آسیا برخی از کشورهای توسعهیافته اقتصاد جهان مانند ژاپن، تایوان، کره جنوبی و سنگاپور و همچنین کشورهای کمترتوسعهیافتهای مانند افغانستان، لائوس و کامبوج را در خود جای داده است. قارهای متنوع و پویا که هم از نظر جمعیت و هم مساحت، بزرگترین قاره جهان محسوب میشود. در این مقاله ۲۰ کشور برتر آسیا از نظر مساحت در سال ۲۰۲۴ به ترتیب صعودی رتبهبندی شدهاند.
ایران هم در میان بزرگترین کشورهای آسیا از نظر مساحت قرار دارد.
به گزارش روزیاتو، ادامه مطلب را بخوانید تا ببینید ایران در میان بزرگترین کشورهای آسیا از نظر مساحت در رده چندم قرار دارد.
رتبه بندی ۲۰ اقتصاد برتر آسیا بر اساس تولید ناخالص داخلی
مالزی که شامل شبه جزیره مالزی و بورنئو است، ۳۲,۹۸۴۷ کیلومتر مربع را پوشش میدهد. مساحت آبی آن نیز ۱,۱۹۰ کیلومتر مربع است. موقعیت استراتژیک مالزی در امتداد تنگه مالاکا و تجارت و کشتیرانی به رونق اقتصادی آن کمک میکند.
ویتنام، در مجاورت دریای جنوبی چین، ۳۳۱,۲۱۰ کیلومتر مربع وسعت دارد. مساحت آبی آن نیز ۲۱,۱۴۰ کیلومتر مربع است.
ژاپن کشوری جزیرهای در شرق آسیا است که از ۱۴,۱۲۵ جزیره تشکیل شده که شامل چهار جزیره اصلی هوکایدو، هونشو، شیکوکو و کیوشو است. مساحت ژاپن ۳۷۷,۹۱۵ کیلومتر مربع است و مساحت آب آن، به رقم قابل توجه ۱۳,۴۳۰ کیلومتر مربع میرسد. ژاپن یکی از کشورهایی است که بالاترین تراکم جمعیت در جهان را دارند.
عراق که در غرب آسیا واقع شده، ۴۳۸,۳۱۷ کیلومتر مربع وسعت دارد و مساحت آبی آن ۹۵۰ کیلومتر مربع است. صنعت نفت نقش مهمی در اقتصاد عراق ایفا میکند، زیرا برخی از بزرگترین ذخایر نفتی جهان را در اختیار دارد.
ازبکستان کشوری محصور در خشکی در آسیای مرکزی است که مساحت آن ۴۴۷,۴۰۰ کیلومتر مربع و مساحت آبی آن ۲۲,۰۰۰ کیلومتر مربع است.
ترکمنستان در مرز دریای خزر، ۴۸۸,۱۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد و مساحت آبی ۱۸,۱۷۰ کیلومتر مربع را شامل میشود.
تایلند، واقع در جنوبشرقی آسیا، ۵۱۳,۱۲۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. مساحت آبی آن ۲,۲۳۰ کیلومتر مربع است.
مساحت یمن ۵۲۷,۹۶۸ کیلومتر مربع شامل جزایری مانند پریم و سقطری است. این کشور پهنه آب قابلتوجهی در قلمرو خود ندارد.
افغانستان، کشوری محصور در خشکی در جنوب آسیا با مساحت ۶۵۲,۲۳۰ کیلومتر مربع است و پهنه آب قابلتوجهی ندارد. افغانستان دارای ذخایر قابلتوجهی از مواد معدنی ازجمله لیتیوم، مس، سنگ آهن، طلا و سنگهای قیمتی است.
میانمار که به نام برمه نیز شناخته میشود، ۶۷۶,۵۷۸ کیلومتر مربع وسعت دارد. مساحت آبی آن ۲۳,۰۷۰ کیلومتر مربع است.
ترکیه ۷۸۳,۵۶۲ کیلومتر مربع مساحت دارد. کشوری بینقارهای که ۹۷ درصد خشکی آن در آسیا و سه درصد باقی مانده در اروپا قرار دارد. پهنه آب آن ۱۳,۹۳۰ کیلومتر مربع است. تنگه بسفر، گذرگاه دریایی مهمی که دریای سیاه را به دریای مدیترانه متصل میکند، تحت کنترل ترکیه است.
پاکستان، واقع در جنوب آسیا، ۷۹۶,۰۹۵ کیلومتر مربع مساحت دارد و وسعت آبی آن ۲۵,۲۲۰ کیلومتر مربع است. پاکستان ازجمله کشورهایی است که بزرگترین جمعیت جهان را دارند.
مغولستان، کشوری محصور در خشکی در شرق آسیا، ۱.۵۶ میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد و وسعت آبی آن ۱۰,۵۶۰ کیلومتر مربع است. مغولستان یکی از کمتراکمترین کشورهای جهان است.
ایران که در غرب آسیا واقع شده است، مساحتی برابر با ۱.۶۴ میلیون کیلومتر مربع و مساحت آبی ۱۱۶,۶۰۰ کیلومتر مربع دارد.
اندونزی بزرگترین مجمعالجزایر جهان است که از بیش از ۱۷,۰۰۰ جزیره تشکیل شده است. مساحت این کشور بیش از ۱.۹۰ میلیون کیلومتر مربع است و وسعت آبی وسیعی معادل ۹۳,۰۰۰ کیلومتر مربع دارد. اندونزی هم در میان کشورهای پرجمعیت جهان قرار است.
عربستان سعودی با مساحت ۲.۱۴ میلیون کیلومتر مربع بزرگترین کشور در شبه جزیره عربستان است.
قزاقستان بزرگترین کشور محصور در خشکی در جهان است که مساحتی برابر با ۲.۷۲ میلیون کیلومتر مربع و مساحت آبی ۲۵,۲۰۰ کیلومتر مربع دارد.
هند هفتمین کشور بزرگ جهان از نظر مساحت، بیش از ۳.۲۸ میلیون کیلومتر مربع وسعت دارد. مساحت آبی هند به رقم قابل توجه ۳۱۴,۰۷۰ کیلومتر مربع میرسد.
چین کشوری پهناور است که در سراسر آسیای شرقی امتداد دارد، با قلمرو خشکی ۹.۵۹ میلیون کیلومتر مربع و پهنه آبی ۲۷۰,۵۵۰ کیلومتر مربع.
روسیه بزرگترین کشور آسیا و جهان است. کشوری فراقارهای که ۷۷ درصد از خاک آن در آسیا و ۲۳ درصد باقیمانده در اروپا واقع شده است. مساحت ۱۷.۰۹ میلیون کیلومتر مربع روسیه شامل جنگلها، کوهها و چمنزارها و همچنین ۷۲۰,۵۰۰ کیلومتر مربع آب است.