bato-adv
bato-adv

مرغ را با گشنیز و ماست بپزید، شگفت‌زده خواهید شد!

مرغ را با گشنیز و ماست بپزید، شگفت‌زده خواهید شد!

مرغ با روش‌های متنوعی طبخ می‌شود و پخت مرغ با گشنیز و ماست یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توانید با آن یک مرغ خوشمزه لذیذ را تهیه کنید.

فراروـ  مرغ یکی از پرکاربردترین مواد غذایی است و همه به دنبال بهترین روش برای پخت مرغ هستند. به نظر من به تعداد آشپز‌های دنیا روش‌های پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ می‌کند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، می‌تواند از هر نوع غذای گوشت و استیک خوشمزه‌تر هم باشد. بعضی‌ها مرغ را با زعفران تنها می‌پزند، برخی آن را دم می‌کنند و برخی با انواع سس‌های مختلف مرغ را طعم‌دار می‌کنند که همگی در نوع خود خوشمزه هستند. اما پیشنهاد می‌کنم به صورت موقت هرچه دستور پخت مرغ دارید، کنار بگذارید و این مرغ ویژه را امتحان کنید. این دستور را برای مواقعی که نمی‌دانید چه غذایی درست کنید و یا از پختن غذا‌های تکراری خسته شده‌اید، به خاطر داشته باشید. در این روش ویژه مرغ همراه با ماست و گشنیز تازه پخته می‌شود که طعم بسیار خاص و دلچسبی دارد، همچنین این غذا در مدت ۱ ساعت آماده می‌شود و به زمان زیادی برای پخت نیاز ندارد. اگر دوست دارید این مرغ خوشمزه را در منزل بپزید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

سینه مرغ: ۱ عدد
ماست: ۱ پیاله
پیاز متوسط: ۲ عدد
گشنیز تازه خرد شده: ۱ پیاله
آب سرد: ۱ لیوان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا و پودر سیر: به میزان لازم
زعفران دم کرده: نصف فنجان
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

مرغ گشنیزی

برای درست کردن این مرغ خوشمزه، ابتدا پیاز‌ها را پوست و سپس خرد کنید. مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. حالا پیاز‌های خرد شده را داخل قابلمه بریزید و اجازه بدهید پیاز نرم و طلایی شود. سینه مرغ را خرد کنید و به پیاز سرخ شده اضافه کنید و مقداری زردچوبه بریزید و چند دقیقه با پیاز‌ها تفت بدهید.
در مرحله بعد ماست را داخل یک پیاله بریزید و زعفران دم کرده را همراه با نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر و نمک به آن اضافه کنید و آب سرد را داخل مواد بریزید و خوب هم بزنید. حالا این ترکیب را به مرغ و پیاز اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه زمان بدهید تا مرغ کاملا بپزد و نرم شود. در مرحله آخر گشنیز خرد شده را به مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید و ۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. این مرغ خوشمزه و خاص شما آماده سرو است که می‌توانید آن را با کته زعفرانی و یا با نان تازه میل کنید، نوش جان.

نکات مهم

۱ ـ برای درست کردن این غذا اگر از ماست ترش استفاده کنید، بهتر است.

۲ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند.

۳ ـ وقتی می‌خواهید مرغ بخرید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون‌آبه نداشته باشد. برای پخت این غذا بهتر است از سینه مرغ خرد شده استفاده کنید. همچنین می‌توانید از فیله مرغ هم استفاده کنید.

۴ ـ حتما گشنیز را ۵ دقیقه آخر پخت مرغ به قابلمه اضافه کنید تا رنگ سبز گشنیز محفوظ بماند. اگر گشنیز بیش از حد همراه با مرغ بپزد، تغییر رنگ می‌دهد و ظاهر زیبای غذا را از بین می‌برد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv