یکی از غذاهای محلی استان قزوین، دُیماج است که به عنوان غذایی سبک و مناسب برای پیش غذا طبخ میشود.
«دُیماج»، «دویماج»، «دُگماژ» یا «دُیمج» یک میان وعده با عصرانه سبک است که اصالت آن مثل قیمه نثار به قزوین برمیگردد، ولی در شهرهای زنجان، همدان و تبریز هم با مواد مشابهی درست میشود.
به گزارش ایرنا، معمولا این غذای سبک با هندوانه یا انگور خورده میشود و ماده اصلی آن هم نان لواش قزوینی است.
سبزی خوردن: ۵۰۰ گرم
پنیر: ۴ قالب قوطی کبریت
پیاز سرخ شده: ۴ قاشق غذا خوری
نان لواش خشک و خردشده: به مقدار لازم
گوجه فرنگی خردشده: به مقدار لازم
خیار خردشده: به مقدار لازم
گردو خردشده: به مقدار لازم
کشمش: به مقدار لازم
پیازچه و تربچه خردشده: به مقدار لازم
پیاز خام خردشده: به مقدار لازم
برای تهیه این غذای محلی باید ابتدا پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و سرخ کنید. سپس به آن زردچوبه بزنید که طعم و رنگ بگیرد.
پس از آن نان لواش را خورد کرده و داخل یک کاسه بریزید و مقداری آب سرد روی آن بپاشید به حدی که فقط نان نرم شود و آبی داخل کاسه نماند. در واقع قرار است شما نان خشکها را نمدار کنید.
سپس گوجه، خیار، سبزی و ... را خرد کرده و با هم مخلوط کنید و پنیر را هم له کرده و داخل مخلوط خود بریزید و پیاز و روغن پیاز را هم به آنها اضافه کنید.
در همان ظرف نانی که نمدار کرده بودید را هم اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید و برای مدت کوتاهی داخل یخچال بگذارید که طعم آنها به خورد یکدیگر برود و غذا مزه دار شود. حالا میتوانید این غذا را نوش جان کنید.
البته تمامی مواردی که داخل این غذا به کار میرود اختیاری است و اگر هر کدام از آنها را دوست نداشتید میتوانید حذف کنید. این غذا در کنار هندوانه هم بسیار ترکیب لذیذی را به وجود میآورد.
از هر ماده غذایی دلخواهی که طعم آن با این موارد هماهنگ میشود هم میتوانید استفاده کنید.