bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۰۱۶۵۱

ترکیه دستور فیلترینگ صادر کرد

ترکیه دستور فیلترینگ صادر کرد

دولت ترکیه در آستانه برگزاری انتخابات این کشور، دستور فیلترینگ سایت‌های مختلف از جمله برنامه‌های وی‌پی‌ان را صادر کرد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۳۰ دی ۱۴۰۲

فیلترینگ اینترنت در ترکیه یک مسئله مهم و مورد انتقاد است که بار‌ها باعث تظاهرات و اعتراضات مردمی شده است.

به گزارش تسنیم، فایننشال‌تایمز، یکی از روزنامه‌های بسیار مطرح و مهم در سیاست و اقتصاد بریتانیا، در خبری اعلام کرد که هیات فناوری اطلاعات و ارتباطات ترکیه (BTK) به شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت دستور داد، در آستانه نزدیک شدن به انتخابات ۱۰ برنامه و اپلیکشن وی‌پی‌ان پرکاربرد در این کشور را مسدود یا محدود کنند.

در روز‌های اخیر نیز شبکه اجتماعی ایکس هم اعلام کرد، تدابیر و اقداماتی علیه ۱۵ متن منتشرشده در این شبکه مجازی اتخاذ کرده است، این اقدام در نتیجه دستور قضابی صادرشده در ترکیه صورت گرفته که چند شبکه رقیب دیگر را هم شامل می‌شود. قوه قضائیه ترکیه تهدید کرد در صورت عدم اجرای این حکم این شبکه‌ها در کشور فیلتر خواهند شد.

دولت ترکیه از سال ۲۰۰۷ به بعد، دسترسی کاربران به بسیاری از وبسایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی را محدود یا مسدود کرده است. برخی از این سایت‌ها عبارتند از:

- یوتیوب: این سایت در سال‌های ۲۰۰۷، ۲۰۰۸، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ به دلایل مختلف مانند نشان دادن ویدیو‌هایی که رئیس‌جمهور یا مقامات دیگر ترکیه را توهین‌آمیز می‌دانستند، فیلتر شد.

- توییتر: این شبکه اجتماعی در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ به دلیل انتشار اطلاعات محرمانه یا انتقادی از دولت، مورد سانسور قرار گرفت.

- ویکی‌پدیا: این دانشنامه آزاد در سال ۲۰۱۷ به خاطر ادعای نقش ترکیه در جنگ داخلی سوریه و حمایت از گروه‌های تروریستی، مسدود شد. این فیلترینگ تا سال ۲۰۱۹ ادامه یافت.

- فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ: این سرویس‌ها در سال ۲۰۱۶ پس از کودتای ناموفق علیه دولت، محدود شدند.

- برنامه‌های وی‌پی‌ان: این برنامه‌ها که به کاربران امکان دسترسی به سایت‌های فیلتر شده را می‌دهند، در سال ۲۰۲۳ در آستانه برگزاری انتخابات، مورد هدف قرار گرفتند. ده برنامه و اپلیکیشن وی‌پی‌ان پرکاربرد در ترکیه توسط هیات فناوری اطلاعات و ارتباطات ترکیه (BTK) مسدود یا محدود شدند.

فیلترینگ اینترنت در ترکیه یکی از عواملی است که باعث کاهش رتبه این کشور در شاخص آزادی اینترنت می‌شود. بر اساس شاخص وضعیت آزادی اینترنت، ترکیه در سال ۲۰۲۱ در رده ۶۱ از ۶۵ کشور قرار داشته و در مجموعه «غیر آزاد» دسته‌بندی شده است.

برچسب ها: فیلترینگ ترکیه
bato-adv
bato-adv
bato-adv