تارت شکلات و انار نوعی شیرینی خوشمزه و جذاب است که میتوانید برای پذیرایی در شب یلدا به عنوان یک انتخاب شیک و مجلسی از آن استفاده کنید.
فراروـ تارت نوعی شیرینی بینالمللی بسیار خوشمزه و جذاب است که طرفداران بسیار زیادی دارد و معمولاً به عنوان دسر در مهمانیها و مجالس از آن استفاده میشود. درصورتیکه در خمیر تارت شکر وجود نداشته باشد، میتوان داخل آن را با مواد غیرشیرین مانند مرغ یا میگو پر کرد و یا غذاهایی مانند سالاد الویه، سالاد اندونزی، کشک بادمجان و… را با آن سرو کرد. خمیر تارت از ترکیب آرد، کره، شکر، نمک، وانیل و تخم مرغ و ریختن آن در قالب تارت تهیه میشود. تفاوت اصلی تارت با انواع کیک در آن است که نان تارت بدون پف به عمل میآید. حال آنکه در دسته کیکها پف از موارد غیرقابل حذف است. تهیه نان تارت کار سختی نیست؛ اما کمی حوصله میخواهد. تارت انار برای پذیرایی در شب یلدا یک گزینه بسیار مناسب و مجلسی است که اگر وقت و حوصله کافی داشته باشید، میتوانید این تارت خوشمزه و زیبا را برای شب یلدا در منزل تهیه کنید. پس دست به کار شوید تا در ادامه این مطلب با هم این تارت انار خوشمزه را درست کنیم.
آدر سفید شیرینی: ۲۵۰ گرم
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
کره: ۱۰۰ گرم
پودر کاکائو:۲ قاشق غذاخوری
نمک: یک سوم قاشق چایخوری
شکلات تختهای (به دلخواه تلخ یا شیر): ۸۰ گرم
شیر: ۱ پیمانه
وانیل مایع: ۱ قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
کره: ۴۰ گرم
شکر: یک دوم پیمانه
برای شروع کار ابتدا کره، آرد سفید، نمک و پودر کاکائو را داخل یک دستگاه غذاساز بریزید و دو تا سه دور بزنید تا حالتی شبیه به خرده نان پیدا کند. بعد خامه صبحانه را اضافه کنید و یک دور دیگر دستگاه را روشن کنید و ۱ دقیقه دیگر بزنید تا مواد حالت خمیری پیدا کند. بعد دستگاه را خاموش کنید و خمیر را جمع کنید و داخل کیسه فریزر بگذارید و با دست پهن کنید. حالا خمیر را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.
بعد از این مدت زمان خمیر را از یخچال خارج کنید. یک کاغذ روغنی روی میز کار پهن کنید و خمیر را روی آن بگذارید. یک ورق دیگر کاغذ روغنی را روی خمیر بگذارید و حالا با کمک وردنه خمیر را بین دو کاغذ روغنی باز کنید تا اندازه قالب تارت شما شود. حالا خمیر را به آرامی بلند کنید و روی قالب تارت بگذارید و اضافه خمیر را از دور قالب جدا کنید و با انگشت خمیر را به دیوارهها بچسبانید تا شکل منظمی داشته باشد. حتما با چنگال روی خمیر چند سوراخ ایجاد کنید. به اینجای کار خیلی دقت کنید. روی خمیر یک تکه کاغذ روغنی پهن کنید و مقداری نخود یا لوبیا چیتی روی کاغذ بریزید تا سنگین شود و خمیر هنگام پخت، پف نکند. حالا قالب تارت را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بگذارید تا بپزد.
در این فاصله که خمیر تارت درحال پختن است، باید مواد میانی تارت را آماده کنیم. شیر، شکر و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید و داخل یک قابلمه بگذارید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید و هم بزنید تا کمی سفت شود. بعد زرده تخم مرغ را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کمی غلیظ شود. بعد مواد را از صافی رد کنید و دوباره روی حرارت اجاق گاز با حرارت کم بگذارید. حالا شکلات را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکلات آب شود. بعد کره و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. حالا اجازه بدهید کرم کمی خنک شود.
در این مرحله تارت را که پخته است، از فر خارج کنید و بعد از اینکه کاملا خنک شد، از قالب جدا کنید و داخل ظرف سرو بگذارید. حالا کرم را که خنک شده است، وسط تارت بریزید و با قاشق یا لیسک روی کرم را کاملا صاف کنید و داخل یخچال بگذارید تا کمی خودش را بگیرد و سفت شود. قبل از سرو مقداری پودر کاکائو روی تارت الک کنید و با دانههای انار تارت را تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ حتما مواد خمیر را نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
۲ ـ نشاسته ذرت نوعی نشاسته است که طی فرآیندی از دانههای ذرت گرفته میشود و مانند نشاستههای دیگر معمولاً عامل غلظت در غذاها و شیرینیهاست. در دستور شیرینیها معمولاً از نشاسته ذرت استفاده میشود که گاه در دستور آرد ذرت مینویسند؛ ولی منظور همان نشاسته ذرت است. نشاسته ذرت معمولاً برای لطافت کیک و شیرینی به جای مقداری از آرد داخل دستور جایگزین میشود یا در تهیه دسرهایی مثل پودینگ و کاسترد کاربرد دارد. علاوهبر این به دلیل خنثی بودنش از لحاظ طعم، بو و رنگ در شیرینیپزی و کیک پزی و همچنین تزئینهایی که با فوندانت صورت میگیرد، کاربرد زیادی دارد. در برخی کرمها نیز از نشاسته ذرت و آرد گندم برای غلظت استفاده میشود. در کیکها نیز از نشاسته ذرت برای لطافت بافت کیک استفاده میشود. آرد ذرت از آسیاب کردن دانههای خشک شده ذرت تهیه میشود و بسته به رنگدانههای ذرت رنگ آن متغیر است. چون ذرتها نژادهای مختلفی دارند، میتوانند سفید، زرد، آبی، بنفش و سیاه باشند. پس آرد ذرت میتواند رنگهای مختلفی داشته باشد؛ اما نوع متداول آن زرد است. آرد ذرت برای ترد کردن بعضی خمیرها مثل خمیر بنیه یا خمیر جوجهچینی استفاده میشود. آرد ذرت موارد استفاده محدودتری نسبت به نشاسته ذرت دارد.