رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت:حدود ۶ میلیون خانواده متقاضی خانهدار شدن هستند که برای ۴ میلیون نفر از آنها برنامهریزی کردهایم و زمین آن آماده شده و امیدواریم وزارت مسکن و شهرسازی با قوانینی که برایش پیشبینی شده بتواند مابقی زمینها را آماده کرده و در اختیار مردم قرار دهد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: باید مهاجرت معکوس انجام شود تا در مرحلهای که روستاییان به مرکز استانها مهاجرت کردهاند، بتوانیم تسهیلات ویژهای در روستاها و شهرهای کوچک ارائه دهیم. مخصوصا با پیشبینی زمینهای ۴۰۰ متری که اسکان و معیشت را مدنظر دارد.
به گزارش تسنیم، محمدرضا رضایی کوچی گفت: حدود ۶ میلیون خانواده متقاضی خانهدار شدن هستند که برای ۴ میلیون نفر از آنها برنامهریزی کردهایم و زمین آن آماده شده و امیدواریم وزارت مسکن و شهرسازی با قوانینی که برایش پیشبینی شده بتواند مابقی زمینها را آماده کرده و در اختیار مردم قرار دهد.
رضاییکوچی خاطرنشان کرد: صنعت ساختمان موضوعی است که مجلس و دولت به آن اهتمام ویژهای دارند و با همین رویکرد سه قانون را در مجلس یازدهم تصویب و در اختیار دولت قرار دادهایم. قوانین خوبی در حوزه مسکن داریم از جمله؛ قانون جهش تولید مسکن، قانون مالیات برخانههای خالی، قانون ساماندهی زمین و اجاره مسکن که با رویکرد کمک به صاحبخانهشدن هموطنان تصویب شده است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در کشورمان در مصالح ساختمان و مسکن خودکفا هستیم و نیازی به خارج از کشور نداریم، گفت: همچنین نیروی انسانی، نیروی ماهر و مصالح خوب همه چیز آماده است و قانون نیز کاملا در اختیار دولت است؛ انتظار این است یک میلیون واحدی که نیاز کشور است ساخته شد و این اتفاق بیفتد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به این نکته که لازم است دولت نقش سیاستگذاری خودش را ایفا کند و اجازه بدهد که بخش خصوصی و خود مردم به سمت ساخت و ساز بیایند، بیان کرد: اهدافی که در برنامه هفتم و احکامی که آوردهایم ابتدا باید در کشور ساختوساز را مردمیسازی کنیم یعنی زمین و تسهیلات را به مردم بدهیم و مردم خودشان به سمت ساخت و ساز بروند.
وی با تأکید بر اینکه نباید به سمت انبوهسازی برویم، افزود: به نظر من به سمت انبوهسازی در جاهایی که امکانش میباشد، نباید برویم به خصوص در شهرهای جدید و شهرهایی که در کنار نوار ساحلی تعریف شده است همچنین در شهرکها که این امکان وجود دارد که به صورت ویلایی در اختیار مردم قرار دهیم. با امکانات و مصالح موجود، میتوان در یک بازه زمانی ۳ ماهه، یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری ساخت.
رضاییکوچی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه روی این موضوع تأکید کردیم و احکام بسیاری خوبی آوردیم و کمک دادیم به دولت تا زمین را در اختیار مردم قرار دهد. نگاهمان این است که مهاجرت معکوس را در کشور انجام دهیم و در مرحلهای که روستاییان به سمت مرکز استانها مهاجرت کردهاند، بتوانیم تسهیلات ویژهای را برای روستائیان و شهرهای کوچک در اختیار مردم قرار دهیم که مردم بتوانند در آن جا زندگی کنند. مخصوصا با پیشبینی زمینهای ۴۰۰ متری که هم بحث اسکان و هم معیشت مردم در این کار مدنظر است.
رضایی با اشاره به آخرین قانون جهش تولید مسکن گفت: حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد زمین شناسایی و ساخت و ساز آن شروع شده و پیشبینی مان این است که با پیشرفت حدود ۳۰ درصد و با همکاری بیشتر بانکهای عامل و تسهیلات ویژه این کار انجام شود.
وی افزود: این تسهیلات در برنامه هفتم برای قانون جهش تولید مسکن درنظر گرفته شده است لذا انتظار داریم این پروژه به سرعت تمام شود و واحدهای جدیدی که مد نظر و زمین آن هم پیشبینی شده در اختیار مردم قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت:سالی یک میلیون واحد براحتی امکان اجرایش را در کشور داریم فقط بحث تسهیلات بانکی بانکها مشکل است که امیدواریم همراهی و همکاری بانکها را بتوانیم بیشتر کنیم. باید این واحدها ۴ ساله ساخته شود، سالی یک میلیون واحد، اما تا آییننامه آن نوشته و تصویب شود، کار با تدخیر اجرا شد و یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد از ۴ میلیون واحد ساخته آن شروع شده و مابقی هم با مساعدت دولت بزودی ساخت آن شروع میشود و امیدوارم به سمتی برویم که سالی یک میلیون واحد بتوانیم تحویل مردم بدهیم.