bato-adv
bato-adv

سبزیجات سبز و برگ‌دار را خیس نکنید!

سبزیجات سبز و برگ‌دار را خیس نکنید!

سبزی‌های برگ دار را خیس نکنید. اگر آن‌ها را خیس کنید، میکروب‌های یک برگ می‌توانند به سایرین سرایت کنند.

سبزی‌های برگ دار را خیس نکنید. اگر آن‌ها را خیس کنید، میکروب‌های یک برگ می‌توانند به سایرین سرایت کنند.

همچنین، اگر آن‌ها را در سینک ظرفشویی خیس کنید، میکروب‌های موجود در سینک هم ممکن است سبزی‌ها را آلوده کنند. بهترین راه برای شستن سبزی‌های برگ‌دار این است که آن‌ها را زیر آب جاری بشویید.

سبزیجات بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند. سبزیجات برگ‌دار مانند کاهو، اسفناج، کلم و کلم پیچ از شما در برابر بیماری قلبی، سکته مغزی و برخی سرطان‌ها محافظت می‌کند.

اما سبزیجات برگ‌دار گاهی اوقات به میکروب‌های مضر آلوده می‌شوند و شستن با آب همه میکروب‌ها را از بین نمی‌برد، چراکه میکروب‌ها می‌توانند به سطح برگ‌ها بچسبند و حتی به داخل آن‌ها نفوذ کنند. اگر سبزی‌های برگ‌دار آلوده را بدون پختن آن‌ها، مانند سالاد یا ساندویچ بخورید، ممکن است بیمار شوید.

بسیاری از بیماری‌های ناشی از غذا در ایالات متحده توسط میکروب‌های موجود در سبزیجات و میوه‌هایی که مردم به صورت خام مصرف می‌کنند ایجاد می‌شود.

میکروب‌های مضری که گاهی روی سبزی‌های برگ‌دار یافت می‌شوند عبارتند از E. coli، نوروویروس، سالمونلا، لیستریا و سیکلوسپورا.

اگرچه هر فردی ممکن است به یک بیماری منتقله از غذا، که گاهی اوقات مسمومیت غذایی نامیده می‌شود، مبتلا شود، برخی از گروه‌های افراد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری و ابتلا به یک بیماری جدی هستند. این گروه‌ها عبارتند از:

بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر

کودکان کمتر از ۵ سال

افراد با سیستم ایمنی ضعیف

زنان باردار

خوردن سبزی‌های برگ دار

میلیون‌ها وعده سبزی برگدار هر روز در ایالات متحده با خیال راحت خورده می‌شود. اما سبزی‌های برگ‌دار گاهی اوقات آنقدر میکروب روی خود دارند که اگر خام مصرف شود، افراد را بیمار می‌کند. برای کاهش احتمال بیماری، همیشه سبزی‌های برگ‌دار را قبل از خوردن یا سرو با خیال راحت آماده کنید.

آماده‌سازی سبزی‌های برگ‌دار برای مصرف

سبزی‌های از قبل شسته شده نیازی به شستن مجدد ندارند. اگر برچسب روی بسته سبزی برگ‌دار هر یک از موارد زیر را نشان می‌دهد، نیازی به شستن سبزی ندارید:

آماده برای خوردن

سه بار شسته شده

بدون نیاز به شست و شو

اگرچه سبزی‌های از قبل شسته شده گاهی باعث بیماری می‌شوند، اما فرآیند شست و شوی تجاری به حذف میکروب‌هایی که با شستشو از بین می‌روند کمک می‌کند.

سبزی‌های برگی که از قبل شسته نشده‌اند باید قبل از خوردن، بریدن یا پختن کاملا شسته شوند.

بهترین راه برای شستن سبزی‌های برگ‌دار این است که آن‌ها را زیر آب جاری بشویید. مطالعات نشان می‌دهد که این مرحله برخی از میکروب‌ها و کثیفی‌های سبزی‌های برگ‌دار و سایر سبزیجات و میوه‌ها را از بین می‌برد. البته باید گفت هیچ روش شست و شویی نمی‌تواند همه میکروب‌ها را از بین ببرد.

برای شستن سبزی‌های برگ دار این مراحل را دنبال کنید:

قبل و بعد از تهیه سبزی‌های برگ‌دار دست‌های خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.

از شر هر برگ پاره یا کبودی خلاص شوید. برگ‌های بیرونی کلم و سر کاهو را جدا کنید.

برگ‌های باقی مانده را زیر آب جاری بشویید. از دستان خود برای مالش آرام آن‌ها استفاده کنید.

سبزی‌های برگ دار را با یک پارچه تمیز یا حوله کاغذی خشک کنید.

شستن سبزی‌های برگ دار زیر آب جاری بهترین راه برای تمیز کردن آن‌هاست.

سبزی‌های برگ‌دار را با سرکه، آب لیمو، صابون، مواد شوینده یا مواد شوینده نشویید. سرکه و آب لیمو به سبزی‌های برگ‌دار یا سایر محصولات آسیب نمی‌رساند، اما CDC از مطالعاتی که ثابت می‌کند سرکه یا آب لیمو بهتر از آب جاری است، اطلاع ندارد.

هرگز از محلول سفید کننده یا سایر مواد ضدعفونی کننده برای شست‌وشوی محصولات استفاده نکنید.

