فلز زرد که در هفته گذشته کانال ۲۰۰۰ دلاری را فتح کرده بود، حدود ۲ درصد از ارزش خود را از دست داد و به میانه کانال ۱۹۰۰ دلاری رسید.
جرمی پاول در سخنرانی خود در روزهای اخیر تاکید کرد: «مطمئن نیستم که بهره سیاستی به اوج خود رسیده یا نه تا به سیاستهای ضد تورمی خود پایان دهم.» دیدگاه او از تشدید یا توقف سیاستهای پولی فدرال رزرو مورد انتقاد اقتصاددانان قرار گرفت و در نتیجه بازارهای جهانی را سردرگم کرد.
بیشک شیب صعودی تورم سالانه در ایالاتمتحده، رشد فراتر از انتظار اقتصاد این منطقه در سه ماهه سوم سال جاری، افزایش نرخ بیکاری، کاهش فرصتهای شغلی در ماه اخیر و در نهایت نوسانات بازارهای جهانی با سیاستهای پولی فدرال رزرو ارتباط مستقیم دارند، بنابراین هرگونه اقدام از سوی کمیته بازار باز فدرال رزرو تاثیر چشمگیری بر شاخصهای فوق میگذارد. برای درک بهتر این موضوع باید به واکنش سایر مقامات فدرال رزرو و همچنین واکنش بازارها نگاهی انداخت.
همانطور که پاول در سخنرانیهای پیشین خود از کاهش تورم به سطح ۲ درصدی به عنوان اولویت اصلی بانک مرکزی یاد میکند، اما آمارها نشان میدهد که این مقام سیاسی- اقتصادی در نشستهای اخیر خود از بالابردن نرخ بهره صرفنظر کرده و نرخ را در محدود ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصد حفظ کرده است.
او در خصوص این عملکرد خود در روزهای اخیر اعلام کرد: «مقامات فدرال رزرو مسوول و متعهد به پایین آوردن تورم تا سطح ۲ درصدی هستند، اما ما مطمئن نیستیم که سیاستی که در ۱۸ ماه اخیر به کار گرفتهایم کافی بوده یا خیر. اما در این خصوص اگر منتقدان بر این باورند که با افزایش نرخ بهره بدون وقوع رکود به تورم ۲ درصدی خواهیم رسید، ما از اتخاذ دوباره سیاستهای پولی انقباضی در ماههای آتی دریغ نمیکنیم.»
او در ادامه سخنان خود اعلام کرد: «مقامات بانک مرکزی اکنون باید با دقت بیشتری گام بردارند، زیرا تورم نقطهبهنقطه در آمریکا همچنان بالا باقیمانده و اگر به صعود بهره روی آوریم، اقتصاد کند خواهد شد؛ بنابراین باید گفت دستیابی به هدف بانک مرکزی مستلزم زمان است و ما راه طولانی در پیش داریم.»
به دنبال سخنان او سایر مقامات بانک مرکزی اعلام کردند: «دلایلی وجود دارد که میتوانیم بگوییم تورم در ماههای آتی به شیب صعودی خود ادامه خواهد داد و درحال حاضر نمیتوان از سیاستهای انقباضی به صورت کامل صرفنظر کرد. اگر اقتصاد ایالاتمتحده به سیاستهای پولی بیشتری نیازمند است، حتما باید اعمال شود. البته باید گفت عملکرد بعدی فدرال رزرو بسیار تحت تاثیر دادههای تورمی ماه اکتبر است.»
در پیرامون این بحث مایکل فرولی، اقتصاددان جیپی مورگان گفت: «ما هنوز بر این باوریم که فدرال رزرو برای این چرخه کار خود را به پایان رسانده است، اما سخنان او و سایر مقامات از روند دیگری حکایت داشت. زیرا او در پایان سخنان خود افزود: «مبارزه برای ثبات قیمتها و همچنین بازگرداندن تورم از ۳.۷ درصد به سطح ۲ درصدی راه طولانی در پیش داریم.» مطالب فوق واکنش بازارهای جهانی را نیز به دنبال داشت.
سخنرانی اخیر مقامات بانک مرکزی، بازارها را در هالهای از ابهام قرار داد و مسیریابی جدید را برای تحلیلگران این حوزه سخت کرد. پس از انتشار سخنرانی پاول، دلار جهانی واکنشی مثبت از خود نشان داد و برای دقایقی از روز کانال ۱۰۶ واحدی را تجربه کرد. اما شیب صعودی این شاخص ادامهدار نبود و به مسیر سابق خود در کانال ۱۰۵ واحدی بازگشت.
از سوی دیگر فلز زرد نیز که در هفته گذشته کانال ۲۰۰۰ دلاری را فتح کرده بود، حدود ۲ درصد از ارزش خود را از دست داد و به میانه کانال ۱۹۰۰ دلاری رسید. گرچه سیاستگذاران همچنان به تشدید سیاستهای انقباضی امیدوارند، اما تحلیلگران بر برآوردهای پیشین خود پایبند بوده و بر این باورند که پاول سیاستهای خود را متوقف کرده و این امر چشمانداز طلای جهانی را صعودی کرده است.
اما در مقابل برخی از آنها معتقدند که انتظارات برای افزایش نرخ بهره افزایش یافته و امکان اتخاذ دوباره سیاستهای انقباضی در ماههای آتی دور از انتظار نخواهد بود.