نتایج امسال نشان داد که سطح صلح جهانی برای ۱۳مین بار در ۱۵ سال گذشته کاهش یافته است. اما ایسلند از زمان شروع بررسی این شاخص از ۱۷ سال پیش، همواره در صدر فهرست صلح آمیزترین کشورهای جهان قرار گرفته است.
ایسلند، دانمارک و ایرلند به جز اینکه کشورهای شمال غربی اروپا هستند و آب و هوای اقیانوسی دارند و مناظر سرسبز و زیبایی این کشورها توسط یخچالهای طبیعی باستانی شکل گرفتهاند، چه ویژگی مشترکی دیگری دارند؟ پاسخ این است که آنها در صدر شاخص صلح جهانی انستیتوی اقتصاد و صلح در سال ۲۰۲۳ قرار دارند.
به گزارش روزیاتو، این موفقیت در زمان افزایش درگیریهای جهانی، قابل تحسین است. آنها در شاخصهایی از جمله پذیرش حقوق دیگران، توزیع عادلانه منابع، روابط خوب با همسایگان و جریان آزاد اطلاعات، برتری داشتهاند. نتایج امسال نشان داد که سطح صلح جهانی برای ۱۳مین بار در ۱۵ سال گذشته کاهش یافته است. اما ایسلند از زمان شروع بررسی این شاخص از ۱۷ سال پیش، همواره در صدر فهرست صلح آمیزترین کشورهای جهان قرار گرفته است.
شاخص صلح جهانی، توسط موسسه اقتصاد و صلح برای سنجش میزان صلح در کشورهای سراسر جهان و رتبه بندی آنها تعیین شده است. اولین رتبه بندی صلح آمیزترین کشورهای جهان در سال ۲۰۰۷ ایجاد شد و از آن زمان تاکنون هر سال منتشر میشود. این شاخص شامل تعدادی از شاخصهای مربوط به صلح داخلی و بین المللی است.
در رابطه با امور بینالملل، اکثر شاخصها مربوط به دخالت در درگیریهای نظامی یا تلاش دولت مورد نظر برای حل مناقشه و تضمین امنیت افراد آسیبدیده است. برای مثال، کشورهایی که حمایت مالی بیشتری از ماموریتهای حافظ صلح سازمان ملل میکنند، صلح آمیزتر در نظر گرفته میشوند، در حالی که آنهایی که هزینههای نظامی بالاتری به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی (GDP) دارند، کمتر صلحجو در نظر گرفته میشوند.
شاخصهای داخلی علاوه بر میزان زندانیان، بر خشونت و جرم و جنایت نیز تمرکز دارند.