طلوعی: در کلیت سود حاصل از فروش فیلم «بخارست» ۴۲ درصد بود که سهامداران فیلم، هر کدام به اندازه پولی که برای مشارکت گذاشته بودند، به میزان ۴۲ درصد سود کردند. ما از ۵۰۰ هزار تومان تا چند میلیون تومان، سرمایهگذاری در فیلم داشتیم که هر یک ۴۲ درصد سود سرمایه خود را دریافت کردند. اگر کسی ۱۰۰ میلیون تومان برای تولید این فیلم سرمایهگذاری کرده بود، از فروش فیلم ۱۴۲ میلیون تومان سهم برد و بازگشت سرمایه داشت که شامل اصل پول و سود حاصل از آن میشد.
علی طلوعی تهیهکننده فیلم سینمایی «بخارست» که بودجه تولید آن با سرمایهگذاری مردمی و در قالب فرابورس، تأمین شده بود از سود ۴۲ درصدی سهامداران این فیلم خبر داد.
به گزارش مهر، علی طلوعی تهیهکننده فیلم سینمایی «بخارست» به کارگردانی مسعود اطیابی که در فرآیند تولید اعلام شده بود سرمایه اولیه آن از طریق بازار سهام و سرمایهگذاری مردمی تأمین خواهد شد، درباره سرانجام این تجربه توضیح داد: خوشبختانه با توجه به اکران خوبی که فیلم سینمایی «بخارست» داشت، پیشبینیای که از فروش آن داشتیم محقق شد و به همین دلیل سهامداران فیلم هم به اصل پول خود رسیدند و هم سود حاصل از سرمایهگذاری خود را دریافت کردند.
وی توضیح داد: در کلیت سود حاصل از فروش فیلم «بخارست» ۴۲ درصد بود که سهامداران فیلم، هر کدام به اندازه پولی که برای مشارکت گذاشته بودند، به میزان ۴۲ درصد سود کردند. ما از ۵۰۰ هزار تومان تا چند میلیون تومان، سرمایهگذاری در فیلم داشتیم که هر یک ۴۲ درصد سود سرمایه خود را دریافت کردند. اگر کسی ۱۰۰ میلیون تومان برای تولید این فیلم سرمایهگذاری کرده بود، از فروش فیلم ۱۴۲ میلیون تومان سهم برد و بازگشت سرمایه داشت که شامل اصل پول و سود حاصل از آن میشد.
طلوعی درباره تعداد افراد سرمایهگذار در این فیلم هم گفت: حدود ۲۱۵ نفر در سرمایهگذاری مردمی این فیلم مشارکت داشتند. ما پروژه را روی سکوی مشخصی تعریف کردیم که روی همان سکو ۲۱۵ نفر مبالغی را سرمایهگذاری کردند.
این تهیهکننده درباره احتمال تکرار این تجربه در سینمای ایران توضیح داد: با توجه به اینکه در این پروژه ما ریسک سرمایهگذاری را بهطور کامل حذف کرده بودیم، پروژه به مرحله اجرا رسید. در این تجربهها مهم این است که چه کسی ریسک کار را تقبل میکند و خیلیها این ریسک را نمیپذیرند. از آنجایی که بهعنوان تهیهکننده ریسک این سرمایهگذاری را قبول کردم، پروژه توانست به مرحله اجرا برسد و تأیید فرابورس را هم گرفت.
وی افزود: خوشبختانه در این پروژه به سود رسیدیم، اما این تجربه اولین و تنها پروژه سینمایی محسوب میشود که با این فرآیند به تولید میرسد. قواعد و قوانین فرابورس، خیلی منطبق با شرایط تولید در عرصه سینما و مشخصاً فرهنگ و هنر نیست. بیشتر پروژههای بازرگانی و تجاری در این فرآیند مدنظر بودهاند و میتوان به راحتی در فرابورس سراغ آنها رفت. در حوزه سینما، شرایط بهگونهای است که ابتدا باید همه قراردادهای عوامل بسته شده باشد و بعد امکان ورود به فرابورس وجود دارد و همین پیششرط کار را برای سینماییها سخت میکند.
اگر فرابورس در برخی حوزهها قواعد و قوانین خود را تسهیل کند، شخصاً علاقهمندم این تجربه را در سینما تکرار کنم، اما اگر قرار باشد با نگاه صفر و یکی، برخورد سختگیرانه داشته باشند، دیگر سراغ این کار نخواهم رفت
تهیهکننده «بخارست» ادامه داد: درباره این فیلم سینمایی شرایط اینگونه بود که من بهعنوان تهیهکننده اصل سرمایهگذاری را انجام داده بودم و بعد در فرآیند تولید بود که بخشی از پروژه را در فرابورس عرضه کردیم. در این مرحله قرارداد بازیگران، کارگردان و حتی پخش فیلم بسته شده بود. اگر قرار باشد پروژهای قبل از عقد قرارداد برای تأمین سرمایه سراغ فرابورس برود، شرایط بسیار سختی خواهد داشت.
طلوعی درباره سود حاصل از تولید این فیلم هم گفت: من هم مانند سایر سهامداران این فیلم به اندازه سرمایهای که گذاشته بودم سود بردم. در مجموع این پروژه برای همه سرمایهگذارانش سودآور بود. اگر فرابورس در برخی حوزهها قواعد و قوانین خود را تسهیل کند، شخصاً علاقهمندم این تجربه را در سینما تکرار کنم، اما اگر قرار باشد با نگاه صفر و یکی، برخورد سختگیرانه داشته باشند، دیگر سراغ این کار نخواهم رفت.
این تهیهکننده در پاسخ به اینکه چرا با توجه به مثبت بودن دستاوردهای این مدل از جذب سرمایه برای تولید فیلم «بخارست» برخلاف نشست خبری آغاز به کار این پروژه، درباره نتایج آن هیچ اطلاعرسانی صورت نگرفت هم توضیح داد: بعد از پایان اکران عمومی فیلم، جمعبندی گزارشهای مالی فیلم چند ماه طول کشید و زمانی به اتمام رسید که احساس کردیم اطلاعرسانی درباره آن شاید موضوعیت نداشته باشد. سود حاصل از این سرمایهگذاری هم شامل اکران عمومی و اکران آنلاین فیلم «بخارست» بود که باید برای گزارش مالی نهایی، همه موارد مربوط به آن جمعبندی میشد.
طلوعی با ابراز رضایت از نتیجه تولید و اکران «بخارست» درباره تازهترین فعالیتهای خود گفت: از ابتدای امسال ۲ فیلمنامهای که به ارشاد فرستادهام رد شده است که یکی کمدی به کارگردانی مسعود اطیابی و دیگری یک کار اجتماعی به کارگردانی کاظم دانشی بود. در حال آمادهسازی طرح جدیدی هستیم که امیدوارم بتوانیم برای آن مجوز بگیریم. در شبکه نمایش خانگی هم ۲ سریال را در دست تولید دارم که پروانه ساخت آنها از طرف ساترا صادر شده است.