کاپ کیکهای فنجانی را بدون نیاز به فر و وسیله خاصی برای هر مراسمی میتوانید تهیه کنید. شما طبق ذائقه و سلیقه خود میتوانید آن را شکلاتی، وانیلی یا ساده درست کنید.
کیک فنجانی همان کاپکیکهای خوشمزهای هستند که فوری و آسان درست میشوند و بهترین بهانه برای دورهم جمع شدن در این روزهای سرد پاییزی هستند.
به گزارش کتاب کاله، کاپ کیکهای فنجانی را بدون نیاز به فر و وسیله خاصی برای هر مراسمی میتوانید تهیه کنید. شما طبق ذائقه و سلیقه خود میتوانید آن را شکلاتی، وانیلی یا ساده درست کنید.
۱. مواد را با یکدیگر مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک فنجانی با قابلمه باید یک کاسه بزرگ انتخاب کنید تا در آن شیر، روغن، سرکه و یک قاشق چایخوری وانیل را به همراه سهچهارم فنجان شکر با یکدیگر مخلوط کنید. مواد را تا جایی هم بزنید که شکر کامل حل شده و اثری از آن نماند. با همین مواد طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی را هم میتوانید خیلی راحت درست کنید.
۲. مواد را الک کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک فنجانی با قابلمه یک ظرف دیگر انتخاب کنید و یکچهارم فنجان آرد، یکدوم فنجان پودرکاکائو، بیکینگپودر، جوششیرین و نمک را با یکدیگر مخلوط و دو تا سه بار الک کنید. مواد الک شده را به مواد قبلی اضافه و خوب با یکدیگر مخلوطشان کنید. حال شما یک خمیر صاف ابریشمی برای پخت کیک فنجانیتان دارید. در صورت داشتن رژیم پیشنهاد ما به شما درست کردن طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی بدون گلوتن است که هم بدون فر و هم با قابلمه میتوانید آن را درست کنید.
۳. فنجان هایتان را چرب کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک فنجانی در قابلمه، فنجانها را متناسب با قطر و اندازه قابلمه انتخاب کنید. آنها را کمی با روغن چرب کنید. برای آنکه مایه کیک به فنجان نچسبد حتی میتوانید کمی آرد درون آن بچرخانید یا کاغذروغنی برای ته فنجانها بریده و بیاندازید. حال به سراغ دیگر مراحل پخت کیک فنجانی بروید.
۴. قابلمه را آماده کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک فنجانی در قابلمه، باید قابلمهای مناسب را روی حرارت متوسط با شعله کم برای ۳۰ دقیقه بگذارید تا کامل گرم شود. یادتان باشد که روی در قابلمهتان دمکنی بگذارید تا حرارت خارج نشود. درون قابلمه پختتان یک سه پایه بگذارید و کمی داخل آن آب بریزید. اگر تعداد میهمانهایتان زیاد بود میتوانید کیک اسفنجی بدون فر برایشان درست کنید.
۵. فنجان را داخل قابلمه بذارید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه کیک فنجانی با قابلمه باید فنجانها را تا نصفه از مایه کیک پر کنید. مراقب باشید که خیلی فنجانها را پر نکنید چرا که هنگام پخت پف خواهند کرد. فنجانها را روی توری یا سهپایه داخل قابلمه بگذارید و در آن را هم ببندید. ۳۰ دقیقه زمان بدهید تا کیک فنجانیتان کامل پخته شود.
در آخر با یک چنگال یا سیخ چوبی از پخته شدن آنها میتوانید مطمئن شوید. در آخر آنها را بیرون بیاورید. کیکهای فنجانی را در ظرف موردنظر بچینید و با خامه، ترافل، سس شکلاتی یا ترافلهای رنگی تزئین کنید.
نکات تکمیلی پخت کیک فنجانی با قابلمه
دستور تهیه کیک فنجانی مانند طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه است که با توجه به ذائقه خود میتوانید افزودنیهای مختلفی مانند شکلات، وانیل یا زعفران به آن اضافه کنید. با خواندن و رعایت نکات زیر، خیلی راحت و سریع کیکفنجانیهای خوشمزه را میتوانید درست کنید.
استفاده از فنجان برای پخت کیک فنجانی
در تهیه کیک فنجانی باید از فنجانهایی با جنس نشکن مانند آکروپال یا چینی استفاده کنید تا هنگام پخت نشکنند. در صورت نبود سهپایه بهتر است که کمی آب داخل قابلمه بریزید تا کیکهایتان خشک نشوند. دقت داشته باشید که بیشتر از حجم فنجانها داخل قابلمه آب نریزید ممکن است به داخل فنجانها نفوذ کند. نکته آخر آنکه نصف حجم فنجانها باید زیر آب باشد. کاپکیک بخارپز را هم به راحتی در قابلمه با همین مواد میتوانید درست کنید.
استفاده از تخممرغ در تهیه کیک فنجانی با قابلمه
در طرز تهیه کیک و شیرینی مواد لازم را باید از ۳۰ دقیقه قبل آماده کنید تا به دمای محیط برسند. تخممرغ هم قبل از استفاده حتما باید به دمای محیط برسد تا راحتتر با دیگر مواد ترکیب شود. با این کار دیگر کره ذوبشده را به خود نمیگیرد. اگر برای تهیه کیک فنجانی در قابلمه عجله دارید میتوانید آنها را برای ۱۰ دقیقه در یک کاسه آب گرم بگذارید.
استفاده از بیکینگپودر در تهیه کیک فنجانی
یکی دیگر از مواردی که در طرز تهیه کیک فنجانی در قابلمه باید رعایت کنید تازه بودن بیکینگپودر بود پس قبل از استفاده به تاریخ مصرف آن دقت کنید. بیکینگپودر تازه منجر به پف کردن کیکهای فنجانیتان میشود. پس اگر میخواهید از تازگی بیکینگپودر خود مطمئن شوید یک قاشق از آن را در مقداری آب داغ بریزید اگر حباب زد هنوز تازه و قابلمصرف است..
نگهداری کیکهای فنجانی
کیکهای فنجانی را از دو روز قبل درست کنید و در دمای محیط بگذارید هیچ جای نگرانی نیست تنها باید روی آنها را بپوشانید. اگر برای روی آنها فراستینگ آماده کردید میتوانید آن را از هفت روز قبل اماده و تا زمان استفاده در یخچال بگذارید. در صورت زیاد درست کردن کیکهای فنجونی، آنها را بدون پر کردن یا فراستینگ میتوانید برای دو تا سه ماه در فریزر بگذارید.