شهربازی «دراگون بال» یک پروژهی عظیم تفریحی و گردشگری است که در نزدیکی ریاض، پایتخت عربستان در حال ساخت است.
در ادامهی تلاشهای عربستان برای توسعهی صنعت گردشگری خود قرار است اولین شهربازی «دراگون بال» دنیا در این کشور ساخته شود.
به گزارش روزیاتو، این شهربازی یک اژدهای ۷۰ متری در مرکز خود و بیش از ۳۰ بازی مهیج خواهد داشت.
گرچه برخی از ساخت شهربازیای با الهام از انیمهی ژاپنی مشهور Dragon Ball خوشحال اند، اما برخی هم این کشور را به خاطر اقدامات بی رحمانهی حکومتش مورد انتقاد قرار دادهاند.
سابقهی تاریک عربستان سعودی در رعایت حقوق بشر سبب شده برنامهی این کشور برای ساخت این شهربازی با واکنش سردی مواجه شود.
این شهربازی اولین جاذبهی گردشگری دنیا خواهد بود که بر اساس انیمهی ژاپنی محبوب «دراگون بال» ساخته میشود.
به گفتهی شرکت سرمایه گذاری Qiddiya که به صندوق سرمایه گذاری دولت عربستان تعلق دارد، این شهربازی مساحتی بیش از نیم میلیون متر مربع خواهد داشت.
ساخت این شهربازی جزئی از همکاریهای استراتژیک بلند مدت شرکت Qiddiya با شرکت Toei Animation، تهیه کنندهی ژاپنی انیمهی «دراگون بال» است.
این شهربازی یک ترن هوایی خواهد داشت که از لا به لای پیچ و خم بدن یک اژدها عبور میکند. این اژدها بر اساس شخصیت Shenron در انیمهی «دراگون بال» که یک اژدهای برآورده کنندهی آرزو است، طراحی شده است.
این شهربازی ۷ ناحیهی تفریحی مختلف با الهام از ۷ تخم افسانهای اژدها در انیمهی «دراگون بال» خواهد داشت که برای بازدیدکنندگان شهربازی را به قلب این انیمه خواهند برد.
این شهرباری همچنین بخشهایی تعاملی و قابل کاوش با الهام از انیمهی «دراگون بال» خواهد داشت، مانند «خانهی کیم» و «سیارهی بیراس».
شهربازی «دراگون بال» یک پروژهی عظیم تفریحی و گردشگری است که در نزدیکی ریاض، پایتخت عربستان در حال ساخت است.
این شهربازی بخشی از برنامههای عربستان سعودی برای سازگاری بیشتر با محیط زیست و رهایی از اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت است.
در حالی که برخی طرفداران انیمهی «دراگون بال» از برنامهی عربستان برای ساخت این شهربازی استقبال کرده اند، اما برخی نیز در فضای مجازی ساخت این شهربازی در عربستان را زیر سؤال برده اند.
کاربری نوشته: «هیچ چیزی نمیتواند مرا راضی به رفتن به کشوری با محدودهای شدید و بسیار برای آزادیهای فردی کند. اگر میخواهید به یک جاذبه گردشگری بین المللی تبدیل شوید، باید از استانداردهای بیشتر نقاط دنیا تبعیت کنید.»
کاربر دیگری نیز نوشته: «ایده اش عالی است! ولی جایش نه چندان.»
با این حال، کاربری دیگر نوشته: «فوق العاده است! بزن بریم!»
عربستان قصد دارد میلیاردها دلار در تلاش برای جذب گردشگران بیشتر به این کشور هزینه کند.
این کشور در نظر دارد تا سال ۲۰۵۰ سالانه پذیرای ۱۵۰ میلیون گردشگر باشد تا به اقتصاد خود تنوع بخشد و با افزایش ورود ارز خارجی به این کشور، وابستگی کمتری به نفت پیدا کند.
عربستان تاکنون ۱۳ میلیارد دلار در بخش خصوصی برای توسعهی صنعت گردشگری خود سرمایه گذاری کرده است.
با این حال، در پس این زرق برق، موارد متعددی از تهدید، ترک اجباری و خونریزی وجود دارد.
بسیاری از پروژههای این کشور با انتقادات شدید نسبت به نقض حقوق بشر توسط حکومت عربستان مواجه شده است، از جمله پروژهی ۵۵۰ میلیارد دلاری «نئوم» که برای اجرای آن برخی قبایل این کشور با اعمال زور از محل زندگی خود بیرون رانده، محبوس یا اعدام شده اند.
دست کم ۲۰ هزار نفر از اعضای قبیلهی «حویطات» در عربستان از محل زندگی خود بیرون رانده شده اند، بی آنکه معلوم باشد محل زندگی آنها در آینده کجا خواهد بود.
همچنین مقامات شهر بندری جده خانههای زیادی را برای اجرای برنامههای توسعهی این کشور تخریب کرده و هزاران نفر از مردم را به طور غیر قانونی از محل زندگی خود بیرون رانده اند.
جید باسیونی، مسئول بخش خاورمیانهی سازمان حقوق بشری Reprieve به دویچه وله گفته: «پروژهی نئوم دارد روی دریایی از خون ساخته میشود. ما بارها و بارها دیده ایم که هر کسی که با ولیعهد عربستان مخالفت میکند یا بر سر راهش قرار میگیرید، با خطر زندانی شدن یا مرگ مواجه میشود.»