مرغ ترش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار گیلانی است که با روشها و مواد متنوعی طبخ میشود.
همشهری آنلاین نوشت: در استان مازندران برای تهیه مرغ ترش از سبزیهای معطر محلی استفاده میشود که همین امر دلیل اصلی خوشمزهتر شدن این غذاست.
۴ تکه مرغ متوسط (ران یا سینه)
۲۰۰ گرم گردو
یک کیلو سبزی شامل تره، گشنیز، جعفری، نعنا، چوچاق و ترشواش
۲۰۰ گرم آلوخورشی سیاه
۲ عدد پیاز متوسط
۴ حبه سیر
۱ قچ دارچین
۱ قچ زعفران
۱ قس (پر) دانه انار پودرشده
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
۱ قس رب انار، رب گوجه فرنگی و ربگوجه سبز
روغن به میزان لازم
۱. مرغها را خوب شسته، در تابهای مقداری روغن ریخته و روی حرارت بگذارید. حالا مرغها را در روغن سرخ کنید. وقتی همه طرف مرغها سرخ شد آنها را کنار بگذارید.
۲. سبزیها را شسته، آب آن را کاملا بگیرید و چرخ کنید و کناری بگذارید.
سیر و پیاز را پوست گرفته، آنها را هم چرخ کنید. آلوها را هم خیس کنید تا چند ساعت بمانند.
۳. گردو را هم در آسیاب ریخته، تا کاملا پودر شود در قابلمهای مناسب مقداری روغن ریخته، روی حرارت بگذارید. گردوی آسیاب شده را به همراه سیر و پیاز در روغن به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید.
۴. حالا نوبت سبزی است، آنها را هم سرخ کنید. در اینجا بعد از سرخ کردن سبزی، ربها (رب انار، رب گوجه فرنگی و رب گوجه سبز) را به مواد اضافه کرده و برای مزهدار کردن نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را هم بیفزایید. مواد را خوب هم بزنید. دانه انار پودر شده را هم اضافه کنید.
۵. حدود ۵ تا ۶ لیوان آب به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و خوب هم بزنید. باید خورش در این مرحله رقیق باشد. بگذارید تا حدود دو ساعت روی شعله کم بجوشد تا جا بیفتد.
۶. بعد از غلیظ شدن و جاافتادن خورش، مرغهای سرخشده و آلو را به خورش اضافه کرده و دوباره بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه دیگر روی شعله خیلی کم بجوشد.
۷. زعفران آب کرده را هم به خورش بیفزایید و بعد خورش را از روی حرارت برداشته و به همراه برنج سرو کنید.
این خورش را طبق ذائقهتان میتوانید ترش یا شیرین درست کنید که بستگی به مقدار ربهای مصرفی و ترشی یا شیرینی آنها دارد. پس کمکم ربها را اضافه کنید تا حدی که خورش با ذائقهتان سازگار باشد.
سبزیهای محلی، رب گوجه سبز و پودر دانهانار را میتوانید از مغازههای فروشنده لوازم و مواد غذایی شمالی تهیه کنید.