bato-adv
bato-adv
مواد غذایی‌ای که زنان باردار نباید مصرف کنند

زنان باردار را از این مواد غذایی دور نگه دارید!

زنان باردار را از این مواد غذایی دور نگه دارید!

مصرف مواد غذایی خام یا نیم پز از جمله گوشت، ماهی و جوانه‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به عفونت‌های انگلی یا باکتریایی مانند سالمونلا، اشریشیاکلی، توکسوپلاسما و لیستریا را افزایش دهد. هم مادر و هم جنین ممکن است توسط این باکتری‌ها آسیب ببینند که ممکن است منجر به بروز عوارضی مانند سقط جنین، زایمان زودرس یا مشکلات مرتبط با رشد جنین شود.

فرارو- این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد که ما در جامعه‌ای از افسانه‌ها و تابو‌ها زندگی می‌کنیم جایی که افراد اغلب به جای جستجوی حقیقت واقعی به خرد متعارف پایبند هستند. در این زمینه بارداری و تغذیه دو موضوعی هستند که در طول تاریخ موضوع باور‌های غلط بوده اند. زنان باردار از زمان‌های قدیم تشویق به پرهیز از برخی وعده‌های غذایی شده اند تا هم از سلامت خود و هم از سلامت فرزند متولد نشده شان محافظت کنند.

دوری از خطرات احتمالی

امروزه، با توجه به تغییر سبک زندگی افراد جدا کردن واقعیت از افسانه و تکیه بر اطلاعات مبتنی بر شواهد هنگام انتخاب رژیم غذایی در دوران بارداری به امری ضروری تبدیل شده است. در نتیجه، برای حفظ سلامتی مطلوب مادر مادران باردار باید از مواد غذایی‌ای که باید از آن‌ها اجتناب ورزند آگاه باشند، زیرا برخی مواد غذایی واقعا می‌توانند خطرات بالقوه برای مادر و برای چنین داخل رحم شان ایجاد کنند.

در ادامه به مواد غذایی‌ای که مادران باردار باید از مصرف آن اجتناب ورزند اشاره خواهیم کرد:

۱-مواد غذایی خام و نیم پز

مصرف مواد غذایی خام یا نیم پز از جمله گوشت، ماهی و جوانه‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به عفونت‌های انگلی یا باکتریایی مانند سالمونلا، اشریشیاکلی، توکسوپلاسما و لیستریا را افزایش دهد. هم مادر و هم جنین ممکن است توسط این باکتری‌ها آسیب ببینند که ممکن است منجر به بروز عوارضی مانند سقط جنین، زایمان زودرس یا مشکلات مرتبط با رشد جنین شود. برای کاهش هر گونه خطر احتمالی برای مادران انتظار می‌رود که وعده‌های غذایی خود را به طور کامل به صورت پخته شده مصرف کنند.

۲-گوشت با جیوه بالا

اگرچه افزودن ماهی به رژیم غذایی شما یک گزینه مغذی و سالم است با این وجود، زنان باردار باید در مصرف ماهی به دلیل دارا بودن جیوه احتیاط کنند به خصوص ماهی هایی، چون کوسه، اره ماهی، خال مخالی شاهی و کاشی ماهی که حاوی سطح جیوه بالایی هستند. خوردن این نوع ماهی‌ها در دوران بارداری می‌تواند برای سیستم عصبی در حال رشد کودک مضر باشد. برای انتخاب غذا‌های دریایی ایمن‌تر توصیه می‌شود گزینه‌هایی مانند سالمون، میگو و قزل الا که سطوح جیوه پایین تری دارند مصرف شود.

۳- لبنیات غیر پاستوریزه

مادران باردار باید از محصولات لبنی غیر پاستوریزه مانند شیر خام، ماست و پنیر‌های نرم مانند فتا و بلو چیز خودداری نمایند. از آنجایی که این محصولات می‌توانند حاوی باکتری‌های مضری مانند لیستریا مونوسیتوژنز باشند که می‌تواند منجر به بیماری‌های شدید یا حتی سقط جنین شود بنابراین، لبنیات پاستوریزه باید اولین انتخاب برای مادرانی باشد که می‌خواهند سلامت خود و فرزند داخل رحم شان را حفظ کنند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv