در این مقاله لیستی از ۲۰ غذای ساده و کم هزینه و خوشمزه بدون گوشت و مرغ برای شما تهیه شده است.
اگر در فکر درست کردن غذاهای ساده و کم هزینه و خوشمزه بدون گوشت و مرغ هستید و یا دوست دارید با لیست غذاهای کم هزینه برای مهمانی و دورهمی آشنا شوید، در ادامه این بخش پیشنهادات جذابی برای شما داریم.
به گزارش جی پلاس، املت یکی از محبوبترین، ارزانترین و البته متنوعترین غذاهایی است که میتوانید آن را به روشهای مختلف آماده کنید. در سادهترین روش تهیه املت تنها باید از ترکیب تخم مرغ و گوجه فرنگی استفاده کنید.
برخی افراد نیز برای درست کردن املت ساده از مقداری پیاز داغ همراه با فلفل دلمهای و رب گوجه فرنگی استفاده میکنند. طعم املت با نان تازه و سبزی خوردن آنقدر جذاب است که حتی میتوانید از این غذای ساده و کم خرج برای شام یا ناهار نیز استفاده کنید.
باقلا قاتق یک غذای معروف شمالی است که برای تهیه آن از نوعی باقلای مخصوص به نام پاچ باقلا استفاده میشود. برای تهیه این غذا تنها باید سیر و شوید را همراه با زردچوبه در کره تفت دهید و بعد باقالا را اضافه کنید.
بعد از چند دقیقه نوبت اضافه کردن آب و سایر چاشنیها است. صبر کنید تا خورش به غلظت مناسب برسد و بعد تخم مرغ را اضافه کنید. درست کردن این غذا تنها نیم ساعت طول میکشد، اما طعم آن همراه با سالاد شیرازی و زیتون پرورده واقعا بینظیر است.
اگر در فکر درست کردن غذای ساده با کمترین مواد و بهترین طعم هستید، بهتر است کوکوی پیازچه را امتحان کنید. برای درست کردن این کوکوی خوشمزه تنها به مقداری پیازچه، چند عدد تخم مرغ، پیاز، کمی آرد سفید و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه نیاز دارید.
مزه این کوکو بسیار خوشمزه است و میتوانید آن را در کنار گوجه و خیار شور و سبزی خوردن به عنوان شام میل کنید.
در لیست غذاهای ایرانی کم هزینه و ارزان، یتیمچه یک غذای بسیار خوشمزه و محبوب است. برای تهیه این غذا باید از ترکیب بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و کمی فلفل سیاه و نمک استفاده کنید.
برخی افراد به جای استفاده از بادمجان برای تهیه این غذا از کدو استفاده میکنند. این غذا بدون گوشت، مرغ و تخم مرغ تهیه میشود و برای افرادی که گیاهخوار هستند نیز گزینه مناسبی محسوب میشود.
غذاهای گیلانی تنوع زیادی دارند و بخش زیادی از این غذاها بدون گوشت و مرغ و به صورت گیاهی تهیه میشوند. میرزاقاسمی یکی از محبوبترین غذاهای گیلان است که برای تهیه آن تنها از موادی مثل بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ و سیر استفاده میشود.
برخی افراد برای خوشرنگ شدن این غذا از مقداری رب گوجه فرنگی نیز استفاده میکنند. برای این که میرزاقاسمی شما خوش عطر و خوشمزه شود باید از بادمجان کبابی برای درست کردن این غذا استفاده کنید.
فلافل یک غذای ساده و ارزان برای مهمانی است که با مواد اولیه سادهای تهیه میشود، اما به شدت خوشمزه و پرطرفدار است. برای تهیه فلافل باید از ترکیب نخود، سیب زمینی، پیاز، سیر و چاشنیهای مختلف استفاده کنید.
برخی افراد در طرز تهیه فلافل از سیب زمینی استفاده نمیکنند، اما راز خوشمزه و ترد شدن فلافل استفاده از یک سیب زمینی در آن است. با این روش فلافل شما درست مثل فلافل بیرون ترد و خوشمزه میشود.
یکی دیگر از غذاهای محبوب و خوش طعم در لیست غذاهای ساده و ارزان، کوکو سبزی است. برای درست کردن کوکو سبزی تنها باید از مقداری سبزی مخصوص کوکو، تخم مرغ و کمی نمک، فلفل و زردچوبه استفاده کنید.
برخی افراد در این کوکو از کمی زرشک و گردوی خرد شده نیز استفاده میکنند که در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
یک غذای ساده و بیدردسر دیگر که در لیست غذاهای ارزان و کم هزینه قرار دارد، کوکو سیب زمینی است. برای درست کردن این غذا تنها باید از ترکیب سیب زمینی پخته یا خام با تخم مرغ با چاشنیهای مختلف استفاده کنید.
درست کردن کوکو سیب زمینی بسیار راحت است و میتوانید آن را در کنار گوجه فرنگی، کاهو و خیار شور سرو کنید به صورت ساندویچی میل کنید.
