محققان خاطرنشان کردند که استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکها این خطر را افزایش میدهد که باکتریهای خطرناک در برابر داروها مقاوم شوند.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که آنتی بیوتیکها به کاهش شدت یا مدت زمان سرفه کمک نمیکنند حتی اگر یک عفونت باکتریایی مقصر باشد.
به گزارش مهر، پزشکان آنتی بیوتیکها را برای کمک به معالجه سرفه تجویز میکنند، اما یک مطالعه جدید نشان میدهد که داروها به کاهش شدت یا مدت زمان سرفه کمک نمیکنند حتی اگر یک عفونت باکتریایی مقصر باشد.
دن مرنشتاین»، محقق ارشد از دانشگاه جرج تاون، گفت: «عفونتهای دستگاه تنفسی تحتانی که باعث سرفه میشوند، میتوانند خطرناکتر شوند و ۳ ٪ تا ۵ ٪ از این بیماران دچار ذات الریه میشوند.
مرنشتاین گفت: «اما همه افراد در ویزیت اولیه تحت عکسبرداری قرار نمیگیرند، به همین دلیل پزشکان هنوز هم آنتی بیوتیک میدهند بدون هیچ مدرک دیگری در مورد عفونت باکتریایی.»
وی افزود: «این امر باعث شده است که برخی از بیماران تجویز آنتی بیوتیک برای سرفه داشته باشند.»
برای مشاهده اینکه آیا آنتی بیوتیکها تفاوت ایجاد میکنند، محققان استفاده از آنها را در افرادی که دارای عفونتهای دستگاه تنفسی تحتانی بودند، ردیابی کردند.
در حدود ۲۹ ٪ از افراد در ویزیت اولیه پزشکی خود آنتی بیوتیک برایشان تجویز شد، اما این داروها در مقایسه با کسانی که نسخهای دریافت نکردند، هیچ تأثیری در سرفه شأن مشاهده نشد.
همچنین به همان مدت زمان زیادی طول کشید تا مردم مدت درمان ابتلاء به عفونت شأن سپری شود، خواه آنتی بیوتیک دریافت کرده بودند یا نه- حدود ۱۷ روز.
محققان خاطرنشان کردند که استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکها این خطر را افزایش میدهد که باکتریهای خطرناک در برابر داروها مقاوم شوند.
مرنشتاین گفت که این مطالعه نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد سرفه را برجسته میکند.
وی افزود: «ما میدانیم که سرفه میتواند نشانگر یک مشکل جدی باشد. علائم جدی سرفه و نحوه درمان صحیح آنها باید بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد.»