چای لیمو سوخت و ساز بدن را افزایش و سبب سوزاندن کالری بیشتری حتی در زمان استراحت میشود.
مصرف بیش از حد لیمو ترش با چای مضراتی برای سلامت بدن دارد. زیرا گرما باعث تسریع واکنشهای شیمیایی موجود در آب لیمو میشود.
به گزارش بهداشت نیوز، لیمو یک منبع عالی و غنی شده از ویتاین c ومواد مغذی ضروری است که برای سلامتی بسیار مفید است. مصرف آب لیمو ترش به کاهش وزن، تقویت دستگاه ایمنی بدن، پاک سازی دستگاه گوارش، کم کردن التهابات بدن، افزایش نیروی بدن، تأثیرگذاری مثبت بر فرآیند متابولیسم و سوخت و ساز بدن و… کمک میکند.
برای استفاده از فواید لیمو ترش برخی افراد آن را پس از یک غذای چرب یا به عنوان چاشنی غذا، به صورت ناشتا و ترکیب با آب ولرم، ترکیب آبلیمو و چای و... مصرف میکنند، اما مصرف آب لیمو و ترکیب آن با چای ممکن است مضراتی برای ما داشته باشد پس بهتر است در مصرف چای و آبلیمو نکاتی را در نظر بگیریم تا از مضرات آن در امان باشیم.
در فصلهای سرد سال و زمان رسیدن لیمو ترش تازه، بسیاری از ایرانیان چای و آب لیمو را ترکیب و مصرف میکردند. دلیل پر طرفدار بودن ترکیب چای و آبلیمو به دلیل شکسته شدن طعم گس چای با افزودن کمی آب لیمو به آن و ایجاد حس خوشایند برای مصرف کننده است.
مصرف چای همراه آب لیموی تازه میتواند برای سلامتی مفید باشد، زیرا چای به دلیل پلی فنولهای موجود خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد و اگر آن را با آب لیموی تازه ترکیب نموده و بنوشید، ارزش تغذیهای این نوشیدنی پرمصرف افزایش مییابد.
چای لیمو سوخت و ساز بدن را افزایش و سبب سوزاندن کالری بیشتری حتی در زمان استراحت میشود.
چای لیمو سبب کاهش علائم و نشانههای سرماخوردگی و آنفولانزا، از بین بردن گلو درد، تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. اما این فواید برای زمانی است که از ترکیب لیموترش و چای بسیار کم استفاده کنید چراکه عوارض آن از فوایدش بیشتر است.
مصرف چای و آبلیمو به حد اعتدال مشکلی برای سلامتی ایجاد نمیکند، اما مصرف بیش از یک فنجان چای و آبلیمو در روز و یا مصرف آن بعد از بیدار شدن از خواب وقتی که معده تان خالی است، سبب میشود این نوشیدنی سالم مضرات زیادی برای شما داشته باشد.
اگر علاقه زیادی به مصرف چای لیمو دارید بهتر است بدانیدآب لیمو را باید زمانی که چای خنک شده است به آن اضافه نمایید تا ویتامین C موجود در آب لیمو در اثر گرمای بالای چای تخریب نشود و از بین نرود.
هر چند چای لیمو فایدههای مختلفی برای سلامتی دارد، اما مصرف بیش از حد آن میتواند زیان آور باشد.
مضرات مصرف بیش از حد چای و آبلیمو عبارتند از:
مصرف بیش از حد چای و آبلیمو در زنان باردار به دلیل وجود کافئین ممکن است باعث عوارض جانبی شدید بشود. خانمهایی که در دوران شیردهی قرار دارند نیز باید از مصرف چای لیمو دوری کنند، زیرا کافئین چای با شیر مادر مخلوط میشود و برای نوزاد مضر و خطر آفرین است.
مصرف مداوم چای لیمو موجب پوسیدگی مینای دندان و موجب آسیب پذیر شدن دندانها در برابر درد شدید و آسیب پذیری در برابر تغییرات دمای شدید میشود. زیاده روی در خوردن موادی که حاوی اسیدهای خوراکی هستند، دندانها را در مقابل آب سرد یا گرم حساس میکند.
چای لیمو مقدار زیادی از کلسیم بدن را از طریق ادرار دفع میکند و میتواند منجر به پوکی استخوان شود. لیمو، ادرار آور است و در صورت مصرف زیاد سبب دفع مکرر ادرار و باعث دهیدراته شدن بدن و به دنبال آن کم شدن آب بدن میشود.
نوشیدن بیش از حد چای لیمو با تحریک غشاء مخاطی، آفت دهان ایجاد میکند. مصرف چای و آبلیمو سبب میشود آلومینیوم موجود در چای در بدن جذب شود. این آلومینیوم جذب شده میتواند باعث سمی شدن بدن و مبتلا شدن فرد به بیماریهایی مانند انسفالوپاتی، نرم استخوانی و سایر بیماریهای استخوانی، میوپاتی، افزایش خطر عفونت، کاهش عملکرد ماهیچهی قلب (میوکارد)، و کم خونی میکروسیتیک و حتی مرگ ناگهانی شود. مصرف بیش از حد چای لیمو با تغییر سطح pH در معده و روده موجب رفلاکس اسید معده و به دنبال آن احساس سوزش در سینه و گاهی ایجاد حالت تهوع و استفراغ میشود.
مصرف منظم چای لیمو میتواند باعث انباشته شدن پلاکها در مغز شود و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر در سنین بالا را افزایش دهد.
مصرف منظم چای لیمو در برخی افراد موجب درد معده، اسهال، سندرم رودهی تحریک پذیر و حتی زخم معده میشود.
مصرف لیمو ترش همراه با چای موجب خشکی دهان میشود، اما مصرف لیمو ترش بدون چای موجب افزایش ترشح بزاق دهان میشود.
توصیههایی برای مصرف چای و آبلیمو:
آب لیمو را به چای سرد افزوده و بنوشید، زیرا گرما باعث تسریع واکنشهای شیمیایی موجود در آب لیمو شده و قدرت مخرب آن را بر روی دندانها افزایش میدهد.
بعد از خوردن چای و آب لیمو بلافاصله مسواک نزنید، زیرا باعث منتشر شدن اسید آب لیمو در دهان میشود و با فشار مسواک بر دندانها مینای دندان آسیب میبیند.