bato-adv
bato-adv

دبیر جشنوارهٔ فجر: تا اکران عادلانه نباشد، سیمرغ مردمی عادلانه نیست

دبیر جشنوارهٔ فجر: تا اکران عادلانه نباشد، سیمرغ مردمی عادلانه نیست

نشست خبری دبیر چهل دومین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که مجتبی امینی از برگزاری بزرگداشت ۴ پیشکسوت سینما از جمله محمد‌رضا علیقلی، پرویز شیخ‌طادی در حوزه کارگردانی و خانم فریبا کوثری و ابوالفضل پورعرب در مراسم افتتاحیه خبر داد.

تاریخ انتشار: ۱۷:۵۲ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۲

نشست خبری دبیر جشنواره فیلم فجر مجتبی امینی با حضو مسئولان جشنواره و اصحاب رسانه در موزه سینما برگزار شد.

به گزارش فارس، این نشست با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و قرائت کلام الله مجید آغاز شد.

مسعود نجفی مدیر روابط عمومی این دوره از جشنواره فیلم فجر به اهالی رسانه خوش آمد گفت و اعلام کرد طبق روال گذشته خبرنگارانی که سوال دارند به نوبت در بخش دوم نشست و پس از صحبت‌های دبیر جشنواره می‌توانند سوال‌های خود را مطرح می‌کنند. همچنین این برنامه به صورت زنده از طریق سایت روبیکا و شبکه دو در حال پخش است.

سپس پوستر‌های بخش بین الملل، جلوگاه شرق، مسابقات آسیایی کشور‌های اسلامی، سینمای سعادت، جاده کمربند، پوستر فلسطین با عنوان «روح و دم»، بازار بین الملل، نگاه نو، با طراحی حمیدرضا بیدقی رونمایی شد.

سپس مجتبی امینی دبیر چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر با بیان اینکه وارد فصل جدیدی از جشنواره فیلم فجر شدیم، گفت: امسال شاکریم که جشنواره پرشور و رونقی را به واسطه آثار زیبایی که تولید و خلق کردند، داریم.

امسال جشنواره شلوغی است و با توجه به تقاضای بالای حضور فیلمسازان هیات انتخاب کار سختی داشتیم و حدود ۱۰۶ به دبیرخانه رسید و بازبینی شد. همچنین به واسطه احترام به همه اهالی سینما پیرو تولید حجم زیادی از فیلم‌اولی‌ها که ۵۱ فیلم‌اولی متقاضی حضور بودند بخش فیلم‌های اول به جشنواره اضافه شد و میزبان ۱۲ اثر هستیم و در کنار آن جشنواره با ۴ اثر پویانمایی کار خود را آغاز می‌کند.

وی افزود: امسال اتقاق خوب این است که آثار در اقلیم‌های مختلف کشور ساخته شده‌اند و با مجموعه فیلم‌ها از جغرافیا و حوزه‌های و با مضامین مختلف روبرو هستیم. همچنین در حوزه اجتماعی، کودک و نوجوان، طنز، دفاع مقدس فیلم‌های خوبی داریم.

امینی اعلام کرد: امسال کار هیئت داوران مانند هیئت انتخاب سخت خواهد بود، زیرا فیلم خوب زیاد داریم و فیلم‌های سینمای مردمی از ساعت ۱۶ اکران می‌شوند.

مهمانان ویژه این دوره از جشنواره دانش آموزان هستند

دبیر این دوره از جشنواره گفت: با توجه به فیلم‌هایی که داشتیم در حوزه پویانمایی با آموزش و پرورش هماهنگ شده تا صبح‌ها سانس مدرسه را برنامه ریزی شودتا ۵ فیلم را صبح‌ها نمایش دهیم و در خدمت دانش آموزان باشیم.

همچنین امسال مهمانان ویژه این دوره از جشنواره دانش آموزان هستند و بستر اردو‌های دانش آموزی را شکل خواهیم داشت.

نابینایان و ناشنوایان مخاطبان فیلم‌های فجر ۴۲

او با بیان اینکه جشنواره فجر یکی از مهم‌ترین رویداد‌های فرهنگی سالگرد انقلاب اسلامی است، افزود: باید شرایطی فراهم شود که همه بتوانند از آن بهره ببرند به همین دلیل و ببینده فیلم‌ها باشند پس نابینایان و ناشنوایان عزیز هم می‌توانند در سینما‌های مختلف حضور پیدا کنند و بیننده فیلم‌های جشنواره فجر باشند.

