ایده پشت این نظریه این است که برنج خشک مانند بستههای ژل سیلیکا که آب را از تلفن بیرون میکشد، به عنوان یک خشککننده عمل میکند. اما در واقع، برنج اینطور عمل نمیکند و گذاشتن گوشی در برنج در واقع میتواند جریان هوا را مهار کند.
اگر گوشی موبایلتان در آب بیفتد یا به هر نحوی خیس شود ممکن است بخواهید هر کاری را امتحان کنید تا دوباره کار کند. از گذاشتن گوشی در برنج گرفته تا خشک کردن با سشوار، دهها ترفند در سرتاسر اینترنت برای حل مشکل خیس شدن گوشی وجود دارد.
اما اکنون اپل فاش کرده که برخی توصیههای قدیمی ممکن است واقعاً به آیفون شما آسیب برساند.
اگر تلفنتان روشن نمیشود یا اگر هشدار تشخیص مایعات را دیدید بهترین توصیه اپل فقط صبر است.
خیس شدن گوشی اتفاقی است که ممکن است برای محتاطترین افراد هم اتفاق بیفتد و میتواند بسیار نگرانکننده باشد، اما مهمترین چیز این است که دستپاچه نشوید.
ممکن است وسوسه شوید که گوشیتان روشن کنید یا آن را به شارژر وصل کنید تا ببینید آیا کار میکند یا نه، اما این کاری است که باید قطعاً از آن اجتناب کنید.
ممکن است واضح به نظر برسد، اما اولین کار این است که گوشی را در اسرع وقت از آب دور کنید و با یک حوله خشک تمیز آن را خشک کنید.
هرچه تلفنتان بیشتر در آب بماند، زمان بیشتری برای نفوذ به قسمتهای مهم آن وجود دارد و بیشتر طول میکشد تا خشک شود.
درمرحله بعد اپل توصیه میکند که هرگونه کابلی را از آیفون جدا کرده و کابلها را از پریز جدا کنید.
اگر تلفن کاملاً خیس شده، خاموش کردن آن در اسرع وقت میتواند کمککننده باشد.
برای اینکه هرگونه آب اضافی را از درگاه شارژ خارج کنید اپل توصیه میکند که در حالیکه درگاه شارژ آن رو به پایین قرار دارد، آیفون را بهآرامی به دستتان بکوبید.
پس از انجام این کار، تنها کاری که باید بکنید این است که گوشی را در یک منطقه خشک با جریان هوای مناسب رها کنید و منتظر بمانید.
اگر گوشی کاملاً داخل آب نیفتاده و آیفون تنها اخطار تشخیص مایع داده به این معنی است که مقداری رطوبت در درگاه شارژ آن وجود دارد. اگر این پیام را مشاهده کردید، اپل توصیه میکند حداقل ۳۰ دقیقه قبل از تلاش مجدد صبر کنید.
به دلیل ویژگی تشخیص رطوبت، در صورت وجود آب در درگاه شارژ، تلفن هیچ برقی مصرف نمیکند، بنابراین خطر آسیب دیدن گوشی شما با آزمایش آن کم است. با این حال، اپل توصیه میکند گوشی را تا ۲۴ ساعت کنار بگذارید تا کاملاً خشک شود.
شاید از زمان عرضه اولین آیفون این مورد بارها تکرار شده باشد، اما اپل اکنون تایید کرده که قرار دادن گوشی خیس در یک کاسه برنج خام هیچ فایدهای ندارد.
ایده پشت این نظریه این است که برنج خشک مانند بستههای ژل سیلیکا که آب را از تلفن بیرون میکشد، به عنوان یک خشککننده عمل میکند. اما در واقع، برنج اینطور عمل نمیکند و گذاشتن گوشی در برنج در واقع میتواند جریان هوا را مهار کند.
به نظر میرسد که این ترفند به این دلیل جواب میدهد که قرار دادن گوشی در برنج باعث میشود آن را دور از دسترس نگه دارید و وسوسه روشن کردن یا شارژ کردن آن را قبل از خشک شدن کاهش میدهد. بنابراین، هنگامی که در نهایت گوشی را از برنج بیرون میآورید، به نظر میرسد که بهطور معجزهآسایی درست شده است.
اما در دستورالعمل جدید، اپل به طور خاص نسبت به امتحان این ترفند هشدار میدهد و میگوید که «این کار میتواند باعث شود ذرات کوچک برنج به آیفون شما آسیب برساند.»
اگر گوشی شما واقعاً خیس شده ممکن است بخواهید آن را با یک منبع خارجی سریعتر خشک کنید. اما با آنکه استفاده از وسیلهای مانند سشوار ممکن است ایده خوبی به نظر برسد، اپل در این مورد هشدار داده است.
در این راهنما اپل میگوید که «آیفون خود را با استفاده از منبع حرارت خارجی یا هوای فشرده خشک نکنید».
اپل در مورد دلیل آن توضیحی نمیدهد، اما احتمالاً داغ شدن تلفن چیزی است که میتواند فاجعهبار باشد و هوای فشرده ممکن است منجر به دمیدن آب به عمق گوشی شود.
دلیل هرچه باشد، بهتر است به جای اینکه سعی کنید در این فرآیند عجله کنید، تا زمانی که گوشی بهطور طبیعی خشک میشود صبور باشید.
اگر برای شارژ تلفن خود عجله دارید ممکن است معقول به نظر برسد که سعی کنید این آب را با چیزی جاذب مثل جوله کاغذی یا پنبه بیرون بکشید. اما بار دیگر اپل بهطور خاص توصیه میکند که از این بیحوصلگی نیز خودداری کنید.
فرو کردن هر جسم خارجی در درگاه شارژ باعث میشود که پینها خم شوند یا چیزی در آنها گیر کند که هر دوی این موارد میتواند از شارژ گوشی شما جلوگیری کند.
منبع: روزیاتو