سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، روز پنجشنبه ۱۹ ژانویه (۲۹ دی) اعلام کرد هفته آینده بزرگترین رزمایش نظامی خود از زمان جنگ سرد بدین سو را با حضور ۹۰ هزار نفر برگزار میکند.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، روز پنجشنبه ۱۹ ژانویه (۲۹ دی) اعلام کرد هفته آینده بزرگترین رزمایش نظامی خود از زمان جنگ سرد بدین سو را با حضور ۹۰ هزار نفر برگزار میکند.
به گزارش دیده بان ایران، ناظران میگویند هدف عمده این تمرین گسترده نظامی، منصرف کردن روسیه از هدف قرار دادن یک کشور عضو این ائتلاف نظامی است.
فرماندهان این سازمان متشکل از ۳۱ کشور اعلام کردهاند که این رزمایش «نشان میدهد ناتو میتواند عملیات پیچیده چند حوزهای را در طول چندین ماه و در طول هزاران کیلومتر، از شمال تا مرکز و شرق اروپا و در هر شرایطی انجام دهد.»
این رزمایش به عنوان یک «شبیهسازی از سناریوی درگیری قریبالوقوع با یک دشمن تقریبا همسطح» توصیف شده است.
ژنرال کریستوفر کاولی، فرمانده ارشد ائتلاف ناتو، به خبرنگاران گفت که برگزاری این رزمایش «وحدت، قدرت و عزم ما برای محافظت از یکدیگر» را نشان خواهد داد.
در این جلسه راب بائر، دریاسالار هلندی و رئیس کمیته نظامی ناتو، با بیان اینکه این رزمایش به لحاظ تعداد سرباز شرکتکننده رکورد زده است هشدار داد شهروندان در غرب نیز باید برای درگیری با روسیه آماده شوند.
وی گفت: «ما باید بدانیم صلحی که در آن هستیم امر تضمینشدهای نیست و به همین دلیل است که ما [نیروهای ناتو]خود را برای درگیری با روسیه آماده میکنیم.»
دریاسالار بائر گفت که سوئد با دعوت از مردم خود برای آماده شدن برای جنگ در اوایل این ماه، کار درستی انجام داده است.
این کشور که قرار است امسال به ناتو بپیوندد در این رزمایش شرکت خواهد کرد.
برگزاری این رزمایش در حالی اعلام شده است که جنگ روسیه در اوکراین با شدت ادامه دارد. ناتو به عنوان یک سازمان مستقیماً در منازعه شرکت ندارد، با این حال بسیاری از کشورهای عضو این سازمان سلاح و مهمات را به صورت جداگانه یا گروهی به کییف ارسال میکنند و به سربازان اوکراینی آموزش نظامی ارائه میدهند.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، هشدار داده است که روسیه ممکن است بعد از اوکراین و در کمتر از یک دهه آینده به کشورهای عضو ناتو حمله کند. او گفت: «کارشناسان ما انتظار دارند این واقعه احتمالی در پنج تا هشت ساله پیشرو اتفاق بیافتد.»
وزیر دفاع آلمان با اشاره به اینکه «هر روز تهدیدهای کرملین علیه دوستانمان را میشنویم»، گفت: «اگر پوتین در این جنگ پیروز شود و اوکراین را اشغال کند، البته خطر برای قلمرو ائتلاف نیز افزایش خواهد یافت.»
آقای پیستوریوس با این حال این اتفاق را «فعلا» بعید خواند و اضافه کرد: «یک چیز مسلم است؛ ما با یک وضعیت تهدید نظامی در اروپا روبرو هستیم که در ۳۰ سال گذشته وجود نداشت.»
در حالی که اختلاف میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و روسیه همچنان بسیار بالا ارزیابی میشود، مسکو مدعی حضور «مزدوران فرانسوی» در اوکراین شده است.
وزارت خارجه روسیه ادعا کرد نیروهای این کشور در حمله به ساختمانی در خارکف اوکراین «بیش از ۶۰ مزدور خارجی را که اکثرا اتباع فرانسوی بودند» کشته است. مسکو شواهدی برای ادعای خود ارائه نکرده است.
ویاچسلاو ولودین، رئیس مجلس سفلی روسیه یا دومای دولتی، گفت: «برای ما مهم است که بدانیم آیا آنها [سیاستمداران فرانسوی]میدانند فردی با نقض قانون، جنگجویان را برای جنگ به اوکراین میفرستد یا خیر.»