جشن دیوالی، این مراسم عظیم، در کنار رودخانه ساریو در ایالت اوتار پرادش، زادگاه خدای رام هندوها، انجام شده است.
هندیها در جشن دیوالی، با روشن کردن بیش از ۲.۲ میلیون فانوس، علیرغم نگرانیهای فزاینده در مورد آلودگی هوا، رکورد جهانی جدیدی را ثبت کردهاند. این فانوسها، نماد پیروزی نور بر تاریکی هستند.
به گزارش روزیاتو، این مراسم عظیم، در کنار رودخانه ساریو در ایالت اوتار پرادش، زادگاه خدای رام هندوها، انجام شده است.
در غروب روز شنبه، بیش از ۲.۲۲ میلیون فانوس، به مدت ۴۵ دقیقه روشن نگه داشته شد. در سال گذشته، بیش از ۱.۵ میلیون فانوس روشن شده بود.
نمایندگان رکوردهای جهانی گینس، پس از شمارش فانوسها، گواهینامهای را به یوگی آدیتیانات، بالاترین مقام منتخب ایالت اوتار پرادش اهدا کردند.
طبق گفته پراتیبا گویال، معاون دانشگاه دکتر رام مانوهار لوهیا، بیش از ۲۴ هزار داوطلب که اکثرشان دانشجو بودند، برای ثبت این رکورد جدید همکاری کردهاند.
دیوالی، یک جشن ملی در هند بوده و با تبادل هدایا بین اعضای خانواده و دوستان جشن گرفته میشود. روشن کردن فانوس یا آتشبازی، بخشی از این جشن است. در شب، دعای ویژهای به لاکشمی، الهه هندوها تقدیم میشود که بنابر اعتقاد آنها، بخت و اقبال به ارمغان میآورد.
این جشنواره، در حالی برگزار شده که نگرانیها در مورد کیفیت هوا در هند افزایش یافته است.
در هفته گذشته، سطح «خطرناک» ۴۰۰-۵۰۰ در شاخص کیفیت هوا ثبت شده که بیش از ۱۰ برابر آستانه ایمنی جهانی بوده و میتواند باعث برونشیت حاد و حملات آسم شود. اما در روز شنبه، باران غیرمنتظره و باد شدید، سطح آلودگی را به ۲۲۰ رساند.
انتظار میرود که سطح آلودگی هوا پس از پایان جشن، به دلیل آتشبازیها و روشن کردن فانوس مجدداً افزایش یابد.
در هفته گذشته، مقامات دهلی نو، پایتخت هند، مدارس ابتدایی را تعطیل و رفت و آمد وسایل نقلیه آلاینده و ساخت و ساز را ممنوع کردند و برای کنترل آلودگی، از آبپاش و تفنگهای ضد دود استفاده شد.
دهلی نو، تقریباً هر سال در میان شهرهای هندی با بیشترین آلودگی هوا، در صدر لیست قرار میگیرد.
در برخی از ایالتهای هند، فروش وسایل آتشبازی ممنوع شده و محدودیتهای دیگری برای جلوگیری از آلودگی هوا وضع شده است.
همچنین، مقامات از مردم خواستند که از «ترقههای سبز» استفاده کنند؛ چراکه میزان آلایندگی کمتری نسبت به ترقههای معمولی دارند. با این حال، ممنوعیتهای مشابه در سالها گذشته معمولاً نادیده گرفته شدهاند.