کیک موز شکلاتی یکی از انواع کیکهای شکلاتی بسیار خوشمزه است که از ترکیب موز و پودر کاکائو تهیه میشود و دستور پخت بسیار آسانی دارد.
فراروـ کیکها ازجمله دسرها و عصرانههای خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوهای، خامهای، شکلاتی، پنیری و... تهیه میشوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیکهای میوهای به دلیل عطر و بوی میوه تازهای که در آنها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند. تکلیف کیکهای شکلاتی هم که مشخص است و کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که کیک شکلاتی را دوست نداشته باشد. ترکیب موز و شکلات همیشه یک ترکیب برنده است که برای تهیه بسیاری از کیکها، دسرها و نوشیدنیها از آن استفاده میشود. کیک موز شکلاتی هم قطعا یک کیک خوشمزه و دلچسب است که میتواند همزمان عطر خوب شکلات و طعم دلچسب موز را برای شما به همراه داشته باشد. در این مطلب میخواهیم یک کیک موز شکلاتی خیلی آسان را با راحتترین دستور تهیه به شما عزیزان آموزش بدهیم، پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
موز کوچک: ۳ عدد
تخم مرغ: ۳ عدد
نسکافه فوری: ۱ بسته
آرد سفید شیرینی: ۲ لیوان
روغن مایع: یک سوم لیوان
شیر: ۱ لیوان
شکر: دو سوم لیوان
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
وانیل: نوک قاشق چایخوری
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
برای درست کردن این کیک خوشمزه اول موزها را پوست و به صورت حلقهای خرد کنید. موز خرد شده را داخل دستگاه غذاساز یا پارچ مخلوط کن بریزید و تخم مرغ، شیر، شکر، روغن، وانیل و پودر نسکافه را به آن اضافه کنید و درب دستگاه را ببندید. دستگاه را به مدت ۳۰ ثانیه روشن کنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند. مواد میکس شده را داخل یک کاسه مناسب بریزید. آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائو را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی به صورت دورانی از یک جهت هم بزنید تا همه مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. کف قالب موردنظرتان کاغذ روغنی پهن کنید و یا اگر کاغذ روغنی ندارید، کف قالب را با کمی کره سرد چرب کنید و مقداری آرد بپاشید، سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید. حالا قالب را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد. بعد از اینکه کیک پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کیک کاملا سرد شود، سپس آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید. روی این کیک را میتوانید با سس شکلاتی و تکههای موز تزیین کنید، نوش جان.
نکات خیلی مهم برای پخت کیک
۱ ـ برای درست کردن کیک حتما مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع کار همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه بدهید به دمای محیط برسند.
۲ ـ همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
۳ ـ در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید. وقتی میخواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یکنواخت همه جا پخش شود. نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد، قالبهای گالوانیزه است که معمولاً میتوانید آنها را از همه لوازم قنادیها تهیه کنید. این قالبها در طرحها و شکلهای مختلف موجودند.
۴ ـ یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر میرود؛ زیرا کیک شما پف نمیکند. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.