کنجد سیاه، یکی از قدیمیترین و مفیدترین ادویهجات شناخته شده در دنیا است.
به گزارش مکتوبنامه، البته باید بدانید دانه مغذی کنجد با رنگهای سفید، سیاه و قهوهای وجود دارد. اما کنجد سیاه خوش طعمتر و مقویتر است و به همین سبب مصرفکنندگان اغلب این رنگ را انتخاب میکنند.
این گیاه با دانههای مغذی و سیاه خود حاوی مقدار زیادی تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن، فسفر و ویتامین B۶ است.
از اینرو ارزش غذایی بسیاری بالایی دارد و جهت کنترل و درمان بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
البته باید بدانید دانه مغذی کنجد با رنگهای سفید، سیاه و قهوهای وجود دارد. اما کنجد سیاه خوش طعمتر و مقویتر است و به همین سبب مصرفکنندگان اغلب این رنگ را انتخاب میکنند.
چینیها بر این باورند که مواد مغذی موجود در کنجد سیاه میتواند به اصلاح نقایص بدن ناشی از پیری، نگرانیها و مشکلات زندگی کمک کند، که این مشکلات به نوبه خود علائم مربوط به پیری مانند نازک شدن مو، تاری دید و صدای زنگ در گوش را به وجود میآورند.
به همین ترتیب، بسیاری از چینیها به امید تأخیر یا حتی وارونگی برخی از این علائم مربوط به پیری، کنجد سیاه را به طور مرتب مصرف میکنند. دانههای این نوع کنجد سرشار از ویتامینهای B و آهن هستند، که کمبود این ترکیبات میتواند منجر به خاکستری زودرس مو، ضعف حافظه و کاهش شنوایی شود.
کلسیم و روی موجود در کنجدهای سیاه به مقدار زیادی میتوانند استخوانهای شما را محکم نگه دارند و به شما در جلوگیری از پوکی استخوان کمک کنند. دانههای کنجد سیاه همچنین ویتامین E لازم برای پوست بدن شما را تأمین میکنند. این فواید سلامتی کنجد سیاه، میتوانند شما را حتی در زمان افزایش سن، قوی و زیبا نگه دارند.
دانه کنجد سرشار از موادی است که به آنها به عنوان سسامین و سسامولین گفته میشود که میتواند به کاهش سطح کلسترول شما کمک کند. دانههای کنجد سیاه همچنین حاوی منیزیم هستند که به کاهش فشار خون کمک میکنند. سطح کلسترول و فشار خون سالم به معنای شریانهای سالمتر و سلامت بیشتر قلب است.
سسامین موجود در دانه کنجد برای محافظت از کبد در برابر صدمات توسط رادیکالهای آزاد لازم است. از آنجا که کبد شما برای روند سم زدایی بدن بسیار مهم است، محافظت از آن همچنین به معنای محافظت از بدن در برابر بسیاری از بیماریها از جمله سرطان است.
علاوه بر این، کنجدهای سیاه سرشار از موادی مانند فیبر، لیگنین (آنتی اکسیدان) و فیتواسترول (فیتوشیمیایی) هستند که میتوانند از شما در برابر سرطانهای مختلف مانند سرطان روده بزرگ محافظت کنند.
روغن موجود در کنجد سیاه میتواند به روانکاری روده شما کمک کند، از طرفی فیبر موجود در کنجد سیاه بخش عمدهای از فیبر مورد نیاز برای عبور صاف از روده شما از طریق دستگاه گوارش شما را تأمین میکند. بجز یبوست، دانههای کنجد سیاه برای پاکسازی کرمها از روده بزرگ و همچنین برای بهبود گوارش مفید هستند.
اگر نوزاد تازه متولد شده خود را شیر میدهید و مایل به بهبود حجم شیر مادر هستید، کنجد سیاه میتواند بسیار مفید باشد. چینیها از این دانه به عنوان یک داروی رایج برای مادران شیرده خود استفاده کرده اند. تحقیقات نشان میدهد که این دانه با مواد مغذی از جمله پروتئین ها، چربیهای اشباع نشده، ویتامینهای گروه B، مس، منیزیم، آهن، روی، کلسیم و همچنین لیگنین (آنتی اکسیدان) سرشار شده است.
کنجد سیاه سرشار از منیزیم است که به جلوگیری از فشار خون کمک میکند. با اشباع چربیهای اشباع نشده و ترکیبات سسامین موجود در روغن کنجد به عنوان یک تثبیت کننده فشار خون شناخته شده هستند.
یکی دیگر از فواید کنجد سیاه داشتن چربیهای سالم است که بدن شما برای انجام بسیاری از فرآیندهای حیاتی بیولوژیکی و فیزیولوژیکی مرتبط با قلب، ماهیچه ها، سلولهای خونی، سیستم عصبی و تولید انرژی به این چربیها نیازمند است. همچنین چربیها برای جذب مواد مغذی محلول در چربی و کمک به عایق بندی بدن مورد نیاز هستند.
اضطراب یک اختلال شایع در ۱۵ درصد از جمعیت عمومی است. استرس و اضطراب اغلب با اختلالات خلقی و افسردگی همراه است، که میتواند ناشی از کمبود منیزیم باشد.
مقادیر بالای منیزیم همچنین به ایجاد مقادیر سالم سروتونین در مغز و ستون فقرات کمک میکند. همچنین منیزیم برای سنتز دوپامین مورد نیاز است، که میتواند بر روحیه شما تأثیر بگذارد.
با توجه به خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی شناخته شده، از روغن کنجد در یک مطالعه استفاده شده است تا ارتباط بین کنجد و تصلب شرائین مورد بررسی قرار گیرد، بیماری که در آن رسوب در امتداد دیواره شریانهای شما ایجاد میشود. بالا رفتن LDL یک عامل خطر برای بیماری تصلب شرایین است، تصور میشود که کاهش کلسترول بیماری تصلب شرائین و در نتیجه خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهد.