bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۹۲۴۰۵

کاشت دندان بدون ایمپلنت چه مزایا و معایبی دارد؟

کاشت دندان بدون ایمپلنت چه مزایا و معایبی دارد؟
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۲۹ آذر ۱۴۰۲

امروزه ایمپلنت دندان یکی از روش‌های ترمیمی متداول میان دندانپزشکان و افرادی است که به کاشت دندان نیاز دارند. در حالی که ایمپلنت مزایای زیادی دارد، اما با این حال بسیاری از بیماران در مورد اینکه آیا ایمپلنت دندان انتخاب مناسبی برای آن‌ها است یا خیر، شک دارند. البته باید عنوان کرد که ایمپلنت برای تمام افراد جواب نمی‌دهد و دندانپزشکان پس از بررسی سلامت دهان و دندان بیمار و اطمینان از سلامتِ بافت لثه، جنس دندان و مدت زمان خالی بودن جای دندان، ممکن است این روش را پیشنهاد دهند.

استفاده از روش‌های مختلف برای کاشت دندان، مزایا و معایب خاص خود را دارند و اینکه کدام روش بهترین است، کاملا به شرایط بیمار بستگی دارد.

مسلما در صورت عدم وجود بیماری خاص و محدودیت بودجه، قطعا پیشنهاد بسیاری از متخصصان و دندانپزشکان، ایمپلنت دندان است. اما آیا همه باید این روش را انتخاب کنند؟ اگر پاسخ این سوال خیر است، مزایا و معایب کاشت دندان بدون

ایمپلنت چیست؟

کاشت دندان بدون ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟

برای کاشت دندان، به‌صورت کلی باید شرایط خاصی داشته باشید. از جمله این شرایط می‌توان به استحکام لثه و استخوان فک اشاره کرد. اما در کل، افرادی که شرایط زیر را دارند باید از روش‌های دیگر غیر از ایمپلنت برای کاشت دندان استفاده کنند:

• افراد دیابتی

• افراد سیگاری

• افرادی با مشکلات لثه

• افرادی با اختلالاتی مانند لخته شدن خون

• افرادی دارای بیماری‌های متابولیک استخوان و غده

• افراد تحت درمان‌های سرطان

علاوه بر این، با توجه به اینکه ایمپلنت دندان معمولا هزینه بیشتری نسبت به سایر روش‌های درمانی مانند روکش یا بریج دارند، بنابراین افرادی که با محدودیت بودجه مواجه هستند نیز از کاشت دندان بدون ایمپلنت استفاده می‌کنند.

مزایای کاشت دندان بدون ایمپلنت

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، اولین و مهم‌ترین مزیت کاشت دندان بدون ایمپلنت هزینه کمی است که دیگر روش‌ها نسبت به ایمپلنت دارند. اما دیگر مزایای کاشت دندان بدون ایمپلنت عبارت‌اند از:

• صرف زمان کمتر برای نصب و کاشت دندان در روش‌های دیگر نسبت به ایمپلنت

• امکان جابجایی، تعویض و تغییر دندان‌ها در روش‌های کاشت بدون ایمپلنت

با اینکه بسیاری از روش‌های کاشت دندان هزینه‌ی کمتری دارند و زمان کمتری نیز برای آن‌ها باید صرف کنید، اما فراموش نکنید که طول عمر کاشت با ایمپلنت خیلی بیشتر از دیگر روش‌ها است. بنابراین، اگر یکی از دندان‌های خود را از دست داده‌اید و بودجه برای شما اهمیت ندارد، خوب است به کاشت به روش ایمپلنت فکر کنید. مسلما برای کاشت دندان‌های بیشتر باید هزینه‌ای بیشتر برای ایمپلنت پرداخت کنید، که برای محدودیت بودجه اصلا منطقی نخواهد بود.

عوارض کاشت دندان بدون ایمپلنت

همان‌طور که کاشت دندان با ایمپلنت دارای معایب خاص خود است، دیگر روش‌ها نیز معایب و عوارضی دارند که در ادامه آن‌ها را نام خواهیم برد.

• روش‌های کاشت دندان بدون ایمپلنت معمولا طول عمر کم‌تری دارند

• در روش‌های کاشت دندان بدون ایمپلنت، امکان درآمدن دندان‌های مصنوعی در اثر ضربه و یا خارج شدن از حالت درست وجود دارد

ایمپلنت یکی از روش‌های قدیمی در دندانپزشکی به‌شمار می‌آید و به همین خاطر، می‌توان آن را روشی مطمئن برای کاشت دندان در نظر گرفت. علاوه بر این، استفاده از ایمپلنت برای کاشت دندان روی لبخند بیشتر تاثیر می‌گذارد و به‌عنوان یک روش زیبایی-درمانی به‌شمار می‌آید. علاوه بر این، ایمپلنت از تحلیل استخوان جلوگیری کرده و به حفظ ساختار صورت نیز کمک می‌کند.

روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان

حتی با وجود مزایای بسیار در استفاده از روش ایمپلنت، باز هم هستند افرادی که امکان استفاده از این روش برای کاشت دندان را ندارند.

بر اساس مقاله منتشر شده در بلاگ کلینیک سریتا، چند جایگزین ایمپلنت مختلف وجود دارد که می‌تواند درمانی کمتر تهاجمی را ارائه دهد و بسیاری از بیماران هم آن را به ایمپلنت ترجیح می‌دهند. با این حال، همیشه یک راه حل مطمئن یا یک جایگزین ثابت برای همه بیماران وجود ندارد؛ بنابراین قبل از تصمیم‌گیری در مورد انتخاب بهترین جایگزین ایمپلنت، مطمئن شوید که همه گزینه‌های خود را بررسی کرده‌اید.

این گزینه‌های جایگزین معمولاً ارزان‌تر از ایمپلنت هستند، در حالی که نتایج مشابهی را ارائه می‌دهند. با این حال، از جنبه منفی، این نوع درمان‌های ترمیمی شاید راه‌حل دائمی برای مشکل ارائه نکنند و در نهایت بیمار مجبور به انجام ایمپلنت باشد. در ادامه با راه‌های جایگزین ایمپلنت بیشتر آشنا می‌شویم.

۱. درمان بیماری لثه

۲. درمان کانال ریشه

۳. بریج دندان کلاسیک

۴. بریج مریلند

۵. پروتز‌های متحرک یا دندان‌های مصنوعی

۶. فلیپر

بهترین جایگزین ایمپلنت

کاشت دندان بدون ایمپلنت چه مزایا و معایبی دارد؟

در بالا به چند نمونه از روش‌های جایگزین برای ایمپلنت دندان اشاره کردیم. اما شما نیز ممکن است مانند افراد دیگر، دچار شک و تردید در انتخاب یکی از این روش‌ها شوید و اصلا ندانید که کدام روش بهترین انتخاب برای کاشت دندان است.

درست مانند ایمپلنت، تمام این روش‌ها هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و هر کدام گزینه‌ی مناسب برای افراد با شرایط متفاوت‌اند. برای اینکه بتوانید به‌راحتی از میان این روش‌ها یکی را به‌عنوان بهترین روش برای خود انتخاب کنید، باید به چند عامل توجه کنید. این عوامل عبارت‌اند از:

• دوام و ماندگاری

• هزینه

در بحث هزینه، باید گفت که ارزان‌ترین روش کاشت دندان بدون ایمپلنت، روش فلیپر است. اما نکته منفیِ استفاده از این روش برای کاشت دندان، این است که از روش فلیپر برای کاشت دندان‌ها در تعداد پایین استفاده می‌کنند؛ بنابراین اگر قصد شما کاشت دندان‌هایی بیشتر از یک یا دو مورد است، یا باید همان روش ایمپلنت را انتخاب کنید و یا اینکه سراغ روش پروتز پارسیل بروید.

در بحث دوام نیز، باید گفت که جانشین ایمپلنت در کاشت، بریج دندان است. بریج دندان نیز می‌تواند مانند ایمپلنت سال‌ها دوام بیاورد و عمر طولانی‌ای دارد، اما فراموش نکنید که برای افزایش عمر این روش کاشت، باید بریج‌هایی که دندان روی آن‌ها نصب می‌شود، ثابت باشند و به‌خوبی از دندان‌های کاشت‌شده مراقبت کنید.

bato-adv
bato-adv