سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل گفت: انتشار چنین تصاویری برای زنان فلسطینی و همه زنان توهین آمیز است.
سربازان اسرائیلی عکس و فیلمهایی از سرگرمی خود با لباس زیر زنانه در خانههای غزه منتشر میکنند.
به گزارش عصرایران به نقل از رویترز ، دو خبرنگار رویترز به نام "استل شیربون و پائولا گرزانکا" (Estelle Shirbon and Pola Grzanka) در گزارشی با تیتر " سربازان اسرائیلی در پستهای آنلاین با لباس زیر زنان غزه بازی میکنند" نوشتند: "سربازان اسرائیلی عکس و فیلمهایی از خود در حال بازی با لباس زیر زنانه که در خانههای فلسطینیها در غزه پیدا کرده اند؛ منتشر میکنند. این اتفاق، تصاویر نابهنجار از جنگ غزه شکل میدهد".
نیروی زمینی ارتش اسرائیل در ادامه جنگ، هم اکنون بخشها و شهرهای شمالی و مرکزی منطقه غزه از جمله شهر غزه را به طور کامل در اشغال و کنترل نظامی خود دارد.
در یکی از فیلمهای منتشر شده از سوی سربازان اسرائیلی در شبکههای اجتماعی، یک سرباز اسرائیلی روی صندلی راحتی در اتاق خانهای در غزه نشسته و پوزخند میزند در حالی که در یک دست اسلحه دارد و در دست دیگر لباس زیر زنانه سفید رنگی را بر روی دهان باز دیگر سرباز اسرائیلی گرفته است؛ نظامی که بر روی مبل دراز کشیده و به نظر میرسد در خواب است، اما دهانش باز مانده.
دو ویدئوی فیلمبرداری شده توسط سربازان اسرائیلی در غزه از جمله دهها پستی است که در آن سربازان اسرائیلی در غزه با لباسهای زیر زنانه، مانکنها و در برخی موارد هر قابل مشاهده هستند.
این فیلمها دهها هزار بار - در یک مورد نزدیک به نیم میلیون بار - پس از بازنشر توسط یونس الطیراوی که خود را یک خبرنگار فلسطینی توصیف میکند، مشاهده شده است.
یونس با توجه به فیلمهایی که بین روزهای ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و ۱ مارس (۱۱ اسفند) برای بیش از ۱۰۰ هزار دنبال کننده خود در توییتر (ایکس) بازنشر کرده بود، لینک پستهای اصلی منتشر شده از سوی سربازان ارتش اسرائیل را ارائه کرد. سپس رویترز به طور مستقل اصالت هشت مورد پست را در اینستاگرام یا یوتیوب تأیید کرد.
سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل (راوینا شمداسانی) گفت: انتشار چنین تصاویری برای زنان فلسطینی و همه زنان توهین آمیز است.
"آردی ایمسیس" (Ardi Imseis) استادیار حقوق در دانشگاه کوئینز کانادا گفت که این پستها ناقض ماده ۲۷ کنوانسیون چهارم ژنو است که بر رفتار با غیرنظامیان در زمان جنگ حاکم است.
ماده ۲۷ میگوید که غیرنظامیان در زمان جنگ و اشغال، حق دارند به شرافت، حقوق خانوادگی، آداب و رسوم آنها احترام گذاشته شود؛ باید در برابر توهین و کنجکاوی عمومی محافظت شوند و زنان باید به ویژه در برابر هرگونه تعرض به شرافت خود محافظت شوند.
رویترز ۸ پست تایید شده در یوتیوب یا اینستاگرام را برای ارتش اسرائیل ارسال و درخواست اظهار نظر کرد.
در پاسخ، یکی از سخنگویان ارتش اسرائیل بیانیهای ارسال کرد و گفت ارتش اسرائیل این حوادث را بررسی میکند. او این اتفاقات را "انحراف از دستورات و ارزشهای مورد انتظار سربازان ارتش اسرائیل" توصیف کرد. به گفته این مقام، همچنین گزارشهایی از ویدئوهای آپلود شده در شبکههای اجتماعی بررسی میشوند.
این بیانیه اضافه میکند: در مواردی که ظن ارتکاب جرمی ایجاد شود که شروع تحقیقات را توجیه کند، تحقیقات توسط پلیس نظامی (دژبان) آغاز میشود. در برخی از موارد بررسی شده، بیان یا رفتار سربازان در فیلم نامناسب است و بر این اساس رسیدگی میشود.
ارتش اسرائیل از بیان اینکه آیا به پستها و تصاویری ارسالی رویترز اشاره میکند یا نه واینکه آیا سربازان در این فیلم ها، تنبیه شده اند یا نه خودداری کرد.
سربازان اسرائیلی که رویترز توانست آنها را شناسایی کند به درخواستهای ارسال شده از طریق صفحات آنها در شبکههای اجتماعی برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
یوتیوب گفت که ویدیویی را که رویترز به دلیل نقض خط مشیهای آزار و اذیت این شرکت، نشانه گذاری کرده بود، حذف کرده است.
اورن پرسیکو از "چشم هفتم" وبسایتی که رسانههای اسرائیلی را پوشش میدهد، گفت که در اسرائیل، پستهای لباس زیر توجه کمی را به خود جلب کرده است. او گفت که در مقابل، پستهایی که سلاح یا پرچمهای حماس را نشان میدهد که گفته میشود در خانههای غزه پیدا شده است، به طور گسترده منتشر شده است.
ارتش اسرائیل از ۷ اکتبر / ۱۵ مهر گذشته جنگ گستردهای را علیه حماس و غزه آغاز کرد و همچنان ادامه دارد. این جنگ تاکنون بیش از ۳۰ هزار کشته در غزه داشته است که اکثر آنها غیرنظامی و از جمله زنان و کودکان هستند. این جنگ بعد از حمله غافلگیرکننده حماس در ۷ اکتبر رخ داد. در این حمله حماس به جنوب اسرائیل ۱۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۵۰ نفر به اسارت گرفته شدند.
در اثر جنگ اسرائیل، جمعیت ۲.۳ میلیون نفری مردم غزه با گرسنگی و قطحی شدید روبه رو هستند، زیرا اسرائیل مانع از ورود عادی کمکهای انسان دوستانه و کالاهای مختلف مورد نیاز به غزه میشود.