او را الگو و اسوه پهلوانان تهران و ایران مینامند؛ کسی که در دینداری، شجاعت، مردمداری و اخلاق نمونه بود و جوانهای بسیاری از او الگو میگرفتند. پهلوان حسن رزاز را میگوییم. همان پهلوان نامی دوره قاجار و پهلوی که علاوه بر پیرزویهای بسیار در گود قهرمانی، همواره در کنار مردم ایستاد.
به گزارش همشهری آنلاین، تهران خاستگاه سید حسن شجاعت، معروف به پهلوان حسن رزاز، یکی از برجستهترین پهلوانان تهران در دوران قاجار و پهلوی بود که در اخلاق، شجاعت، دینداری و منش پهلوانی الگوی شماره یک بسیاری از پهلوانان آن عصر به شمار میرفت.
حاج سید حسن رزاز در سال ۱۲۵۷ هجری شمسی در تهران متولد شد. نکته جالب درباره زندگی این قهرمان مردمی این است که سید حسن علاقه زیادی به تحصیل علوم دینی داشت و پس از گذراندن دوره مقدمات علوم دینی برای ادامه تحصیل راهی نجف شد تا در محضر یکی از رهبران بزرگ نهضت مشروطه یعنی مرحوم آخوند خراسانی تلمذ کند. پهلوان رزاز حتی تا مقطع اجتهاد هم پیش رفت تا بیش از پیش به الگوی پهلوانان جوان تبدیل شود.
آل عوض درباره مسابقات خارجی پهلوان حسن رزاز و دستگیری او از نیازمندان میگوید: «پهلوان رزاز در مسابقات خارجی بسیاری حضور پیدا کرد.
او به طور معمول جوایز و درآمدهای حاصل از شرکت در این مسابقات و قهرمانی را خرج امور خیریه میکرد. در جریان انقلاب مشروطه نیز پهلوان رزاز، به دلیل همصدایی با مردم، حدود چهار ماه دستگیر و در باغشاه به همراه دوست صمیمیاش، پهلوان نجار، حبس و مجازات شد. هر چند پهلوان رزاز به دلیل همان منش پهلوانی و شجاعت و نیکوکاریاش آنقدر میان مردم محبوب شده بود که محمدعلیشاه به دلیل اعتراضات و فشار افکار عمومی مجبور شد این پهلوان نامی را از زندان آزاد کند.»