bato-adv
bato-adv

طرز تهیه ۶ غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده و برنج

طرز تهیه ۶ غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده و برنج

در این مقاله، می‌خواهیم به معرفی غذا‌هایی که با استفاده از گوشت چرخ کرده و برنج تهیه می‌شوند، بپردازیم.

گوشت چرخ کرده” و “برنج” به‌عنوان دو عنصر اساسی در پخت و پز به‌شمار می‌روند. این دو عنصر، در ترکیب با هم، دستور‌های بی‌شماری از غذا‌های لذیذ و متنوع را به‌وجود آورده‌اند که در تمامی نقاط جهان طرفدار دارند.

به گزارش مجله اکالا، در این مقاله، می‌خواهیم به معرفی غذا‌هایی که با استفاده از گوشت چرخ کرده و برنج تهیه می‌شوند، بپردازیم.

این ترکیب جذاب از گوشت نرم و برنج چشم‌اندازی جدید را برای آشپزی در اختیار ما قرار می‌دهد. از غذا‌های ساده و محلی تا آشپزی‌های پیچیده و بین‌المللی، همه در این لیست جمع شده اند تا غذا‌هایی با طعم و رنگ‌های گوناگون به وجود بیاید.

۱- ماش پلو با گوشت چرخ کرده

ماش پلو یکی از غذا‌های برنجی لذیذ و مغذی ایرانی است. این پلو به همراه ماش، علاوه بر طعم لذیذی که دارد، به دلیل ویژگی‌های مفید ماش برای سلامت بدن، ارزش غذایی بالایی دارد. تقریباً گفته می‌شود که برای ماش چهل خصوصیت و خواص درمانی وجود دارد، از جمله خواص می‌توان به جلوگیری از بروز سرطان، کنترل حملات قلبی، پیشگیری از دیابت، کاهش فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

مواد لازم برای تهیه ماش پلو:

طرز تهیه ۶ غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده و برنج

مراحل طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده

برنج را در آب مدتی خیس دهید و سپس آبکشی کنید.

در یک قابلمه، آبی را به جوش آورده و کمی نمک اضافه کنید.

برنج را به آب جوش داده و حدود ۷-۸ دقیقه آبکشی کنید تا برنج نیم‌پخته شود.

در یک ماهیتابه یا قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز را تا زرد شدن تفت دهید.

گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تا زمانی که گوشت رنگش تغییر کند و کاملاً پخته شود، تفت دهید.

۲- رشته پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی

رشته پلو با گوشت چرخ کرده یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب در فرهنگ آشپزی ایرانی است که با ترکیبی از برنج، گوشت چرخ کرده و ادویه‌ها به وجود می‌آید. این غذا، به دلیل تنوع طعم، ظاهر جذاب و ترکیب مناسب مواد، جزء انتخاب‌های پرطرفدار در مناسبت‌ها و جشن‌ها محسوب می‌شود.

مواد لازم رشته پلو:

طرز تهیه ۶ غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده و برنج

مراحل طرز تهیه رشته پلو

برنج را خوب می‌شوریم و بعد آن را در مقداری آب و یک قاشق غذاخوری (سر خالی) نمک خیس می‌کنیم.

بعد از این زمان نصف یک قابلمه متوسط را با آب پر کنید و روی حرارت می‌زاریم تا به جوش بیاد.

یک قاشق غذاخوری سر خالی نمک را به آب در حال جوش درون قابلمه اضافه می‌کنیم.

برنج‌ها را در قابلمه می‌ریزیم و سپس صبر می‌کنیم تا به جوش بیاد.

وقتی برنج در حال جوش است، رشته‌ها را باید تفت بدهیم. برای اینکار، رشته‌ها را از وسط نصف می‌کنیم و داخل ماهیتابه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و آن‌ها را تفت می‌دهیم.

۳- عدس پلو با گوشت و کشمش

ترکیب عدس پلو با گوشت چرخ کرده به عنوان یکی از دستور‌های غذایی ایرانی، به ارزش غذایی و اقتصادی بالایی دست می‌یابد. از یک سو، عدس به عنوان منبع عالی فیبر، پروتئین و ویتامین‌های گروه B شناخته می‌شود و از سوی دیگر، گوشت چرخ کرده باعث افزایش سطح پروتئین و طعم غذا می‌شود.

مواد اولیه عدس پلو:

طرز تهیه ۶ غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده و برنج

مراحل تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده

عدس را از شب قبل خیس می‌کنیم و برنج را از یکی دو ساعت ساعت قبل از پخت (بعد از شستن) با مقداری نمک خیس می‌کنیم.

کشمش‌ها رو هنگام شروع کار خیس می‌کنیم.

عدس خیس شده را آبکش می‌کنیم و بعد آن را داخل قابلمه می‌ریزیم و روی آن آب می‌ریزیم.

همراه با یک قاشق چایخوری نمک، اجازه می‌دهیم تا عدس‌ها بپزند.

۴- زیره پلو با گوشت و بادمجان

زیره پلو با گوشت و بادمجان، به‌عنوان یک غذای سنتی و محلی در ایران، ترکیب مناسبی از مواد غذایی با ارزش و مواد معدنی را فراهم می‌کند. از جمله مهمترین اجزای این غذا می‌توان به گوشت که منبع پروتئین است، برنج که به عنوان منبع کربوهیدرات و انرژی عمل می‌کند، و بادمجان که غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد، اشاره کرد.

مواد مورد نیاز جهت تهیه زیره پلو با خوراک گوشت قلقلی و بادمجان:

طرز تهیه ۶ غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده و برنج

مراحل تهیه زیره پلو با گوشت و بادمجان

برنج را با آب سرد شستشو داده و سپس به مدت حدود ۳۰ دقیقه خیس کنید. سپس آبکشی کنید.

گوشت چرخ کرده را با نمک و ادویه‌های دلخواه مخلوط کنید.

بادمجان‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را تا حد ممکن جدا کنید. سپس آن‌ها را به تکه‌های نسبتاً کوچک برش دهید و با نمک کم مخلوط کنید تا ترشی شوند.

پیاز را خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود.

۵- طرز تهیه کباب تابه‌ای (کباب دیگی)

شاید کمتر کسی پیدا شود که کباب تابه‌ای (همان کباب دیگی یا ماهیتابه‌ای) غذای مورد علاقه اش نباشد. کباب تابه‌ای همان طور که از اسمش پیداست، کباب خوشمزه‌ای است که در ماهی تابه و بر روی گاز با گوشت چرخ کرده درست می‌شود. البته بهتر است این غذا را با گوشت گوسفندی چرخ کرده درست کنید و آن را همراه با گوجه‌های کبابی، سیب زمینی تنوری، فلفل دلمه‌ای و سایر سبزیجات میل نمایید.

مواد لازم کباب تابه‌ای:

طرز تهیه ۶ غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده و برنج

مراحل تهیه کباب تابه‌ای (کباب دیگی)

مراحل تهیه کباب تابه‌ای (کباب دیگی) به شرح زیر است:

در مرحله اول گوشت را شسته و چرخ کنید یا از گوشت چرخ کرده آماده استفاده کنید.

پیاز را ریز رنده کنید و به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید.

نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و مجددا ورز دهید.

بعد از ورز دادن که گوشت کمی حالت چسبندگی پیدا کرد کمی دارچین به گوشت اضافه کنید. (اضافه کردن دارچین اختیاری است، ولی طعم کباب را خیلی خوب میکند).

بعد از اینکه مواد کباب آماده شد، ماهیتابه را آماده کنید و گوشت را با کمک دست داخل آن پهن کنید.

بعد از پهن کردن گوشت، به کمک انگشت روی گوشت با فاصله خط بیاندازید؛ به اینصورت گوشت‌ها از هم سوا می‌شوند و به شکل کباب سیخی یکدست و بلند کف ماهیتابه قرار می‌گیرند.

بعد از اینکه به کباب‌ها شکل و فرم دادید شعله گاز را روشن کنید و ماهی تابه را روی آن قرار دهید. سعی کنید حرارت را خیلی کم کنید و درب ظرف را بگذارید. با این کار کباب شما به آهستگی آب می‌اندازد و کم کم آب آن به خورد کباب‌ها می‌رود.

۶- طرز تهیه شامی کباب ترد و خوشمزه

شامی کباب یکی از غذا‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که علاوه بر ایران در افغانستان و هند نیز پخته می‌شود و می‌توان آن را به عنوان وعده پیش غذا و یا وعده اصلی برای شام و ناهار میل نمود.

مواد لازم برای تهیه شامی کباب:

طرز تهیه ۶ غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده و برنج

مراحل تهیه شامی کباب

مراحل تهیه شامی کباب به شرح زیر است:

در مرحله اول تهیه شامی کباب، سیب زمینی‌ها و پیاز را پوست بگیرید و بشویید.

سپس سیب زمینی‌ها را با یک رنده مناسب به صورت ریز رنده کنید و در یک کاسه مناسب بریزید. پیاز را هم رنده کرده و آن را به کاسه سیب زمینی رنده شده اضافه کنید.

در گام بعدی گوشت چرخ شده را به کاسه حاوی سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و خوب مواد را با یکدیگر ورز دهید تا یکدست شوند.

آرد نخودچی را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل به کاسه محتوی سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و مجدداً مواد را به مدت چند دقیقه خوب ورز دهید. ورز دادن را تا زمانی ادامه دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند و انسجام پیدا کنند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv