سفری به یک رشته کوه خطرناک و غیرقابل پیش بینی در استان پاپوآ در اندونزی منجر به کشف مجدد یک پستاندار تخمگذار در معرض خطر انقراض شد که بیش از ۶۰ سال بود که دیده نشده بود.
برای محققان Expedition Cyclops، اکیدنای منقار بلند، موجودی عجیب و غریب با پاهای قدرتمند، نمادی از تنوع زیستی است که میتوان آن را در کوههای Cyclops اندونزی دوباره کشف کرد. در یک سفر ۹ هفته ای، یک خدمه ۲۵ نفره با مالاریا و زلزله مبارزه کردند و یکی از دانشجویان محقق حتی با یک زالو به مدت ۳۳ ساعت درگیر بود.
به گزارش خبرآنلاین ، جیمز کمپتون از آکسفورد، رهبر تیم، گفت: «صعود از آن کوهها را مانند بالا رفتن از نردبانی میدانم که پلههای آن از چوب پوسیده، پوشیده از خوشهها و خارها، در کنار درختان انگور است و سنگها در آنجا در حال سقوط هستند.»
این رشته کوه با وسعت کمتر از ۹۰ مایل مربع سالها هدف شکار غیرمجاز بودهاست. این تنها زیستگاه اکیدنای منقار بلند آتنبورو است که به شدت در معرض خطر انقراض محسوب میشود و در فهرست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت از گونههای در معرض خطر قرار دارد.
تیم کمپتون بیش از ۳۰ تله دوربین را برای جستوجوی اکیدنا مستقر کردند، زیرا سوراخهایی که در زمین ایجاد شدند، خبر از وجود این جانور میدادند. در آخرین تصاویر روی آخرین کارت SD در روز پایانی سفر، بالاخره سر و کله آن پیدا شد. کمپتون گفت: «پیدا کردن آن جانور با احساس آرامش همراه بود، زیرا ما خیلی تلاش کرده بودیم و فکر میکردیم که آنجا است، اما برای اثبات علمی به شواهد ملموس نیاز داشتیم.»
کمپتون گفت که وضعیت اکیدنا در معرض خطر شدید بعید است برای مدت طولانی تغییر کند و تحت قوانین اندونزی محافظت نمیشود.