اغلب افراد با مشاهده سیب زمینیهای جوانه زده برای استفاده از آنها دچار تردید میشوند، در برخی مواقع نباید سیب زمینی جوانه زده را مصرف کرد.
بیشتر ما شنیده ایم که نباید سیب زمینیهای سبز شده و جوانه زده را بخوریم، اما چرا؟
به گزارش ایسکانیوز، دیدن اینکه سیب زمینیها جوانه زده اند کمی ناخوشایند بنظر میرسد که ممکن است شما را در استفاده از آن بر سر دوراهی قرار دهد، اما گاهی نیز ممکن است این سیب زمینیها را مصرف کرده باشید.
مصرف سیب زمینی حتی پس از جوانه زدن و تا قبل از اینکه چروکیده شوند مشکلی نخواهد داشت. بسیاری از مواد مغذی در یک سیب زمینی حتی پس از جوانه زدن نیز باقی میمانند، تنها کافی است که آنها را قبل از استفاده از روی سیب زمینی جدا کرده و سپس مصرف کنید. هنگامی که یک سیب زمینی جوانه میزند نشاسته موجود درآن به قند تبدیل خواهد شد، در ابتدای این فرآیند نقاط نرمی را اطراف پوسته سیب زمینی مشاهده خواهید کرد که بهتر است قبل از استفاده جدا شوند.
با پیشرفت روند جوانه زدن، سیب زمینی چروکیده و کوچک میشود، زیرا نشاسته موجود در آن به قند تبدیل شده و فرصت رشد بیشتر جوانهها فراهم شده است. اگر سیب زمینی را در این شرایط مشاهده کردید از مصرف آن خودداری کنید، زیرا طعم خوبی نخواهد داشت. از این قسمتهای سبز میتوان برای کاشت و رشد یک سیب زمینی جدید پرورش داد.
نور و گرما مادهای به نام سولانین تولید میکنند که سبب رشد جوانه برروی پوسته سیب زمینی میشوند و هر دو این سموم برای انسان سمی بوده و منجر به سردرد، استفراغ و سایر علائم گوارشی خواهد شد.
سولانین به همراه کلروفیل در پوسته سیب زمینی جمع شده در نتیجه سبز رنگ خواهد شد، پس قبل استفاده، این پوسته سبز را از بین ببرید، اما همچنان مزه تلخ آن باقی خواهد ماند.
برای نگهداری طولانی مدت سیب زمینی بهتر است آن را در جای خشک، خنک، دور از نور مستقیم خورشید و به دور از پیاز نگهداری کرد، زیرا پیاز رشد جوانه زدن را در سیب زمینی تسریع خواهد کرد.
پرورش دهندگان سیب زمینی معمولا برای جلوگیری از جوانه زدن آنها، روشهای مختلفی را برای کاشت اعمال میکنند. پس اگر شخصا سیب زمینی را پرورش میدهید و یا بصورت عمده آن را خریداری کرده اید برای ماندگاری بیشتر آنها لازم است چند نکته و ترفند را بیاموزید:
نوع سیب زمینی خریداری و کاشت شده را بدانید، زیرا دانستن نوع آن به شما در نگهداری طولانی مدت کمک خواهد کرد.
به عنوان یک قاعده کلی، سیب زمینی خشک و یا دیر برداشت شده سالمتر باقی میماند. اگر سیب زمینی را در منزل برداشت کرده اید بهتر است قبل از استفاده آن را خارج از محیط خانه قرار دهید تا از تازه بودن در آیند و خشک شوند.
همیشه سیب زمینیهای سالم را خریداری کنید، زیرا سیب زمینیهای آسیب دیده کیفیت خوبی برای نگهداری طولانی مدت نخواهند داشت و به زودی جوانه میزنند.