گروهی از محققان دانشگاه ایلینویز اوربانا-کمپین گاوها را به طور ژنتیک مهندسی کردند تا بتوانند ۲۰ برابر شیر بیشتر تولید کنند و آستانه تحمل آنها برای ابتلاء به بیماریها و آفتها نیز بیشتر شود.
محققان قصد دارند طی یک پروژه تحقیقاتی گاوهایی را پرورش دهند که قادرند ۲۰ برابر شیر بیشتر تولید کنند و به این ترتیب انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهند.
به گزارش مهر، نگرانیها درباره تأثیر گاوها بر محیط زیست و تغییرات آب وهوایی از مدتها قبل یک چالش کلیدی در کشاورزی بوده است. در درجه نخست، گاوها هنگام هضم غذا گاز متان تولید میکنند. این گاز گلخانهای نقش مهمی در گرمایش جهانی دارد. در درجه دوم فرایند یخ زدایی بیشتر اوقات در نتیجه گله داری ایجاد میشود. پاکسازی جنگلها برای چرای گله دی اکسید ذخیره شده توسط درختان را آزاد میکند و فتوسنتز را کاهش میدهد.
در کنار این موارد کود گاوی گازهای گلخانهای زیادی آزاد میکند. در نهایت نیز تولید خوراک دام بیشتر اوقات نیازمند مقدار زیادی آب و منابع انرژی است و ممکن است به یخ زدایی و ویرانی محل زندگی منجر شود.
یک روش برای از بین بردن تمام این مشکلات کاهش دادن تعداد گاوهاست. میتوان با افزایش بازده شیر این حیوانات چنین روشی را اجرا کرد، زیرا به گاوهای کمتری نیاز خواهد بود.
اکنون گروهی از محققان دانشگاه ایلینویز اوربانا-کمپین گاوها را به طور ژنتیک مهندسی کردند تا بتوانند ۲۰ برابر شیر بیشتر تولید کنند و آستانه تحمل آنها برای ابتلاء به بیماریها و آفتها نیز بیشتر شود.
محققان امیدوارند حیواناتی که در نتیجه فرایند متولد میشوند، ویژگیهای مثبت مورد نظر را داشته باشند.
مت ویلر پروفسور دپارتمان علوم حیوانات در کالج علوم کشاورزی، مصرف کننده و محیط زیستی در ایلینویز در این باره میگوید: ایده اصلی تحقیق آن است که مقاومت در برابر بیماری و آفات که با تولید شیر مرتبط است، کنترل شود تا هنگام تولید مثل، این صفات از هم جدا نشوند. این امر در کشورهای در حال توسعه یک چالش به حساب میآید.
هرچند این پروژه هنوز در مرحله آغاز است، اما گامی مهم در تولید دام مقاوم نسبت به تغییرات آب وهوایی به حساب میآید.