سبزی‌های برگ‌دار و سایر سبزیجات و میوه‌هایی را که لکه ندارند یا آسیب‌دیده نیستند، انتخاب کنید.

مطمئن شوید که محصولات از قبل برش خورده مانند سالاد کیسه‌ای یا میوه‌ها و سبزیجات خرد شده، در یخچال یا روی یخ در فروشگاه نگهداری می‌شوند.

محصولات را از گوشت خام، مرغ و سایر ماکیان، غذا‌های دریایی و تخم مرغ در سبد خرید، کیسه‌های مواد غذایی و یخچال خود جدا کنید.

سبزیجات برگ‌دار، سالاد‌ها و همه محصولات از پیش برش داده شده و بسته بندی شده را در یخچال تمیز با دمای ۴ درجه سانتی‌گراد یا سردتر نگهداری کنید.

از تخته‌های برش و ظروف جداگانه استفاده کنید. اگر امکان‌پذیر نبود، قبل از کار با گوشت خام، سبزیجات را آماده کنید.

بعد از هر بار استفاده، ظروف، تخته‌های برش و سطوح آشپزخانه را با آب گرم و صابون بشویید.

هر محصولی را که با گوشت خام، مرغ، غذا‌های دریایی یا آب آن‌ها تماس دارد، کاملا بپزید یا دور بریزید.

محصولات پخته شده یا خرد شده، از جمله سالاد‌ها را ظرف ۲ ساعت (یا اگر غذا در دمای بالاتر از ۳۲ درجه سانتی گراد است، مانند ماشین یا در پیک نیک، ظرف یک ساعت در یخچال قرار دهید).

میکروب‌ها و شیوع آن‌ها

میکروب‌هایی که باعث بیمار شدن افراد می‌شوند در بسیاری از مکان‌ها از جمله خاک، مدفوع انسان یا حیوان، یخچال و سطوح آشپزخانه وجود دارند.

میکروب‌ها می‌توانند سبزی‌های برگ‌دار را قبل از رسیدن به بشقاب شما آلوده کنند. به عنوان مثال، میکروب‌های مدفوع حیوانات می‌توانند در آب آبیاری یا مزارعی که سبزیجات در آن رشد می‌کنند، نفوذ کنند.

میکروب‌ها همچنین می‌توانند در بسته‌بندی و تجهیزات فرآوری، در کامیون‌هایی که برای حمل و نقل استفاده می‌شوند، از دست‌های شسته‌نشده جابجایی‌کنندگان مواد غذایی به سبزیجات برگی وارد شوند. برای جلوگیری از آلودگی، سبزی‌های برگ‌دار باید در تمام نقاط از مزرعه تا سفره به طور ایمن رشد و نگهداری شوند.

در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱، در مجموع ۷۸ شیوع بیماری ناشی از مواد غذایی مرتبط با سبزی‌های برگ‌دار (عمدتاً کاهو) به CDC گزارش شد. ۲۰۲۸ بیماری، ۴۷۷ بستری شدن در بیمارستان و ۱۸ مرگ مرتبط با سبزی‌های برگ‌دار گزارش شده در آمریکا به CDC در سال‌های ۲۰۱۴-۲۰۲۱ تنها بخشی از بیماری‌های ناشی از سبزیجات برگ‌دار آلوده در آن سال‌ها را نشان می‌دهد.

هشدار:

هرگز غذای دست خورده را نخورید، سرو نکنید، یا نفروشید، حتی اگر مقداری از آن خورده شده باشد و کسی مریض نشده باشد.

غذایی که آلودگی آن گزارش شده را به فروشگاه برگردانید یا آن را در خانه دور بریزید.

غذایی که آلودگی آن گزارش شده و هر غذای دیگری که با آن ذخیره شده یا در تماس بوده را دور بریزید.

آن را در یک کیسه در بسته در یک سطل زباله بیرونی با درب محکم قرار دهید (تا حیوانات نتوانند آن را بخورند).

اگر غذایی که آلودگی آن گزارش شده را در ظرف نگهداری شخصی ریخته‌اید، ظرف را در ماشین ظرفشویی یا با آب گرم و صابون بشویید.

سبزیجات برگدار ارگانیک، هیدروپونیک و خانگی

همه انواع محصولات، از جمله سبزیجات برگ‌دار ارگانیک، می‌توانند به میکروب‌های مضر آلوده شوند. این آلودگی ممکن است در هر نقطه‌ای از مزرعه تا چنگال اتفاق بیفتد. CDC از وجود مدرکی مبنی بر ایمن‌تر بودن سبزیجات ارگانیک آگاه نیست.

سبزی‌های برگ‌دار که با روش‌های هیدروپونیک یا گلخانه‌ای رشد می‌کنند نیز می‌توانند در هر نقطه از مزرعه تا چنگال به میکروب‌های مضر آلوده شوند.

باغچه‌های خانگی می‌توانند منبع بسیار خوبی از میوه‌ها و سبزیجات باشند. برای کمک به پیشگیری از مسمومیت غذایی این نکات را رعایت کنید:

باغ خود را دور از آغل حیوانات، سطل‌های کمپوست و توده‌های کود پرورش دهید.

باغ خود را با آب تمیز و آشامیدنی آبیاری کنید.

آب کثیف از جمله رواناب طوفان را از گیاهان دور نگه دارید.

منبع: بهداشت نیوز

bato-adv
bato-adv
bato-adv