اگر زمان کافی برای درست کردن خمیر این آش را ندارید، میتوانید درست کردن آش گوشواره با ماکارونی فرمی را امتحان کنید.
آش گوشواره تبریز یکی از خوشمزهترین انواع آشهای سنتی است که برای تهیه آن از خمیر مخصوصی استفاده میشود. طرز پیچیدن خمیر آش گوشواره یکی از چالشهای مهم درست کردن این آش است که برخلاف تصور خیلی از افراد، بسیار ساده است.
به گزارش اکالا؛ اما اگر زمان کافی برای درست کردن خمیر این آش را ندارید، میتوانید درست کردن آش گوشواره با ماکارونی فرمی را امتحان کنید. در این مقاله با طرز تهیه آش گوشواره تبریز و همه فوت و فنهای درست کردن این آش منحصربهفرد آشنا شوید.
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
کره ۵۰ گرم
نخود پخته شده ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
آب ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سرکه ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
جعفری و گشنیز تازه به مقدار لازم
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
آرد ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
تخم مرغ ۱ عدد
آب ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
آش گوشواره یک نوع آش متفاوت و خوشمزه قرمز رنگ از غذاهای تبریزی است که برای تهیه آن به جای رشتههای آماده از یک نوع خمیر مخصوص که دور گوشت قلقلی پیچیده میشود، استفاده میکنند. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه آش گوشواره تبریز به روش سنتی آشنا شوید.
در مرحله اول از طرز تهیه آش گوشواره ترکی باید به سراغ آماده کردن خمیر این آش بروید. برای شروع تخم مرغها را بشکنید و در یک ظرف بریزید. با همزن دستی تخم مرغها را بزنید تا حالت لختگی آنها از بین برود. سپس مقداری آب و نمک به تخم مرغها اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید. در این مرحله باید آرد را کم کم به سایر مواد اضافه کنید و مواد را ترکیب کنید تا خمیر یکدستی ایجاد شود.
بعد از این که خمیر آش گوشواره را آماده کردید، باید آن را داخل یک ظرف بگذارید و روی ظرف را سلفون بکشید. صبر کنید تا خمیر برای ۳۰ دقیقه استراحت کند.
تا زمانی که خمیر استراحت میکند، میتوانید گوشت قلقلی آش گوشواره را آماده کنید. برای این کار باید یک عدد پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه ترکیب کنید. حالا مواد را برای چند دقیقه با دست ورز دهید تا کاملا یکدست و منسجم شوند. گوشتها را به صورت قلقلیهای کوچک درست کنید و در سینی بچینید.
بعد از این که قلقلیها را آماده کردید، در این مرحله از طرز تهیه آش گوشواره تبریز باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و گوشتها را در روغن سرخ کنید.
برای تهیه گوشوارههای آش باید ابتدا خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. مقداری آرد روی سطح کار بپاشید و بعد خمیر را با وردنه پهن کنید تا قطر آن به حدود ۲ میلیمتر برسد. حالا با کمک چاقو خمیر را به اندازه ۲ در ۲ یا بزرگتر برش دهید. یک قلقلی وسط خمیر بگذارید و بعد خمیر را ببندید. این کار را برای همه قلقلیها انجام دهید.
بعد از این که گوشوارههای آش را آماده کردید، در این مرحله باید مقداری کره در قابلمه بریزید و سپس پیاز خرد شده، رب گوجه و نعنا را در کره تفت دهید. سپس ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، خمیرهای پیچیده شده روی گوشت را به آش اضافه کنید. در ادامه نخود پخته شده را هم به آش اضافه کنید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا آش شما جا بیفتد.
در انتهای پخت آش میتوانید مقداری سرکه به آن اضافه و بعد شعله گاز را خاموش کنید. بعد از این که آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با کمی جعفری و گشنیز خرد شده تزیین کنید.
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
ماکارونی فرمی صدفی ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
نخود پخته ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
نعنا داغ ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک و پودر گشنیز به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
اگر دوست دارید آش گوشواره ترکی را در مدت زمانی کوتاه و بدون خمیر مخصوص آن درست کنید، میتوانید از ماکارونی در این آش استفاده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه آش گوشواره با ماکارونی فرمی آشنا شوید.
در اولین مرحله از طرز تهیه آش گوشواره ترکی با ماکارونی باید پیازها را به صورت نگینی خرد و در روغن سرخ کنید. مقداری فلفل سیاه، زردچوبه و پودر تخم گشنیز به پیاز داغ اضافه کنید و سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه که رنگ گوشت عوض شد، میتوانید رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید. حالا مقداری آب به مواد آش اضافه و صبر کنید تا آب بجوشد.
بعد از این که آش شروع به جوشیدن کرد، نخود پخته و سپس ماکارونیهای صدفی را اضافه کنید. صبر کنید تا ماکارونی بپزد و نرم شود. سپس شعله گاز را خاموش کنید. در انتهای پخت مقداری نمک و نعنا داغ به آش گوشواره اضافه کنید و آن را در ظرف مورد نظر بریزید.
در این بخش به فوت و فنهای تهیه آش گوشواره تبریز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای تهیه آش گوشواره تبریز بهتر است نخود را از قبل بخیسانید و بپزید تا آش شما سریعتر آماده شود.
اضافه کردن سرکه به آش گوشواره مزه لذیذی میبخشد، اما در صورت تمایل میتوانید این آش را بدون سرکه نیز آماده کنید.
برای تهیه آش گوشواره با ماکارونی بهتر است از ماکارونیهای صدفی شکل استفاده کنید.
در طرز تهیه آش گوشواره با مرغ میتوانید به جای گوشت از تکههای مرغ در آش استفاده کنید.
مهمترین دلیل شل شدن و وا رفتن خمیر آش گوشواره، ورز ندادن خمیر است. برای جلوگیری از این مشکل باید خمیر را خوب ورز دهید. اگر خمیر به دست میچسبد، میتوانید از کمی آرد استفاده کنید.
برای تهیه آش گوشواره معمولا از رب گوجه فرنگی استفاده میشود، اما در صورت تمایل میتوانید این آش را بدون رب نیز درست کنید.
طرز تهیه آش جوشواره خراسان شمالی با آش گوشواره تبریزی متفاوت است. برای تهیه آش جوشواره از عدس، اسفناج، سبزی آش و همچنین گوشت چرخ کرده و خمیر مخصوص استفاده میشود.
طرز پیچیدن خمیر آش گوشواره بسیار ساده است. برای این کار باید یک تکه خمیر کوچک بردارید و گوشت قلقلی را داخل آن قرار دهید و بعد خمیر را به هر شکلی که دوست دارید ببندید، طوری که خمیر کاملا گوشت را بپوشاند.