کشورهای پر جمعیت مانند چین و هند به دلیل داشتن نیروی کار فراوان و ارزان معمولا کشورهای جذابی برای شرکتهای تولیدی هستند، زیرا شرایط آنها باعث میشود قیمت تمام شده محصولات کاهش یابد. از همین رو در سالهای گذشته شرکت اپل سعی کرده با تاسیس نمایندگیهایی در هند از پتانسیل این کشور برای تولید گوشیهای آیفون استفاده کند.
صنعت تولید و مونتاز تلفنهای همراه هوشمند از جمله گوشیهای آیفون در هند روز به روز قویتر میشود و بسیاری از شرکتهای چندملیتی و چینی در حال تاسیس کارخانههایی در هند هستند تا بتوانند جای پای خود را در بازار عظیم این کشور تضمین کنند.
به گزارش تجارتنیوز،با اینکه زنجیره صنعتی تولید گوشی در هند هنوز ناقص است، اما میتواند موفقیت چین را در تولید و مونتاژ گوشیهای هوشمند مخصوصا گوشیهای آیفون تکرار کند.
اخیرا شرکت تاتای هند با خرید قسمت فنی شرکت وسترون به دنبال مونتاژ گوشیهای آیفون در این کشور است. این خبر توسط راجیو چاندار اسخان، معاون وزیر فناوری اطلاعات در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد که نوشته بود: شرکت تاتا ساخت آیفونهای هند را برای بازارهای داخلی و جهانی آغاز خواهد کرد.
در رابطه با توسعه صنعت تولید و مونتاژ گوشیهای هوشمند در هند، شیلپی جین، تحلیلگر ارشد در موسسه کانترپوینت ریسرچ گفت: دولت هند از سازندگان گوشیهای هوشمند در سراسر دنیا خواسته که تولید خود را به هند منتقل کنند، از رو در دو سال گذشته شرکتهایی مانند اپل آمریکا و سامسونگ کره جنوبی ظرفیت تولید خود را در هند تقریبا به دو برابر افزایش دادهاند. نا گفته نماند که شرکتهای چینی شیائومی، «اوپو» و «ویوو» در هند کارخانه دارند.
این اقدام هند علاوه بر مزیتهای اقتصادی در امر صادرات، باعث شد که واردات تلفن همراه به از ۲۰۰ میلیون گوشی در سال ۲۰۱۴ به حدود ۴ میلیون گوشی در سال ۲۰۲۲ کاهش یابد.
همچنین انتظار میرود تولید آیفونهای شرکت اپل در هند به میزان ۷ درصد از تولیدات این شرکت در کالیفرنیا برسد. این آمار در حالی رشد کرده که میزان تولیدات هند بر اساس دادههای موسسه کانترپوینت در سال ۲۰۲۰ فقط ۱.۳ درصد بوده است.
هند اکنون در حال ساخت جدیدترین فناوریهاست و آخرین سری آیفون ۱۴ را صادر میکند در حالی که دو سال پیش فقط مدلهای قدیمی تولید میکرد. بیش از ۷۰ درصد صادرات تلفن همراه هند به آمریکا، انگلیس، امارات متحده عربی، هلند و ایتالیا است.
شرکتهای تلفن همراه چینی به دلیل پتانسیل عظیم بازار هند جذب این کشور شدهاند. هند با جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری، پایگاه عظیمی از مشتریان را دارد که هیچ سازنده گوشی نمیتواند آن را نادیده بگیرد.
با تمام صحبتهایی که از پتانسیل بالای هند در صنعت تولید و مونتاژ گوشیهای هوشمند گفته شد، اما زنجیره تامین ضعیف مانع از رشد بالای این صنعت شده است. به همین دلیل بسیاری از شرکتهای چینی در حال ساخت کارخانههایی در هند هستند تا به پر کردن شکافهای زنجیره صنعتی تلفن همراه کمک کنند.
بر اساس دادههای ارائه شده توسط هند، تا پایان سال ۲۰۲۰ حدود ۲۰۰ شرکت چینی در تامین زنجیره تامین گوشیهای هوشمند حضور داشتند که کارخانههایی را در هند راهاندازی کرده بودند. به غیر از این ۲۰۰ شرکت، حدود ۵۰۰ شرکت در پشتیبانی حضور داشتند. این ۵۰۰ شرکت در تامین مواد، لجستیک و نصب قطعات همکاری داشتند.
گفته میشود که سالانه حدود ۱۰۰ هزار کارمند و کارگر مشغول در این کارخانهها بین دو کشور جابهجا میشوند.
با تمام این اوصاف، برخی تحلیلگران چینی میگویند که تقلید هند از چین برای کوتاهمدت خوب است، ولی در دراز مدت این کشور را با چالش مواجه میکند.
یکی از مدیران شیائومی که در هند کار میکرد به سایت خبری یکای گفته بود: راندمان کارخانه هندی آنها تنها ۶۰ درصد کارخانههای چین است و کار فنی مستلزم راهنمایی کارگران چینی است. از طرفی کارمندان محلی (هندی) بر خلاف کارمندان چینی تمایلی به اضافه کاری ندارند.
زیرساختهای ضعیف مانند جادهها، راهآهن، برق و آب نیز نیاز به بهبود دارند و این مستلزم سرمایهگذاری عظیم است.
این مدیر اجرایی گفت: شما نمیتوانید یک ماه برای قطعه یدکی مفقود شده منتظر بمانید و مونتاژ تلفنها را به تاخیر بیندازید. بنابراین، هنوز مدتی طول میکشد تا هند بتواند به طور کامل تولید داخلی تلفن همراه را محقق کند.