درب اتاقی در یکی از دانشگاههای آمریکا که به عنوان «دخمه تمدن» شناخته میشود ۸۳ سال پیش بسته شده و قرار است تا ۶۰۹۰ سال دیگر هم باز نشود.
تورنول جیکوبز، دانشمند و تاریخدان آمریکایی در سال ۱۹۴۰ «دخمه تمدن» را مُهر و موم کرد تا بشر در سال ۸۱۱۳ میلادی با بازگشایی آن بتواند به دستاورهای انسان از ابتدا تا قرن بیستم پی ببرد.
به گزارش یورونیوز، این تاریخدان آمریکایی از آنجا که تحت تاثیر دادههای معدود به جامانده از گذشته زندگی انسان قرار گرفته بود تصمیم گرفت تا «دخمه تمدن» را بنیانگذاری کند.
او انتقال اطلاعات از تمدن بشر و زندگی گذشتگان را «وظیفهای باستانشناسانه» میدانست. «دخمه تمدن» در واقع اولین کپسول زمان در دوران مدرن محسوب میشود. تورنول جیکوبز هم بعدها از عبارت کپسول زمان برای توصیف ایده خود استفاده کرد.
او ایده ساخت این کپسول زمان را از اهرام مصر الهام گرفته بود. تورنول جیکوبز طرح خود را در دانشگاه اگلتروپ در ایالت جورجیای آمریکا که ریاست آن را برعهده داشت پیاده کرد.
این دانشمند آمریکایی در اتاقی بزرگ در این دانشگاه اشیایی از دهه ۱۹۳۰ میلادی و آثاری را که بیانگر زندگی بشر طی شش هزار سال گذشته بود جمعآوری کرد. این اتاق در عمل به همان همان کپسول زمان مورد نظر وی تبدیل شد.
او برای بازگشایی این اتاق سال ۸۱۱۳ میلادی را تعیین کرد، زیرا هنگامی که در سال ۱۹۳۶ ایده اولیه ایجاد «دخمه تمدن» به ذهنش رسید ۶۱۷۷ سال از آغاز گاهشمار مصر باستان میگذشت.
تورنول جیکوبز به این ترتیب تصمیم گرفت تا انسانهایی که «دخمه تمدن» را بازگشایی میکنند به همین میزان با قرن بیستم و زمان ایجاد آن فاصله داشته باشند.
جهان تنها چند سال پس از آنکه ایده ایجاد «دخمه تمدن» به ذهن تورنول جیکوبز متبادر شد تجربه جنگ جهانی دوم را پشت سر گذاشت.
اکنون تنها گذر زمان مشخص خواهد کرد که حیات بشر تا سال شش هزار سال دیگر در برابر چالشهای متعدد از جمله جنگ با سلاحهای مرگبار و تغییرات آب و هوایی ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر.