معمولاً همه فکر میکنند سختترین شغل جهان، شغل خودشان است و تنها کسی که حین انجام کار، شاخ غول را میشکند، تنها خودشان هستند و بقیه مشاغل، همه، کشک است و دوغ و آب!
طبق قانون کار، مشاغلی سخت و زیانآور است که در آنها عوامل فیزیکی و محیط کار، غیراستاندارد بوده و افراد در آن کارها، با تنشی بهمراتب، بالاتر از ظرفیت طبیعی انسان روبهرو شوند.
به گزارش همشهری آنلاین، با این تعریف و البته کمی انصاف، شغلهایی مثل کار در معدن، حفر قنات و چاههای زیرزمینی، آتشنشانها، کسانی که در کنار کورههای ذوب کار میکنند و... در فهرست مشاغل سخت و زیانآور قرار میگیرند.
اما سختترین کار جهان چیست؟ برای رسیدن به جواب، تلاش کنید به این پرسشها، پاسخی منصفانه دهید.
آیا حاضرید در کارگاه تعمیر کشتیهای غولپیکر، کار کنید؟ احتمالاً اگر پای حقوق و مزایای عالی در میان باشد، جواب منفی نمیدهید؛ اما اگر این کارگاه، در سیبری، باشد چه؟ با زمستانهایی با دمای منفی ۵۰درجه زیر صفر! آن هم وقتی که در کنار اقیانوس، مجبورید برای رسیدن به بدنه کشتیهای لنگر گرفته، یخهای غولپیکر را بشکنید و یا زیر آب اقیانوس بروید تا بخشهای توی آب کشتی را تعمیر کنید؟
حالا حتماً کمی مِنمِن میکنید و حق میدهید که کارگران این منطقه، طاقتفرساترین شغل دنیا را دارند.
مردمان محلی در بندر یاقوتستان، در شرقیترین بخش روسیه، به کارگران اینجا، «ویموروزکا» (vymorozka) میگویند، واژهای محلی به معنی یخزدا! آنها معتقدند این شغل، طاقتفرساترین شغل دنیاست.
میخائیل کلوس، کارگر ۴۸ ساله این کارگاه، وقتی اره برقی مخصوص شکستن یخها را برای استراحتی کوتاه کنار گذاشت، با فروتنی به خبرگزاری رویترز گفت: «شما اگر درست لباس بپوشید همهچیز خوب پیش میرود؛ و بعد از کار، وقتی برای استراحت، وارد ساختمان میشوید و لباستان را در میآورید، مانند وقتی که در سونا هستید، بخار از شما بلند میشود.» کارگران این کارگاه عظیم کشتیسازی، بسیار سختکوش و پرطاقت هستند و بارها رسانهها به آنها پرداختهاند و بهخاطر داشتن سختترین شغل دنیا، به شهرت رسیدهاند.