معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که عراق قبل از حملات آمریکا در دوم فوریه (۱۳ بهمن) به این کشور اطلاع نداشت، اما بلافاصله پس از انجام این حملات به مقامات آن کشور اطلاع داده شده است.
ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن گفت: ما قبل از حملات به عراق، اطلاعی به این کشور ندادیم، اما بلافاصله پس از انجام آنها، به آنها اطلاع دادیم.
به گزارش ایرنا، همزمان، یک رسانه آمریکایی به نقل از سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد: مقامات عراقی پیش از حملات، از آنها با خبر نشده بودند.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا تصریح کرد: به دلایل امنیت عملیاتی، ما قبل از حملات هیچ اطلاعات رسمی خاصی پیش از حملات ارائه نکردیم.
این در حالی است که سانههای آمریکایی اعلام کردند که جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا شامگاه جمعه به وقت محلی پس از حمله ارتش این کشور به مواضعی در عراق و سوریه در نشستی تلفنی با خبرنگاران مدعی شد قبل از آغاز حملات در عراق دولت این کشور را مطلع کرده بود.
فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با دوم فوریه ۲۰۲۴ با انتشار بیانیهای اعلام کرد که به دستور جو بایدن رئیس جمهور این کشور، ارتش این کشور، حملات هوایی را در عراق و سوریه علیه گروههای مقاومت انجام دادند.
هشتم بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۸ ژانویه ۲۰۲۴ در یک حمله پهپادی شبانه به یک پایگاه کوچک آمریکایی در اردن، سه سرباز ارتش آمریکا کشته و دهها نفر زخمی شدند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است که تاکنون بیش از ۲۶ هزار فلسطینی بر اثر حملات این رژیم جان خود را از دست دادهاند.
وزارت بهداشت غزه در یکصد و بیست و دومین روز از جنگ غزه، اعلام کرد شمار شهدای جنگ اسرائیل علیه غزه از هفتم اکتبر تا کنون به ۲۷ هزار و ۴۷۸ نفر و تعداد مجروحان به ۶۶ هزار و ۸۳۵ نفر رسیده است.
پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد، اما کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتیها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.