محصول مغذی به دست آمده از انگور دارای انواع ویتامینها، مواد معدنی و عالی بوده و به پیشگیری از مشکلات سلامتی کمک میکند.
خواص شیره انگور از قدیم برای پیشگیری از بسیاری از بیماریها مورد توجه خاص و عام بوده است. زیرا این محصول مغذی به دست آمده از انگور دارای انواع ویتامینها، مواد معدنی و عالی بوده و به پیشگیری از مشکلات سلامتی کمک میکند.
به گزارش عصرایران، شیره انگور این ماده مغذی و پرفایده خواص زیادی برای بدن انسان دارد. از جمله این فواید به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
به گزارش سایت دکتر کرمانی، شیره انگور حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان بوده که میتواند به محافظت از بدن در برابر رادیکالهای آزاد کمک کند. رادیکالهای آزاد مواد مضری مانند آلودگی یا مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی فرآوری شده هستند.
آسیبی که آنها به سلولها وارد میکنند میتواند در ایجاد بیماریهای قلبی سرطان و سایر بیماریها نقش داشته باشد. آنتی اکسیدانها به جلوگیری یا حتی معکوس کردن این آسیب کمک میکنند.
شیره انگور از هر نوع انگور که باشد خواص خودش را دارد. اما شیره انگور بنفش برای کاهش خطر بیماریها مناسبتر است، زیرا دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به سایر انواع انگور میباشد.
تحقیقات ثابت کرده است که شیره انگور خواص فراوانی برای قلب و عروق دارد. شیره انگور از طریق محافظت از عروق خونی، کاهش خطر لخته شدن خون و حفظ فشار خون سالم و متعادل کردن سطح کلسترول به بهبود سلامت قلب و عروق کمک فراوانی میکند.
شیره انگور به لطف محتوای ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در خود میتواند از سلامت قلب حمایت کند. بر اساس تحقیقات، فلاونوئیدهای موجود در شیره انگور میتواند کاهش چندین عامل خطر بیماری قلبی را فراهم کند؛ از جمله:
التهاب
ایجاد پلاک در رگها
تجمع پلاکتی
متعادل کردن سطح کلسترول و تری گلیسیرید
تحقیقات ثابت کرده است که محصولات انگور از جمله شیره انگور میتواند به طور قابل توجهی سطوح کلسترول بد یا LDL و کلسترول خوب یا HDL را بهبود بخشیده و به این طریق به محافظت در برابر بیماریهای قلبی کمک کند.
شیره انگور دارای انواع ریز مغذی از جمله ویتامین C فراوان میباشد. ویتامین C میتواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را با کاهش استرس اکسیداتیو و حمایت از عملکرد سلولهای ایمنی تقویت کند.
دریافت ویتامین C کافی در رژیم غذایی روزانه حساسیت شما را به بیماریها و عفونتها از جمله عفونتهای تنفسی مانند سرماخوردگی کاهش میدهد.
شیره انگور همچنین یک منبع عالی از آنتی اکسیدانها از جمله رسوراترول است. این ترکیب میتواند التهاب را کاهش داده و سلولهای ایمنی بدن را تنظیم کند.
برخی تحقیقات نشان دادهاند که شیره انگور به تقویت دستگاه گوارش کمک میکند. مطالعات همچنین نشان دادهاند که شیره انگور میتواند تنوع میکروبیوم مفید روده را برای ارتقای سلامت گوارش افزایش دهد.
همچنین شیره میوه انگور دارای فیبر است که میتواند مقداری از نیاز روزانه ما را به فیبر به عنوان یک ماده مغذی ضروری که نظم و سلامت گوارش را ارتقا میدهد برآورده کند.
مصرف شیره انگور در افراد مسن باعث کند شدن روند آلزایمر میشود؛ زیرا این ماده دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی میباشد و این خواص بر سیگنالهای عصبی مغز تاثیر گذاشته و آن را بهبود میبخشد.
به همین دلیل شیره انگور در کنار مواد غذایی سالم دیگر میتواند باعث مدیریت بیماری آلزایمر، پیشگیری از زوال زودرس عقل و سایر اختلالات عصبی عصبی مزمن شود.
یکی از دلایل اصلی دیابت، استرس اکسیداتیو است. مصرف شیره انگور مقاومت به انسولین را کاهش میدهد و از آنجا که حاوی آنتی اکسیدانهای قوی مثل آنتوسیانینها، پرو آنتوسیانیدینها، فلاونولها، اسیدهای فنولیک و رسوراترول است، رادیکالهای آزاد را که باعث التهاب سلولهای پانکراس ترشح کننده انسولین میشوند از بین میبرد.
پلی فنولهای انگور نیز بر روی اختلال تحمل گلوکز در بافتها کار میکنند. مصرف شیره انگور همچنین باعث تغییرات مثبت در غلظت گلوکز ناشتا شده و نشانگر سطح قند خون را در محدوده طبیعی نگه میدارد.
مصرف شیره انگور ممکن است از آسیب DNA جلوگیری کرده و به پیشگیری از سرطان کمک کند.
شیره انگور همچنین باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی در پلاسما شده و DNA را از آسیب اکسیداتیو در سلولهای سیستم ایمنی محافظت میکنند.
فیتوکمیکالهای انگور در از بین بردن سلولهای سرطانی روده بزرگ موثر هستند. نحوه کار انتخابی آنها بر روی سلولهای سرطانی هنوز در حال مطالعه است. مصرف شیره انگور غنی از فلاونوئید میتواند تهوع، استفراغ و سایر عوارض ناشی از شیمی درمانی را نیز کنترل کند.