امینی درباره مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر نیز توضیح داد: جشنواره چند سال افتتاحیه نداشت و باتوجه به همدلی که بین مخاطبان سینما و خانواده سینمای وجود دارد امسال با یک افتتاحیه منسجم در تالار وحدت جشنواره را شروع می‌کنیم و بزرگداشت خواهیم داشت.

بزرگداشت محمدرضا علیقلی، پرویز شیخ‌طادی، فریبا کوثری و ابوالفضل پورعرب در افتتاحیه جشنواره

همچنین در افتتاحیه امسال شاهد بزرگداشت ۴ پیشکسوت از جمله محمد‌رضا علیقلی، پرویز شیخ‌طادی در حوزه کارگردانی و خانم فریبا کوثری و ابوالفضل پورعرب در حوزه بازیگری هستیم.

شعار ما در سال گذشته و امسال بر پایه اخلاق مداری است‌

دبیر این دوره از جشنواره اعلام کرد: ما سعی کردیم موضوعات مختلفی را امسال در دستور کار قرار دایم که همه تکیه بر موضوع احترام بر اهالی سینما و پیشکسوتان است به همین دلیل شعار ما در سال گذشته و امسال بر پایه اخلاق مداری است.

او بیان کرد: در جریانیم که دوستان ما در خانواده سینما شبانه روز و در شرایط سخت زحمت می‌کشند و می‌جنگند تا آثار سینمایی خلق کنند و به زمان جشنواره سینمای ایران برسانند و اگر شرایط پخش برای صنوف در شرایط مختلف میسر نشود، ممکن است دلخوری پیش آید.

به همین دلیل ما امسال موضوع بلیت را کنار گذاشتیم و با برنامه ریزی مدیریت خانه سینما مجموعه‌ای در اختیار اهالی خانه سینما قرار گرفت و اهالی خانه سینما با ثبت نام و دریافت کارت بتوانند مانند اهالی رسانه فیلم‌ها را با آرامش و احترام تماشا کنند. همین کار هم برای چهار صنف تهیه کنندگان شکل گرفت.

دبیر این دوره از جشنواره افزود: دو بخش نیز به جشنواره امسال اضافه شده است. با توجه به ظلم رژیم صهیونیستی وظیفه جشنواره این بوده که در مقابل این ظلم برنامه ریزی کند و امسال بخش فلسطین روح و دم به صورت غیر‌قابتی برگزار می‌شود.

۷۸ کشور متقاضی حضور در جشنواره شدند

امینی با اشاره به بخش بین الملل نیز بیان کرد: با توجه به شرایط منطقه و تجربه پارسال شکر خدا امسال ۷۸ کشور متقاضی حضور در جشنواره شدند و ۶۲۱ اثر ثبت نام کردند و مشاوران ما در انتخاب آثار حدود ۳ ماه درگیر انتخاب اولیه بودند. همچنین دو بخش رقابتی داریم که یکی سینمای سعادت و یکی جلوه‌گاه فجر و بخش جشنواره جشنواره‌ها است.

او ادامه داد: بخش پنجم بین‌الملل نیز بخش کمربند جاده و مربوط به اتحادیه انجمن جاده ابریشم شانگ‌های است که ما هم عضو آن شده ایم و از کشور‌های مختلف میزبان آثار مختلف خواهیم بود. هم از صاحبان آثار و هم از نخبگان جهانی که از ۱۶ بهمن ماه حضور خواهند داشت و از کشور‌های مختلف میزبان آثار مختلف خواهیم بود.

پرسش و پاسخ اصحاب رسانه بخش بعدی این مراسم بود.

امینی در پاسخ درباره امکان دریافت فیلم برای سینماداران گفت: باتوجه به زحماتی که همکاران عزیز کشیدند سعی کردیم مشکل فنی را حل کنیم و زیر بار تست و آزمون این موضوع رفته‌ایم و فیلم‌ها بارگزاری و سینماداران دسترسی دارند. اما به صورت پشتیبان هم موضوع هارد‌ها را گذاشته است.

امسال اولین سالی است که از این فناوری در تهران و استان‌ها استفاده می‌شود و سینما‌ها از حالت اکران سنتی خارج شده است، اما ما بسته پشتیبان هم گذاشته ایم.