کال کباب یکی دیگر از غذاهای خوشمزه گیلانی است که برای تهیه آن از بادمجان کبابی و گردوی میکس شده استفاده میشود. برخی افراد کال کباب را به عنوان پیش غذا میخورند و برخی دیگر از آن به عنوان غذا استفاده میکنند.
برای تهیه کال کباب باید از سبزیجات معطر شمالی همراه با مقداری بادمجان دودی، رب انار، آب انار و گردوی میکس شده استفاده کنید.
سویا یک جایگزین فوق العاده سالم و مقوی برای گوشت است که پروتئین و آهن زیادی دارد و میتواند بخش زیادی از مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند. درست کردن کوکوی سویا در خانه بسیار راحت است و میتوانید آن را با مواد اولیه سادهای تهیه کنید.
اگر در فکر درست کردن یک غذای کم خرج و جدید هستید، میتوانید کوکوی بادمجان را امتحان کنید. برای درست کردن این کوکو باید از چند عدد بادمجان کبابی همراه با سیر، تخم مرغ و آرد سوخاری استفاده کنید.
درست کردن کوکو بادمجان بسیار راحت است و مزه آن با تمام کوکوهای که تا به حال خوردهاید، متفاوت است.
کله جوش یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولا در شهرهای مختلف به روشهای متفاوتی تهیه میشود. اصفهانیها برای درست کردن کله جوش از ترکیب کشک، گردو و نعنا خشک استفاده میکنند.
مردم تبریز و زنجان برای تهیه این غذا مقداری گوشت چرخ کرده به آن اضافه میکنند و کرمانیها کمی گوجه فرنگی در این غذا میریزند. مهم نیست کله جوش را به چه سبکی و با چه موادی تهیه میکنید، این غذا به هر روشی که درست شود، بسیار خوشمزه است و مطمئن باشید از خوردن آن لذت خواهید برد.
در لیست غذاهای ساده و ارزان دوپیازه آلو یک غذای کاملا متفاوت است که مزه فوق العاده دلچسبی دارد. برای تهیه این غذا برخلاف اسم آن از ترکیب سیب زمینی، پیاز، رب گوجه و چاشنیهای مختلف استفاده میشود.
جالب است بدانید که شیرازیها به سیب زمینی، آلو میگویند و از همین رو این غذای شیرازی به عنوان دو پیازه آلو شناخته میشود.
لوبیا چیتی یکی از مفیدترین و محبوبترین انواع حبوبات است که فیبر و پروتئین زیادی دارد. برای تهیه خوراک لوبیا چیتی تنها به مقداری لوبیا چیتی، سیب زمینی، قارچ، سیر، هویج، رب گوجه فرنگی و چاشنیهای مختلف نیاز دارید. این غذا بسیار مقوی است و میتوانید از آن برای همه وعدهها غذایی استفاده کنید.
اگر در فکر درست کردن یک غذای ساده برای ناهار هستید، بهتر است همین حالا دست به کار شوید و دمی گوجه را آماده کنید.
طرز تهیه دمی گوجه یا همان استانبولی بسیار راحت است و برای تهیه آن میتوانید این غذا را با گوشت یا بدون گوشت تهیه کنید.
ترکیب گوجه فرنگی تازه همراه با پیاز و ادویههای مختلف در این غذا موجب میشود تا به طرز شگفت انگیزی خوشمزه به نظر برسد.
قاطی پلو یکی دیگر از انواع غذای کم هزینه و ارزان است که برای تهیه آن تنها باید از سبزیجات خرد شده مختلف با برنج استفاده کنید. طعم این غذا بسیار لذیذی است و معمولا به روشهای مختلفی طبخ میشود.
برای تهیه قاطی پلو میتوانید از مرغ و گوشت نیز استفاده کنید، اما برای کاهش هزینهها میتوانید این غذا را به صورت کاملا گیاهی نیز آماده کنید.
غذای بعدی که در لیست غذاهای کم هزینه قرار دارد، کشک بادمجان است. برای تهیه این غذای خوشمزه هم میتوانید از بادمجان کبابی استفاده کنید و هم بادمجان سرخ شده، اما خوشمزهترین روش درست کردن آن این است که از ترکیب بادمجان کبابی و سرخ شده در کنار هم استفاده کنید اضافه کردن کشک محلی و نعنا داغ فراوان به این غذا نیز موجب خوشمزهتر شدن آن میشود.
عدسی یکی دیگر از غذاهای سنتی ایرانی است که در کنار مزه لذیذی که دارد بسیار مقوی است. برای تهیه این غذا از ترکیب عدس، رب گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و چاشنیهای مختلف استفاده میشود.
این غذا فیبر و آهن فراوانی دارد و برای گیاهخواران و افرادی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم و گیاهی هستند، گزینه مناسبی محسوب میشود.
سیرابیج یکی دیگر از غذاهای خوشمزه شمالی است که برای تهیه آن از برگ سیر تازه استفاده میشود. برای درست کردن این غذا باید برگ سیر تازه را بشویید و ریز خرد کنید و سپس آن را در روغن سرخ کنید و بعد از مزه دار کردن با چاشنیهای مختلف یک تخم مرغ به آن اضافه کنید.