bato-adv
bato-adv

طرز تهیه آش رشته شمالی اصیل و محلی فوق خوشمزه

طرز تهیه آش رشته شمالی اصیل و محلی فوق خوشمزه

در ادامه طرز تهیه آش رشته شمالی که در آن از ماست چکیده در کنار کشک استفاده می‌شود را بررسی می‌کنیم.

آش رشته غذایی کامل و خوشمزه است که در نقاط مختلف ایران پخته می‌شود. اما آش رشته مناطق مختلف با هم تفاوت دارد؛ یکی از تفاوت‌های اصلی را می‌توان در آش رشته شمالی و طرز تهیه آش رشته شیرازی دید.

به گزارش مجله اکالا، در ادامه طرز تهیه آش رشته شمالی که در آن از ماست چکیده در کنار کشک استفاده می‌شود را بررسی می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه آش رشته شمالی

طرز تهیه آش رشته شمالی اصیل و محلی فوق خوشمزه

طرز تهیه آش رشته شمالی

۱. آماده کردن حبوبات و مواد لازم

اولین کار در طرز تهیه آش رشته شمالی درست مثل هر آش دیگری همچون طرز تهیه آش رشته مجلسی این است که ابتدا مواد را آماده کنید. برای این کار ابتدا لوبیا و نخود را خیس کنید و بگذارید حداقل به مدت ۲۴ ساعت خیس بخورد. (در این زمان بهتر است حداقل ۲ تا ۳ بار آب را عوض کنید)

برای آن که زمان پخت آش همه چیز آماده باشد پس پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ را از قبل آماده کنید. برای این کار کافی است پیاز و سیر را جدا خرد کنید و در روغن به صورت جداگانه تفت دهید. در نهایت در همان ماهیتابه نعنا را هم تفت دهید.

نکته: اگر زمان کافی برای تهیه آش ندارید بهتر است مواد آش را همیشه از قبل آماده کنید و در فریزر نگهداری کنید و یا از مواد آماده استفاده کنید. طرز تهیه آش رشته ساده و سریع را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.

۲. پخت حبوبات

زمانی که حبوبات به میزان کافی خیس خوردند، آن‌ها را در قابلمه مناسب با آب فراوان بریزید و اجازه دهید خوب به مدت ۲ ساعت بپزند. فقط حواستان باشد عدس را بهتر است جدا بپزید، چون عدس به آش رنگ می‌دهد.

۳. اضافه کردن سبزی، کشک و ماست

بعد از این که حبوبات پخت، سبزی آش را اضافه کنید. در این مرحله در قابلمه را نگذارید تا رنگ سبزی حفظ شود. سبزی آش بهتر است حدود نیم ساعت با حبوبات بپزد سپس کشک و ماست را در یک ظرف بریزید و بگذارید چند جوش بزند تا کاملا در هم مخلوط شوند. این مخلوط را به آش اضافه کنید و در این مرحله مدام آش را هم بزنید تا خوب با مواد دیگر آش ترکیب شوند.

۴. اضافه کردن رشته و پخت نهایی

در نهایت و در آخرین مرحله از طرز تهیه آش رشته شمالی وقت آن است که پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ را به همراه رشته آش اضافه کنید و باز هم بزنید تا آش ته نگیرد. بعد از ۲۰ دقیقه که رشته‌ها پختند آش رشته شمالی شما آماده است. آن را در ظرف مناسب سرو بریزید و تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن‌های تهیه آش رشته

تهیه و پخت آش یک هنر است که می‌توانید با آشنایی با انواع آش محلی، در تهیه این غذا زبانزد خاص و عام باشید. اما سوای آشنایی با جزییات این غذا خوب است نکات و فوت‌وفن‌های تهیه آش را هم بدانید.

روش‌های تهیه آش رشته شمالی

در مورد آش رشته شمالی اصیل هم مثل همه غذا‌های سنتی و محلی دیگر روایات مختلفی نقل می‌شود که بخش عمده این تفاوت‌ها به مواد و میزان آن‌ها مرتبط می‌شود. مثلا عده‌ای معتقدند در تهیه آش رشته شمالی از دوغ هم استفاده می‌شود یا برخی می‌گویند در حبوبات این آش محلی از جو هم استفاده می‌شود.

سبزی آش رشته شمالی

سبزی آش شمالی شامل همان چهار سبزی اصلی کلیه آش‌های رشته یعنی اسفناج، شوید، گشنیز، تره و جعفری است، اما در کنارش شنبلیله و سیر تازه هم با سبزیجات خودرو و محلی ترکیب خاصی برای این غذا درست می‌کنند. اما اگر به سبزیجات محلی دسترسی ندارید نگران نباشید، چون این روز‌ها حتی در شهر‌های شمالی هم گاهی این آش بدون سبزی‌های محلی تهیه می‌شود.

bato-adv
bato-adv
bato-adv