سوال بعدی درباره طیف شرکت‌کنندگان امسال در جشنواره بود و امینی پاسخ داد: قاعده به این شکل است که ما هرسال شاهد رویش‌ها بودیم و هرسال نسل‌های جدیدی از فیلمسازان به جمع ما اضافه شدند. فیلمسازان کوتاهی سال‌ها پشت در بودند و منتظر شرایطی بودند تا فیلم بلندشان را بسازند. در یک‌سری سال‌ها کمرنگ و در یک‌سری سال‌ها پررنگ بوده است. دوستان ما تلاش کردند در سازمان سینمایی که فیلمسازان جوان حضور داشته باشند و این اتفاق امسال هم افتاده و شاهد رویش هستیم و فیلمسازان جدیدی می‌بینم که حرفی برای گفتن دارند. این اتفاق خوبی است که نسل تازه نفس هم در این بستر شرکت کند و دیده شود.

امینی در پاسخ به سوالی در رابطه با عدم حضور آثار گیشه‌ای در جشنواره گفت: همه جشنواره‌های رده A در دنیا سیاست‌هایی برای خود دارند و ملاک فروش گیشه معیار خوبی برای انتخاب آثار نیست.

وی ادامه داد: اگر هم قرار باشد همه آثار وارد جشنواره شوند باید با ۱۰۰ فیلم جشنواره را برگزار کنیم.

سوال بعدی در رابطه با سیمرغ مردی بود، امینی گفت: هنوز ساختاری برای برگزاری اسن سیمرغ پیدا نکردیم و در هیچ جشنواره‌ای هم در دنیا وجود ندارد، البته همه ما این سیمرغ را دوست داریم، اما سازوکار آن را هنوز پیدا نکردیم.

سوال بعدی در رابطه با جایگاه فیلم کوتاه و مستند در جشنواره فیلم فجر است، امینی در پاسخ به این سوال گفت: ما دو جشنواره مخصوص به فیلم کوتاه و فیلم مستند داریم که به‌طور ویژه به این دو گونه از آثار پرداخته می‌شود، فیلم فجر مخصوص به آثار سینمایی است و به احترام این دو گونه آثار منتخب این دو جشنواره داوری می‌شوند، اما اکران این آثار قبلا در جشنواره‌های مخصوص انجام شده است.

وی ادامه داد: جایزه این بخش‌ها هم به همراه بخش اقلام تبلیغی در اقتتاحیه خواهد بود.

سوال بعدی دررابطه یک دست بودن هیئت انتخاب بود، امینی گفت: انتخاب اعضا هیئت انتخاب مطابق با سیاست‌های فرهنگی جشنواره است، اما هیچ نگاه جناحی‌ای در انتخاب نبوده و اگر خروجی را ببینید از همه اقشار اثر در جشنواره وجود دارد و امسال هم همه حضور دارند.

سوال بعدی به عدم حضور بزرگان سینمای جهان بود، امینی گفت: فشار‌های جهانی برای آسیب زدن به کشور ما ملموس بوده و غیر قابل چشم پوشی است، اما امسال میهمانان خوبی در بخش بین‌الملل داریم.

وی ادامه داد: شرایط تحریم کشور سخت است و شاید فیلمساز بزرگی علاقه به حضور در جشنواره را داشته باشند، اما به دلیل شرایط نتوانند.

امینی در پاسخ به سوالی گفت که اگر ممکن باشد گزارش مالی جشنواره را منتشر می‌کنیم.

دبیر جشنواره فیلم فجر در رابطه اکران آثار برای افراد کم‌بینا و ناشنوا گفت: فرآیند فنی آثار در حال طی شدن است و در تهران سینما مگامال را برای این کار انتخاب کردیم و آثار جشنواره که مناسب باشند وارد این چرخه می‌شوند.

امینی در پاسخ به سوال بعدی گفت: نمی‌شود برای فیلمسازان مشی خاصی مشخص کرد و فیلمساز درونیات خودش را می‌سازد.

دبیر جشنواره فیلم فجر در رابطه با سیمرغ مردمی گفت: باید اکران عادلانه اتفاق بیفتد تا سیمرغ مردمی عادلانه باشد، وقتی آثار با کیفیت به جدول اکران نرسند سیمرغ مردمی امکان وجود داشتن ندارد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv