December 27 2024 - جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
گروه داعش خطوط لوله و چاههای نفت را منفجر کرد و همچنین گودالهای ذخیره سازی اولیه نفت را حفر کرد که باعث شد نفت خام به داخل زمین نفوذ کند و بارندگیهای سالانه دوباره آن را نمایان کند.
فرارو- عراق از ثروت نفتی فوق العادهای برخوردار است، اما بسیاری از کشاورزان در شمال این کشور میگویند که نشت نفت خام زمینهای آنها را آلوده کرده است، زیرا آنها در حال حاضر با خشکسالی مبارزه میکنند.
به گزارش فرارو، نشت نفت در شمال عراق زمینهای کشاورزی حاصلخیز را آلوده میکند و مزارع وسیع را بایر میکند.
در میان تپههای استان صلاحالدین، گودالهای مایع سیاه چسبناک، مزارع حاصلخیز و سبز را آلوده میکند و بخشهای وسیعی از زمینهای کشاورزی را بایر میکند.
یکی از کشاورزان به نام عبدالمجید سعید، ۶۲ ساله، که صاحب شش هکتار (۱۵ جریب) در روستای المیعبدی است، گفت: نفت به هر آنچه زمین میتواند بدهد، آسیب رسانده است. بذرهای کاشته شده از بین رفته است و این زمین بی مصرف شده است.
نشت نفت در عراق - کشوری که توسط دههها درگیری، فساد و زیرساختهای در حال نابودی ویران شده است - زمینهای کشاورزی را به ویژه در طول بارانهای زمستانی آلوده کرده است.
مقامات جهادگران گروه دولت اسلامی (داعش) را مقصر میدانند که در سال ۲۰۱۴ بر بخشهای وسیعی از عراق و سوریه تسلط یافتند و تنها سه سال بعد در عراق شکست خوردند.
گروه داعش خطوط لوله و چاههای نفت را منفجر کرد و همچنین گودالهای ذخیره سازی اولیه نفت را حفر کرد که باعث شد نفت خام به داخل زمین نفوذ کند و بارندگیهای سالانه دوباره آن را نمایان کند.
اما کشاورزان محلی نیز شکایت دارند که دولت برای پاکسازی این آشفتگی بسیار کند عمل کرده است.
در المیعبدی و تپههای مجاور حمرین، مقامات در تلاش هستند تا راه حلی پایدار برای این مشکل بیابند، که بر چالشهای زیست محیطی بی شماری میافزاید.
عراق که از گرمای تابستانی و خشکسالی شدید نیز آسیب دیده است، توسط سازمان ملل متحد به عنوان یکی از پنج کشور آسیب پذیر در برابر تأثیرات کلیدی تغییرات آب و هوایی رتبه بندی شده است.
نفت نه تنها به خاک و محصولات زراعی آسیب میرساند، بلکه میتواند آبهای زیرزمینی را در این کشور کم آب نیز آلوده کند.
سعید، کشاورز، گفت: خاک دیگر حاصلخیز نیست، ما از سال ۲۰۱۶ قادر به کشت آن نبودیم.
وی افزود که برخی دیگر از کشاورزان قبلاً زمینهای خود را رها کرده بودند.
او به زمینی سرسبز اشاره کرد که تاکنون در اثر نشتها دست نخورده است و گفت: ببینید که چگونه محصولات در آنجا رشد کرده است، اما حتی یک دانه هم در اینجا جوانه نزده است.
محمد حمد از اداره محیط زیست گفت که نشت نفت ۵۰۰ هکتار از مزارع گندم و جو را در صلاح الدین آلوده کرده است.
حمد به دوران حکومت داعش اشاره کرد که درآمدهای حاصل از تولید و قاچاق نفت را با ساختن پالایشگاههای موقت و حفر گودالهای ذخیره سازی اولیه نفت جمع آوری میکرد.
وی گفت: این گروه خطوط لوله و چاههای میادین نفتی را منفجر کردند که باعث سیل و جمع شدن نفت خام در غارهای طبیعی تپههای حمرین شد.
حمد گفت که در اوایل ماه جاری به دلیل بارش شدید باران، بقایای نفت دوباره به زمینهای کشاورزی سرازیر شد و متاسفانه این نشت به زمینها و محصولات آسیب زد.
عامر المحیری، رئیس اداره نفت استان صلاح الدین، سال گذشته به خبرگزاری رسمی عراق، گفت که مقامات انبارهای موقت داعش را دفن کرده اند. با این حال، در طول بارانهای شدید، نفت همچنان به بیرون نشت میکند.
فروش نفت خام عراق ۹۰ درصد درآمدهای بودجه را تشکیل میدهد، زیرا این کشور پس از سالها جنگ و تحولات سیاسی بهبود مییابد و بیش از حد به این بخش وابسته است. بر اساس گزارش بانک جهانی، این کشور دارای ۱۴۵ میلیارد بشکه ذخایر اثبات شده نفت است.
اما برای بسیاری از کشاورزان، نفت یک بلا بوده است. عباس طاها، یک مقام کشاورزی در صلاح الدین، گفت: نشت نفت از سال ۲۰۱۶ مکرراً رخ داده است.
وی گفت: کشاورزان ضرر زیادی متحمل میشوند، زیرا دیگر از فصل زمستان برای کشت گندم سودی نمیبرند.
برخی از کشاورزان علیه دولت شکایت کرده اند و خواستار غرامت شده اند، اما خود را در سیستم قضایی پرپیچ و خم عراق گم کرده اند که از دادگاهی به دادگاه دیگر پرتاب شده است.
اما طاها اصرار دارد که مقامات قصد دارند در کشوری که کشاورزی در آن آسیب دیده اند غرامت بپردازند.
حمد گفت که اداره او با مقامات مربوطه تماس گرفته است تا بقایای نفتی را که در نهایت از خاک تراوش میکند تا آبهای زیرزمینی و چاهها را آلوده کند، حذف کند.
او گفت که خاک نیز باید با برداشتن لایه رویی و جایگزینی آن، تصفیه شود.
احمد کشاورز ۵۳ ساله گفت: ما از نخست وزیر، وزیر کشاورزی و وزیر نفت خواستیم تا به کشاورزان آسیب دیده از این فاجعه زیست محیطی غرامت بپردازند. اما هیچ اتفاقی نیفتاده است.