اگر شما هم طرفدار پلوهای مخلوط و عطردار هستید از این غذا به سادگی نگذرید و این دستور را خیلی خوب به خاطر بسپارید و از آن برای یک وعده ناهار یا شام استفاده کنید.
«قنبره یا غم بر؟! هر کدوم باشه به نظر خوشمزه میاد!» یکی از غذاهای خوشمزه، اصیل و سنتی قنبرپلو یا غمبر پلو است که از دل شیراز میآید و بر دل همه مینشیند.
اگر شما هم طرفدار پلوهای مخلوط و عطردار هستید از این غذا به سادگی نگذرید و این دستور را خیلی خوب به خاطر بسپارید و از آن برای یک وعده ناهار یا شام استفاده کنید.
مواد مغذی این پلو زیاد است و برای روز و شبهای سرد سال هم خیلی مناسب است.
در این پلو همانطور که در تصویر میبینید گوشت قلقلی سرخ شده دارد و برای همین باید ابتدا گوشت چرخکرده را با نصف پیاز درشت و رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک ظرف ریخته و خوب ورز بدهید. بافت نرم و منسجم گوشت خیلی در کیفیت گوشت قلقلیها تاثیر دارد.
از گوشتی که آماده کردید به اندازه یک فندق برداشته و در کف دست آن را خوب به شکل گرد دربیاورید. در یک تابه روغن بریزید و روی گاز قرار بدهید تا داغ بشود. قلقلیهای فندقی را در آن سرخ کنید و کنار بگذارید.
نصف دیگر پیاز را خلالی برش بزنید و در همان تابه تفت بدهید تا سبک بشود. مغزگردوها را با چاقو خیلی ریز خرد کنید یا اینکه در هاون بریزید و آنها را بکوبید. این قسمت به خودتان بستگی دارد. گردوها را به همراه کشمش به پیاز اضافه کنید و تفت بدهید. حالا وقت آن رسیده است که کوفته قلقلیهای سرخ شده را هم به این مواد اضافه کنید.
رب انار را با کمی آب رقیق کنید. اگر رب انار شما خودش رقیق است دیگر نیازی به اضافه کردن آب ندارد. آن را به همراه یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به کوفته قلقلیها و بقیه دوستانش اضافه کنید! بعد از اینکه ترکیب مواد کاملا یک دست شد تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
قابلمهای را از آب و نمک پر کنید و بگذارید آب آن جوش بیاید. یادتان نرفته است که برنج را از قبل خیس کنید؟ احسنت بر شما! برنج خیس کرده را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید نرم بشود. حدود ۱۰ دقیقه برای این کار کافی است. حالا برنج را آبکش کنید.
کف قابلمه مورد نظرتان را روغن بریزید از هر نوع تهدیگی که مایل هستید آن را بپوشانید. بنابه سلیقه خودتان میتوانید از سیب زمینی یا نان لواش یا حتی کاهو استفاده کنید. این قسمت دیگر به شما و طبع و ذائقه و همچنین امکاناتتان بستگی دارد!
روی ته دیگها را یک لایه از برنج آبکش شده بریزید و لایه بعدی را از مواد حاوی سس و کوفته قلقلیها بپوشانید. به همین صورت لایه به لایه برنج و کوفته قلقلی قرار بدهید تا مواد شما تمام شود. فقط درنظر داشته باشید که لایه آخر باید برنج باشد. قابلمه را روی گاز بگذارید کمی حرارت را زیاد کنید و در آن را بگذارید و وقتی بخار کرد حرارت را کم کنید، مقداری روغن روی آن ریخته و زعفران دم کرده هم اضافه کنید و دمکنی گذاشته و در قابلمه را هم ببندید.
۴۵ دقیقه بعد قنبر پلوی شما حاضر است و از طعم و عطر آن لذت خواهید برد.
در زنده نگهداشتن غذاهای اصیل، سنتی و محلی کشورمان کوشا باشیم. یاد این غذاها را از ذهن پاک نکنیم تا فرزندانمان هم همیشه با طعم و عطر غذای ایرانی آشنا باشند.
منبع: راهنماتو