برخی کاربران شبکههای اجتماعی در ترکیه و جهان اسلام، ادامه تجارت گسترده شرکتهای ترکیه با اسراییل را با مواضع دولت رجب طیب اردوغان در حمایت لفظی از فلسطینی ها، متضاد میدانند.
پس از انتشار ویدئویی از ارتش اسراییل که نشان میداد روی میز فرماندهان یک تیپ معروف ارتش اسراییل یک برند آب معدنی ترکیهای وجود دارد، برخی کاربران فضای مجازی در ترکیه و جهان اسلام، کارزاری برای تحریم این شرکت به راه انداخته اند.
به گزارش عصرایران به نقل از نیو عرب ، ماجرا با انتشار یک ویدئو در ۳ روز پیش آغاز شد، جایی که نشان میداد در یکی از جلسات تیپ " گولانی" اسراییل در مدرسهای تصرف شده در نوار غزه، بطری آب یک و نیم لیتری برند آب معدنی ترکیهای "سیرما" قرار دارد.
کاربران فضای مجازی در ترکیه و بسیاری از کشورهای عربی و جهان اسلام به این تصویر واکنش نشان دادند و صادرات آب معدنی به اسراییل در شرایطی که رژیم تل آویو نزدیک به ۱۰ هفته است که آب نوار غزه را قطع کرده و از ارسال سوخت و غذا و دارو به این منطقه جلوگیری میکند، به شدت انتقاد کرده اند.
کاربران شبکههای اجتماعی در ترکیه و جهان با استفاده از هشتگ #BoykotSirmaSu از مصرف کنندگان خواستند که از خرید آب از این شرکت که توسط غول فرانسوی Danone (دانونه) در سال ۲۰۱۳ خریداری شده بود، خودداری کنند.
یکی از کاربران در شبکه اجتماعی "X" (توییتر سابق) نوشت: " سیرما نیروهای اشغالگر اسراییل را در حالی که آنها در حال نسل کشی علیه فلسطینیان در غزه هستند، هیدراته نگه میدارد. "
یکی دیگر گفت: "ما به شدیدترین شکل ممکن به تحریم خود ادامه میدهیم. ما محصولات بچه کشها و صهیونیستها را نمیخریم. #BoykotSırmaSu. "
سیرما در وب سایت خود میگوید که محصولاتش را میتوان در اسراییل یافت. در فهرست آن اشارهای به سرزمینهای فلسطینی نشده است.
فراخوانها برای بایکوت سیرما قبل از این ویدیو بود، زیرا شرکت فرانسوی Danone به دلیل ارتباط با اسراییل، مرتبا در لیستهای تحریم قرار میگرفت.
چندین مقاله از رسانههای ترکیه که از زمان آغاز جنگ اسراییل علیه غزه در ۷ اکتبر منتشر شد، این سوال را مطرح میکند: "آیا آب سیرما اسراییلی است؟ "
از زمان آغاز جنگ اسراییل در نوار غزه، ادامه تجارت برخی شرکتهای ترکیه با اسراییل و حتی ارسال ۴۰ درصد از نفت مورد مصرف اسراییل از طریق بندر جیهان ترکیه، مورد انتقاد بخش قابل توجهی از افکار عمومی در ترکیه و جهان اسلام قرار دارد.
دولت ترکیه در واکنش میگوید، شرکتهای خصوصی ترکیهای در تجارت خود با دیگر کشورها آزادند و دولت نمیتواند آنها را وادار به قطع تجارت با دیگر کشورها کند.
ادامه تجارت ترکیه با اسراییل در حالی است که دولت رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه طی ۲ ماه گذشته به لحاظ لفظی و در مواضع اعلامی به شدیدترین وجه ممکن لحنی ضداسراییلی و حامی فلسطین دارد و حتی دولت آنکارا تاکید کرده حماس یک گروه آزادیبخش فلسطینی است و برای احقاق حقوق مشروع فلسطینیها برای رفع اشغال و پایان دادن به نظام آپارتاید علیه فلسطینیها از سوی اسراییل، مبارزه میکند.
۳ روز پیش "حسن بیتمز" نماینده حزب اسلامگرای "سعادت" در مجلس ترکیه پس از اینکه نطقی انتقادی و تند درباره ادامه تجارت ترکیه با اسراییل با وجود نسل کشی فلسطینیها در نوار غزه ایراد کرد، در پشت تریبون دچار سکته شد و فردای آن روز در بیمارستان فوت کرد.