استاد پژوهشکده زلزلهشناسی، گفت: لرزهخیزترین جای ایران، بندرعباس و گسل هرمزگان است.
استاد پژوهشکده زلزلهشناسی میگوید: «درباره سوانح طبیعی در ایران ما مسئلهای مهمتر از زلزله تهران نداریم. یعنی اگر مسایل مهم را ترتیببندی کنیم و انواع آنها را بنویسیم، به عنوان سانحه، وقوع زلزله شدید در تهران در اولین درجه اهمیت قرار میگیرد.»
به گزارش خبرآنلاین، مهدی زارع ادامه میدهد: «لرزهخیزترین جای ایران بندرعباس و گسل هرمزگان است. تقریبا همیشه بیشترین گزارشها را از آنجا داریم. دلیلش هم تغییر بیشتر در آن منطقه است. جزیره قشم، بندر چارک، شمال بندرعباس، بندرعباس، بندر لنگ و آن منطقه است.»
او اظهار میکند: «در برخی جاها زلزله خیلی کمتر داریم. گزارش زلزله در آبادان و خرمشهر کمتر داریم. آبادان و بندرعباس در جنوب ایران هستند، ولی خبر زلزله از بندرعباس را خیلی میشنوید، ولی از آبادان کمتر میشنوید. برخی جاها زلزله زیادی ندارند، ولی اخبار زلزله در آنجا پوشش و پایش گستردهای دارد. مثلا در تهران، چون پرجمعیتترین منطقه کشور است و مرکز ایران شمرده میشود، پایش و رصد گستردهای اتفاق میافتد؛ بنابراین زلزلههای کوچک در تهران گزارش و به سرعت اعلام میشوند.»
به گفته او برخی مناطق در همسایگی شبکههای گسترده هستند، مانند خوی در استان آذربایجان غربی، در جوار شبکه گسترده ترکیه است که از ۲۰ سال پیش شبکه گستردهای را ایجاد کرده است. این منطقه ترکیب شبکه ایران و ترکیه را دارد و پایش را بیشتر میکند.
این استاد پژوهشکده زلزلهشناسی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا استان یا منطقهای در ایران داریم که گسل فعال نداشته باشد؟ میگوید: «گسلهایی داریم که در عهد حاضر زمینشناسی فعالیت زیادی نشان ندادند. از طرفی تقسیمبندی استانی هم ربطی به زمین ندارد. در یک منطقه نسبتا با وسعت کمی از زنجان تا سمنان که جنوبش به قم میرسد، ۶ استان داریم. همین وسعت را به جنوب شرق ایران ببرید، این محدوده در بخشی از استان سیستان و بلوچستان جا میشود. استانهای البرز و قم ما بسیار کم وسعت هستند، ولی کرمان و سیستان و بلوچستان بسیار وسیع هستند؛ بنابراین بعضی جاها با گسلهای فعال بیشتری مشخص میشوند، ولی بعضی جاها گسلهای فعال کمتر است. مثلا در منطقه اصفهان، گسلهای فعال قابل مشاهده با رخ نمودن در سطح، کمتر هستند از گسلهای منطقه تبریز. ولی همان منطقه اصفهان هم بیلرزه نیست.»