کشک بادمجان غذای خوشمزهای که در منوی غذایی بسیاری از کدبانوهای ایرانی قرار دارد. این غذا اصیل و قدیمی ایرانی را میتوان با مواد در دسترسی مانند بادمجان، کشک، سیر و پیاز و... به راحتی در خانه تهیه کرد و با نان و سبزی خوردن نوش جان نمود.
“کشک بادمجان” از جمله غذاییهای سنتی و خوشمزه میباشد که هم طرز تهیه راحت دارد و هم میتوان آن را به زیباترین شکلها تزئین نمود.
به گزارش نمناک، کشک بادمجان غذای خوشمزهای که در منوی غذایی بسیاری از کدبانوهای ایرانی قرار دارد. این غذا اصیل و قدیمی ایرانی را میتوان با مواد در دسترسی مانند بادمجان، کشک، سیر و پیاز و... به راحتی در خانه تهیه کرد و با نان و سبزی خوردن نوش جان نمود.
ابتدا مواد لازم بیان شده در زیر را آماده کنید تا به سراغ دستور تهیه اصلی کشک بادمجان برویم:
مواد لازم:
بادمجان ۱ کیلو گرم
نمک به میزان لازم
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه نصف قاشق مرباخوری
نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر ۶ حبه
گردوی آسیاب شده ۲ قاشق غذاخوری
کشک نصف پیمانه
طرز تهیه کشک بادمجان
اگر میخواهید یک کشک بادمجان خوشمزه تهیه کنید، مراحل زیر کمکتان میکند.
برای تهیه یک کشک بادمجان خوشمزه ابتدا بادمجانها را پوست بگیرید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید و برای جلوگیری از تلخ شدن کشک بادمجانتان آنها را نیم تا یک ساعت درون آب نمک قرار دهید.
بادمجانهایی را که درون آب نمک قرار داده اید را خارج کرده و آبکشی کنید و بگذارید آب آنها خارج شود، سپس درون تابهای مقداری روغن بریزید و بادمجانها را سرخ کنید، اما توجه کنید که بادمجانهای شما بیش از حد سرخ نشوند.
در این مرحله پیاز را پوست بگیرید و بعد از خرد کردن به صورت ریز و نگینی درون تابهای با مقدار اندکی روغن سرخ شود، دقت کنید که پیاز شما نسوزد و پیازها با حرارت ملایم کاراملی رنگ شوند.
برای افزایش طعم و بوی ادویهها بعد از سرخ شدن پیاز زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازها بیافزایید و کمی تفت دهید تا طعم ادویهها به خورد پیازها برود و پیازها طعم بگیرند. میتوانید سیر را نیز رنده و یا خرد کنید وهمراه پیاز سرخ نمایید و یا اینکه میتوانید سیر را بدون سرخ کردن به کشک بادمجان بیافزایید، این کار کاملا سلیقهای میباشد.
در این مرحله سیر داغ و پیاز داغ را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم و سپس نعناع را به همراه کمی روغن به تابه اضافه کرده و ۳۰ ثانیه تفت دهید تا رنگ نعناع کمی تیر شود. بیش از ۳۰ ثانیه تفت دادن نعناع سبب تلخ شدن آن میشود.
بادمجانهای سرخ شده را درون تابهای بریزید و با کمک چنگال یا گوشتکوب له کنید و پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ و گردو آسیاب شده را به آن بیافزایید و چندین بار هم بزنید تا تمامی مواد به صورت یکنواخت با یکدیگر ترکیب شوند.
تابه حاوی بادمجان را روی حرارت خیلی کم قرار داده و در تابه را بگذارید تا بادمجان به روغن بیفتد.
در این مرحله و پس از اینکه غذا به روغن افتاد، کشک را اضافه کرده و مخلوط کنید. بعد از افزودن کشک و هم زدن آن مزه کشک بادمجانها را چک کنید تا نمک و ادویه آن به میزان لازم باشد. سپس درب تابه را قرار دهید تا کشک و بادمجان به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و جا بیفتد.
بعد از گذشت این مدت کشک و بادمجان را در ظرف مورد نظرتان بریزید، سپس با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک و گردو به سلیقه خود تزیین نمایید. برای تزئین کشک بادمجان حتی میتوانید کمی گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و رب تفت دهید و روی کشک بادمجان بریزید.
برای جلوگیری از تلخ شدن کشک بادمجانتان در خرید بادمجان دقت کنید.
برای خرید بادمجان به سراغ بادمجانهای گوشتالو، براق، سنگین و بلند بروید با پوستی کشیده و سفت و بدون آثار ضرب خوردگی، چون خوشمزهتر هستند.
برای گرفتن تلخی بادمجان و جذب روغن کمتر روشهای زیادی وجود دارد، اما متداولترین روش این است که بادمجانها را مدتی درون آب نمک قرار دهید.
بهتر است بادمجانها را بعد از سرخ شدن درون توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی شان به آرامی خارج شود.
دقت کنید زیاد تفت دادن سیر و نعناع باعث میشود که طعمش تلخ شود.
در ریختن نمک داخل کشک بادمجان احتیاط کنید تا غذا شور نشود.
میتوانید کشک و گردو را هنگام سرو کردن اضافه نمایید.
برای تهیه کشک بادمجان رژیمی میتوانید به جای سرخ کردن بادمجانها آنها را روی گاز کباب کنید.استف
اده از گردو برای گرفتن طبع سرد کشک است.
وی ۱۹۰ تا ۲۳۰ کیلو کالری میباشد.
نکات تکمیلی در مورزمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۴۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۵ دقیقه میباشد.
کشک بادمجان را میتوانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.