محمدمهدی اسماعیلی به آن دسته از فیلمهایی که تیزرهایشان را برای تبلیغ در اختیار شبکههای ماهوارهای قرار میدهند، هشدار داد؛ و درباره جشنواره فیلم فجر و ماجرای کاغذ سبز نیز نکتهای مطرح کرد که قابل توجه است.
این روزها درباره جشنواره فیلم فجر گمانهزنیهایی میشود که کدام کارگردانان و فیلمها نهایتاً ترکیب سودای سیمرغ چهل و دومین فجر سینمای ایران را تشکیل خواهند داد؛ از طرفی دیگر موضوع تبلیغ فیلمهای سینمایی در شبکههای ماهوارهای که نهتنها متوقف نشد بلکه به تبلیغ سریالهای نمایش خانگی هم رسید.
به گزارش تسنیم، در هفتهای که گذشت موضوع خودکفایی تولید کاغذ برای کتابهای درسی به یک اتفاق مهم و مبارک تبدیل شد؛ اتفاقی که سالها دغدغه بسیاری از دستاندرکان امر بود و جشن آن در کارخانه چوب و کاغذ مازندران برگزار شد. بهبهانه این چند نکته با محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفتوگویی داشتیم و او به چند سؤال پاسخ داد:
* یکی از نکات قابل توجه رشد در تعداد ثبتنام فیلمها نسبت به سال گذشته در جشنواره فیلم فجر است و نام کارگردانان و هنرمندانی شناختهشده به گوش میرسد، از این رشد و توسعه شروع کنید.
جشنوارههای فجر در واقع آیینه تمامنمای حوزه فرهنگ و هنر کشور است. تلاشهایی که عزیزان ما در طول سال متحمل میشوند محل بروزشان اینجاست. محل شناسایی استعدادها محل بروز خلاقیتها و معرفی چهرهها و اتفاقات و آثار جدید در همین جشنوارههاست و مردم به این جشنوارهها اقبال دارند.
بحمدالله ما در دوره رونق فرهنگ و هنر را در کشور تجربه میکنیم، همین جشنواره فیلم فجر را نگاه کنید دوره بینظیری است که دوست و دشمن و منصف و غیرمنصف اذعان دارد این دوره طلایی تاریخ سینمای کشور است. حضور مردم در سینماها، فروش فیلمها همه نشان میدهد مردم در دوره جدید یک آشتی مجددی با سینما کردند، این آشتی به دوره پررونق هنر در کشور تبدیل شده است.
همکاران من در تمام جشنوارههای فجر، فیلم، موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی و سایر رویدادهای فرهنگی از هیچ تلاشی برای خلق اتفاقات خوب و رشد و توسعه دریغ ندارند؛ سینما حقیقت را پیشِرو داریم که بحمدالله با انبوهی آثار مواجهند که بهلحاظ کمّی و کیفی کاملاً نسبت به سالهای گذشته رشد پیدا کرده است. بهزودی در یک کنفرانس مطبوعاتی در هفتههای آتی با همکارانم میان اصحاب رسانه حاضر خواهیم شد و گفتوگوی مفصلی را با رسانهها داریم.
*ماجرای فیلمهایی که در ایران اکران میشود و در خارج از کشور و شبکههای ماهوارهای مخصوصاً شبکههای فارسیزبان تبلیغ آنها انجام میشود به کجا رسید؟ شما گفتید اگر مشخص شود برخورد جدّی میشود، این اتفاق به کجا رسید، چرا که هنوز این اتفاق میافتد و بیشتر در ماهوارهها تبلیغ میشود؟ آیا صداوسیما این بها را برای تبلیغ نمیدهد؟
الآن همکاری دوستان در سازمان صداوسیما خیلی خوب است. آقای جبلی با آقای خزاعی نشست داشتند به من گفتند و من گفتم این موضوع در اختیار سازمان سینمایی است به هر تعداد و میزانی لازم است برای هر فیلمی تبلیغ شود سازمان سینمایی اعلام کند سازمان صداوسیما کار را پیش میبرد؛ بحمدالله این همکاری خوب است.
بحث تبلیغ در شبکههای خارجی و ماهوارههای خارجی ممنوع است، در واقع کسی نباید این کار را بکند؛ اگر مشخص بشود این کار توسط خود عوامل انجام شده است حتماً موجب برخوردهای انضباطی خواهد شد و این خوب نیست، ما بههرحال نیازی به این تبلیغات نداریم و داخل کشور صحنه تابلوهای شهری، روزنامهها، رسانههای مجازی و رسانههای مکتوب خصوصاً رسانه ملّی همه در اختیار است انشاءالله بتوانند کارهای خوبی انجام دهند.
* از این بحث بگذریم یک اتفاق ملی و بزرگ در هفته گذشته افتاد و خودکفایی تولید کاغذ برای کتابهای درسی بود؛ برخی کارشناسان مطرح میکنند که ادامه تولید کاغذ و خودکفایی بهدلیل کمبود مواد اولیه بهخصوص چوب و مشکلات وارداتش سال آینده امکانپذیر نیست؛ نظرتان چیست؟
نکته اول در رابطه با کاغذ انشاءالله در ماههای پیشِرو مجموعه جدیدی را اضافه میکنیم که بیش از ۵۰ درصد به ظرفیت فعلی اضافه میکنیم، تا پایان سال به ۱۳۰ هزار تن میرسیم. یک مجموعه جدیدی تا دو سال آینده افتتاح خواهد شد و این کل ظرفیت ما را به بیش از ۴۰۰ هزار تن افزایش خواهد داد.
امتیاز کارهای جدید ما این است که نیاز به چوب ندارد، کارخانه زاگرس از ضایعات استفاده میکند و کارخانههایی که در خوزستان پشتسرهم راهاندازی میشود از نیشکر و نامشان کاغذ سبز است و نیاز ندارند چوبها را ببرند.
در همه جای دنیا تأمین چوب را با یک ضابطههایی انجام میدهند، مازندران نیاز به چوب دارد به هر حال اولویتبندی میشود، کاشت و داشت انجام میشود. ما الآن مجموعهای را در کشورهای خارجی داریم که کار آن را انجام میدهیم، ۶۰۰ هزار هکتار جنگل را برای این کار درنظر گرفتهاند و این کار مرسومی در همه دنیا به حساب میآید.
ما در منطقه نیاز به کاغذ داریم و اکثر کشورهای منطقه ما واردکننده کاغذند؛ اگر ما انشاءالله در این دوره به این توانمندی ـ که هدفگذاری شده است ـ برسیم، جمهوری اسلامی به مهمترین صادرکننده کاغذ تبدیل خواهد شد.
* اخیراً گفته شده است قصد دارید نمایشگاه قرآن را با تفاهمنامهای به وزارت ارشاد بیاورید؛ در واقع چهاتفاقی قرار است برای این نمایشگاه بیفتد؟
برای همه دستگاهها تکالیفی روشن کردیم انشاءالله مصوبه دولت خواهد بود تکلیف میشود با وزارتخانه همکاریهای بیشتری شود.