ترشی سالاد فصل یا ترشی مشهدی به دلیل وجود فیبر فراوان، برای سلامت دستگاه گوارش مفید است؛ همچنین، این ترشی به دلیل وجود آنتی اکسیدانها، برای سلامت قلب و عروق و سرطان مفید است.
ترشی سالاد فصل یا ترشی مشهدی یک چاشنی سالم و خوشمزه و عالی برای انواع غذاهای ایرانی است و میتواند به بهبود طعم و مزه غذاها کمک کند.
به گزارش ایرنا، ترشی سالاد فصل یا ترشی مشهدی یکی از انواع ترشیهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل طعم و عطر بینظیرش، به عنوان یک چاشنی عالی برای انواع غذاها استفاده میشود. این ترشی از ترکیب انواع سبزیجات و میوهها مانند گوجه فرنگی، هویج، گل کلم، کلم، کرفس و سبزیجات معطر تهیه میشود.
گل کلم یک کیلوگرم
هویج نگینی خرد شده نیم کیلو
ساقه کرفس نگینی خرد شده ۳۰۰ گرم
برگ تازه کرفس ساتوری شده ۱۰۰ گرم
سیر خرد شده ۱۰ حبه
سرکه (نوع سرکه اهمیتی ندارد) ۲ لیوان
فلفل سبز تند نگینی خرد شده ۳ عدد
گوجه فرنگی پوست کنده و پوره شده چهار کیلو
ترخون آسیاب شده خشک یک قاشق غذاخوری
ریحان خشک شده یک قاشق غذاخوری
نعنا خشک شده نصف قاشق غذاخوری
زردچوبه و نمک به میزان لازم
ابتدا گوجهها را بشویید و پوست بگیرید. برای پوست گرفتن راحت گوجهها، آن را ابتدا داخل آب جوش و بعد داخل آب یخ بریزید. پوست آن راحتی جدا میشود، آنها را جدا کنید و سپس پوره کنید.
تمام مواد را به صورت ریز خرد کنید و بشویید و اجازه بدهید آب آنها خارج شود. میتوانید برای این کار آنها را روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا آب اضافی آنها گرفته شود. در غیر این صورت ترشی شما کپک میزند. در این فاصله گوجههای پوره شده را روی حرارت زیاد قرار بدهید، آن را با قاشق چوبی هم بزنید.
زمانی که سه چهارم آب گوجهها تبخیر شد، زردچوبه، نمک و سبزیهای معطر را به آن اضافه کنید. در ادامه سرکه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در صورت تمایل میتوانید از ۳ لیوان سرکه هم استفاده کنید. بستگی به سلیقهی شما دارد.
پس از اینکه مواد کمی با هم جوشیدند، گل کلم، هویج، کرفس، فلفل، سیر و بقیه مواد را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. زیر شعله را خاموش کنید. ترشی را هم بزنید تا از حرارت بیفتد. آن را بچشید. اگر نمک آن کم بود به آن نمک اضافه کنید و اگر ترشی آن کم بود به آن سرکه اضافه کنید.
زمانی که ترشی کاملا سرد شد آن را در ظرفهای تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال قرار بدهید. این ترشی بعد از یک هفته آماده سرو میشود.
- داخل این ترشی نیاز به بادمجان و خیار نیست. زیرا باعث کپک زدن ترشی شما میشود.
- دقت کنید گوجهها را باید بجوشانید تا از کپک زدن ترشی شما جلوگیری شود.
- برای زیبایی ظاهر ترشی بهتر است مواد آن را به قطعاتی یکسان خرد کنید.
- اگر میخواهید ترشی شما دیرتر از یک هفته آماده شود. اجازه بدهید، گوجههای پخته شده خنک شوند و بعد مواد را داخل آن بریزید. در این صورت مواد سفتتر هستند.
ترشی سالاد فصل یا ترشی مشهدی به دلیل وجود سبزیجات و میوهها، سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است. این ترشی به دلیل وجود سرکه، طبعی سرد دارد و برای افرادی که طبع گرم دارند، مفید است. ترشی سالاد فصل یا ترشی مشهدی به دلیل وجود فیبر فراوان، برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. همچنین این ترشی به دلیل وجود آنتی اکسیدانها، برای سلامت قلب و عروق و سرطان مفید است.
ترشی سالاد فصل یک چاشنی سالم و خوشمزه و عالی برای انواع غذاهای ایرانی است و میتواند به بهبود طعم و مزه غذاها کمک کند.