مطالعات آزمایشگاهی خواص ضد سرطانی روی آب انگور را بر روی سلولهای سرطان پروستات نشان میدهند. همچنین مطالعات نشان دادهاند که مکملهای غذایی انگور مثل شیره انگور میتواند آسیب DNA را بدون عوارض جانبی عمده کاهش دهد.
این شیره میتواند تشکیل رادیکالهای آزاد را در بدن تقریباً تا ۱۵ درصد کاهش دهد.
پتاسیم موجود در شیره انگور میتواند برای افراد مبتلا به فشار خون بالا با کمک به بدن برای خلاص شدن از شر سدیم اضافی مفید باشد. پتاسیم همچنین میتواند فشار خون را با شل کردن دیواره رگهای خونی کاهش دهد.
مصرف شیره انگور میتواند به مبارزه با باکتریهایی که باعث عفونت دستگاه ادراری میشوند کمک کند.
اگر از کم خونی رنج میبرید مصرف شیره انگور میتواند به پیشگیری از آن و کاهش ضعف عمومی بدن کمک کند. خواص شیره انگور به خونسازی و تقویت سلامت عمومی بدن کمک کرده و برای افراد مبتلا به کم خونی بسیار مفید است.
این شیره دارای ویتامین ب ۱۲ و آهن است که تاثیر بسیار مهمی در خونسازی و افزایش سطح گلبول قرمز بدن دارد. به همین دلیل مصرف شیره انگور میتواند نیاز روزانه بدن به آهن را تامین کرده و برای رفع کم خونی مفید باشد.
شیره انگور خاصیت ضدالتهابی و نرم کنندگی حلق را دارد و قرقره مخلوط شیره انگور و آب میتواند مخصوصاً در فصل زمستان برای برطرف شدن التهاب حلق و رفع سرفه و سرماخوردگی بسیار مفید باشد.
اگر شیره انگور از انگورهای کاملاً رسیده و تازه تهیه شده باشد و دارای قند سالم باشد میتوان با مصرف آن قبل از غذا به کاهش اشتها و در نهایت کاهش وزن کمک کرد.
شیره انگور حاوی مقادیر زیادی از پتاسیم، منیزیم و فسفر است که به عنوان یک صبحانه خوشمزه و مقوی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
این خوراکی شیرین و مقوی باعث افزایش حجم عضلات، مخصوصاً در ورزشکاران میشود. شیره انگور و ارده کنجد را به افرادی که فعالیتهای سنگین بدنی انجام میدهند یا ورزشکار هستند بسیار توصیه میشود، زیرا علاوه بر تقویت بدن باعث افزایش وزن و حجم عضلات نیز میشود.
البته اگر از یک رژیم لاغری اصولی پیروی میکنید در مصرف شیره انگور زیادهروی نکنید.
شیره انگور علاوه بر خواص فراوانی که دارد برای بعضی از افراد دارای عوارضی نیز میباشد. از جمله این عوارض به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
استفاده بیش از حد این شیره با افزایش حرارت بدن باعث ایجاد جوش در صورت یا نقاط دیگر بدن میگردد.
به دلیل وجود قند فراوان مصرف زیاد از حد شیره انگور برای افراد دیابتی مضر میباشد.
طبع گرم شیره انگور همچنین باعث افزایش صفرا غلظت میگردد.
مصرف بیش از اندازه این شیره در افراد گرم مزاج باعث ایجاد سردرد خواهد شد.
از جمله افرادی که شیره انگور برای آنان ضرر دارد به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
این شیره به دلیل وجود قند زیاد برای افراد دیابتی مضر است.
افرادی که دارای طبع گرم و خشک میباشند مصرف شیره انگور برای آنها توصیه نمیشود.
این ماده غذایی خاصیت انرژیزایی داشته و مقدار کالری بالایی دارد و مصرف آن در افرادی که دارای تحرک کم هستند منجر به چاقی و عوارض ناشی از آن میشود.
مصرف شیره انگور در کلیه فصول سال مجاز میباشد، ولی معمولاً مصرف آن در فصل زمستان مورد تاکید است.
بهترین زمان مصرف این شیره میتواند در وعده صبحانه باشد، زیرا انرژی مورد نیاز روزانه و مواد مغذی بدن را تامین میکند.
برای درمان کم خونی نیز پیشنهاد میشود صبحها روزی یک تا دو قاشق غذاخوری از این شیره استفاده کنید، تا از بروز کم خونی جلوگیری شده و باعث افزایش مواد مغذی بدن و آهن مورد نیاز روزانه شود.
برخی این شیره را در وعده صبحانه و همراه با نان و کره میل میکنند، اما همراه با مواد غذایی دیگر نیز عالی است:
شیره انگور را میتوان همراه با ارده مصرف کرد. شما میتوانید به میزان مساوی ارده و شیره انگور را با هم مخلوط کرده و در وعده صبحانه و یا میان وعده از این ماده غذایی لذیذ و خواص آن بهرهمند شوید.
همچنین بعضی از افراد از این شیره به عنوان جایگزین شکر در حلوا یا شیر برنج استفاده میکنند.
شما همچنین میتوانید از مصرف شربت شیره انگور نیز لذت ببرید.
شیره انگور از آب انگوری که روی حرارت بالا جوشیده و غلیظ شده به دست میآید تا جایی که رنگ آن قهوهای تیره و یا سیاه شود. توجه داشته باشید که این ماده غذایی میزان قند بسیار بالاتری نسبت به میوه انگور دارد.
با کمک خواص شیره انگور در فصول سرد سال از سرماخودرگی و بیماری در امان بمانید! زیرا همانطور که در این مقاله خواندید از جمله خواص شیره میوه انگور تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش انرژی روزانه، رقیق شدن خون، درمان کم خونی، پیشگیری از سرطان، تقویت حافظه، بهبود عملکرد گوارش و مفید برای سرماخوردگی است.