bato-adv
bato-adv

طرز تهیه خورش موتن‌جن؛ غذای خوشمزه و اصیل گیلانی

طرز تهیه خورش موتن‌جن؛ غذای خوشمزه و اصیل گیلانی

خورش موتن جن یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب گیلانی است که به سادگی می‌توان برای میهمانی‌ها تهیه و سرو کرد. در پخت این خورش از گوشت مرغ یا مرغابی استفاده می‌شود و این غذا شباهت زیادی به خورش فسنجان دارد.

مواد لازم جهت تهیه خورش موتن‌جن شمالی:

سینه مرغ نیم کیلوگرم
رب انار ۳ قاشق غذاخوری
مغز گردو ۲۰۰ گرم
قیسی ۱۲ عدد
کشمش ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
گلپر ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه خورش موتن‌جن

مراحل تهیه خورش موتن‌جن به شرح زیر است:

مرحله اول) مغز گردو را آسیاب کنید

مغز گردو را داخل مخلوط‌کن ریخته و آسیاب کنید، درست مثل گردوی آسیاب شده که داخل خورش فسنجان می‌ریزند.

مرحله دوم) پیاز را سرخ کنید

پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید و با زردچوبه تفت دهید.

مرحله سوم) سینه‌مرغ را تفت دهید

سینه‌مرغ را که از قبل درشت خرد شده است به پیاز‌های سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید. گردوی آسیاب شده را به مرغ افزوده و مجدد تفت دهید تا گردو هم سرخ شود.

مرحله چهارم) رب انار را اضافه کنید

در ادامه نمک، فلفل و سپس رب‌انار را به مواد خورش موتن جن اضافه کنید و تفت دهید. سپس یک پیمانه آب سرد به خورش افزوده و درب قابلمه را بگذارید تا گردو به روغن بیفتد. مجدد دو پیمانه آب به قابلمه اضافه کرده و شعله گاز را کم کنید تا بجوشد و تکه‌های مرغ کاملا بپزد.

مرحله پنجم) رب گوجه‌فرنگی را تفت دهید

دو قاشق رب‌گوجه را با مقداری روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته شود، در ادامه کشمش و قیسی را شسته و آب‌کشی کنید تا آب آن خارج شود. مرغ‌های پخته را از قابلمه خارج کنید و سپس رب‌گوجه، کشمش و قیسی را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله ششم) مرغ‌های خرد شده و گلپر را به خورش اضافه کنید

زمانی‌که خورش کاملا جا افتاده، تکه‌های مرغ را به همراه گلپر به قابلمه خورش اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بجوشد. سپس زیر قابلمه را خاموش کرده و خورش موتن جن را داخل ظرف مناسب ریخته و آن را با خلال بادام و انار تزیین کنید.

فوت و فن‌های پخت خورش موتن جن

در این بخش به چند نکته طلایی برای تهیه خورش موتن‌جن اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

در صورت غلیظ شدن خورش، یک دوم پیمانه آب ولرم را با گلپر، نمک و فلفل به آن اضافه کنید.

شمالی‌ها این خورش را با گوشت مرغابی می‌پزند و دستور پخت آن درست مانند مراحل پخت با گوشت مرغ است و به اندازه ۸۰۰ گرم گوشت مرغابی لازم دارید.

شمالی‌ها برای طبخ این غذا از آب انار ترش استفاده می‌کنند و با افزودن ۲ لیوان آب انار طعم ترش و خوشمزه‌ای به خورش می‌دهد. اما دقت کنید در صورت استفاده از آب انار، آب کمتری به خورش بریزید و بگذارید مواد خورش با آب انار بپزد و طعم دار شود.

منبع:اکالا

bato-adv
bato-adv
bato-adv