عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: با این همه اقتصاد و بازارها تحت تاثیر تکانههای زیادی هستند و از این جهت امیدوارم این شوک و تنشی که به بازار ارز و بازار سرمایه وارد شده به زودی تخلیه شود.
حسین سلاحورزی با رد این گزاره که بعد از پاسخ ایران به رژیم اسرائیل برخی صحبت از ترس مردم به دلیل تاثیرات اقتصادی این واکنش کردهاند؛ گفت: واقعیت ماجرا از دید من به عنوان یک فعال اقتصادی و شهروند خلاف این را ثابت کرده و به نظر میرسد تا حدودی آرامش در بین مردم وجود دارد.
به گزارش عصر ایران، وی اظهار داشت: اقتصاد و بازارها تحت تاثیر تکانههای زیادی هستند و از این جهت امیدوارم این شوک و تنشی که به بازار ارز و بازار سرمایه وارد شده به زودی تخلیه شود و شاهد آرامش در این بازارها و بازگشت روند فعالیتهای اقتصادی به حالت عادی باشیم.
در اولین ساعات روز یکشنبه، ایران در پاسخ به حمله رژیم اسراییل به کنسول گری خود در دمشق حملهای هوایی با استفاده از موشک و پهباد به دو مرکز اطلاعاتی و هوایی اسرائیل در مرز انجام داد.
با وجود اینکه در روزهای پیش از این عملیات، بازار ارز و سرمایه در ایران پرتلاطم و به نوعی همراه با نگرانی از تاثیرات این عملیات بود، اما برخلاف انتظار روز یکشنبه بازارهای ایران نسبتا آرام بودند. انتشار اخباری در مورد فرو نشستن تنش باعث شد فضا تا حدی به سوی عادی شدن حرکت کند و بازارهای کشور تا حدودی از شرایط احساسی دور شوند.
حسین سلاحورزی رییس پیشین و عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران این گزاره را که بعد از پاسخ ایران به اسرائیل برخی صحبت از ترس مردم به دلیل تاثیرات اقتصادی این واکنش کردهاند رد کرد و گفت: واقعیت ماجرا از دید من به عنوان یک فعال اقتصادی و شهروند خلاف این را ثابت کرده و به نظر میرسد تا حدودی آرامش در بین مردم وجود دارد.
سلاحورزی ادامه داد: تجارت، سرمایهگذاری و اقتصاد یک برآیند و موضوعی تاثیرپذیر از مسائل مختلف اند و هر نوع اخبار ناخوشایند بر آنها تاثیرگذار است. با این همه همان طور که پیشتر در نطق خودم در جلسه روز دوشنبه به آن اشاره کردم، در نهایت تصمیمگیران کشور ناگزیر بودند پاسخی تنبیهی به آن تعرض (حمله اسرائیل به کنسول گری ایران در دمشق) میدادند، بهتر و شایستهتر این است که در این شرایط حس وحدت ملی، انسجام داخلی و تقویت رضایتمندی مردم هم در نظر گرفته شود.
رئیس اتاق بازرگانی خرمآباد گفت: کاش برخی از نهادها و دستگاههای کشور که در هفتههای اخیر کاری جز تحریک حساسیت مردم و مقابل افکار عمومی ایستادن نداشتند، در این ساعات و روزها به هر خانوار ایرانی یک پرچم میدادند تا ایرانیها با اهتزاز آن در جلو خانههایشان تصویری بسیار زیبا، پیامی روشن از عشق و علاقه خود به این آب و خاک نشان میدادند.
وی تصریح کرد: با این همه اقتصاد و بازارها تحت تاثیر تکانههای زیادی هستند و از این جهت امیدوارم این شوک و تنشی که به بازار ارز و بازار سرمایه وارد شده به زودی تخلیه شود و شاهد آرامش در این بازارها و بازگشت روند فعالیتهای اقتصادی به حالت عادی باشیم.
سلاحورزی در پاسخ به سوال دیگری در مورد خوش بین بودن به روزهای آینده گفت: من امیدوارم این سلسله درگیریها با توجه به اینکه پیامهای روشنی منتشر شده دیگر ادامه پیدا نکند و این موضوع خاتمه یافته باشد (همان طور که از طرف مقامات ما اعلام شده تمام شده است مگر آنها ادامه دهند).
رییس پیشین اتاق ایران در باره افق پیش رو در تجارت خارجی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ متاسفانه شاهد کاهش صادرات غیرنفتی بودیم و افزایش کسری تراز تجاری نزدیک به ۱۷ میلیارد دلار رکورد زد. نوع سیاست گذاری و ریل گذاری در مورد سیاستهای ارزی و تجاری علائم امیدوارکنندهای را نشان نمیدهد. تصور من این است که در سال ۱۴۰۳ هم صادرات کاهش خواهد پیدا کرد و هم کسری تراز تجاری بیشتری خواهیم داشت.
سلاحورزی در پایان در پاسخ به این سوال که چه اتفاقی باید رخ دهد تا این مشکلات تجاری حل شود، گفت: من فکر میکنم موضوع اول در واقع عزم جدی و کنارگذاشتن تحریمها و بازگشت به اقتصاد بینالملل است. تحریم عامل موثری در کاهش تجارت خارجی است. دوم اینکه مسئولان باید سیاست دیگری برای سیاست گذاری اقتصادی هم در حوزه ارزی و هم در حوزه تجاری در پیش بگیرند. نوع سیاستهایی که به خصوص در حوزه پیمانسپاری داریم، هیچکدام تسهیل کننده و کمک کننده به صادرات نیستند.