bato-adv
bato-adv

۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد

۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد

وزیر اقتصاد گفت: از ابتدای دولت تاکنون ٩۵ هزار میلیارد تومان از اموال مازاد بانک‌ها به فروش رفت و در حال حاضر مجموعا ١۵٠ هزار میلیارد تومان از دارایی مازاد بانک‌ها واگذار و فروخته شده است.

تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳

سید احسان خاندوزی اظهار داشت: در ابتدای دولت تا کنون ٩۵ هزار میلیارد تومان از اموال مازاد بانک‌ها به فروش رفت و در حال حاضر مجموعا ١۵٠ هزار میلیارد تومان از دارایی مازاد بانک‌ها واگذار و فروخته شده‌است.

به گزارش ایلنا، وی افزود: در آیین رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تامین (سپامی) با بیان اینکه هنوز نتوانستیم آنقدر که باید فعالان اقتصادی را برای تامین مالی از روش‌های نوین راهنمایی کنیم، اظهار داشت: هنوز هم روش‌ها و عادت‌های مرسوم برای تامین مالی برای فعالان اقتصادی غالب است.

وی ادامه داد: با وجود محدودیت‌هایی در کنترل ترازنامه بانکی وجود دارد، برای تامین مالی اقتصاد چاره‌ای استفاده از ابزار‌های جدید نیست وگرنه تولید پول در این شرایط انقباضی دچار تنگنا می‌شود.

وزیر اقتصاد با اشاره ادامه رشد اقتصادی گفت: هر چند که مدعی بودند که این رشد اقتصادی به دلیل پایان دوره کرونا است، اما دیدیم که رشد اقتصادی در سال ١۴٠١ و ١۴٠٢ هم ادامه داشت و رشد اقتصادی در سال ١۴٠٣ هم در ادامه این مسیر خواهد بود.

خاندوزی درباره روند فروش اموال مازاد بانک‌ها اظهارداشت: از ابتدای دولت تاکنون ٩۵ هزار میلیارد تومان از اموال مازاد بانک‌ها به فروش رفت و در حال حاضر مجموعا ١۵٠ هزار میلیارد تومان از دارایی مازاد بانک‌ها واگذار و فروخته شده‌است.

وی با بیان اینکه با توجه به رشد اقتصادی باید این روند تولید ادامه پیدا کند، گفت: مسیر تولید باید بیش از پیش برای فعالان اقتصادی فراهم شود و در این مسیر برات الکترونیکی مکمل فکتورینگ و اوراق گام بوده است. قطعا این ابزار‌های جدید باید وزن بیشتری در تامین مالی‌ها داشته باشند و این اقدام نیاز به هماهنگی بیشتر دستگاه‌ها دارد و اگر این هماهنگی‌ها نبود، امروز این اتفاق نمی‌افتاد و در توسعه این ابزار‌های جدید نیاز به هماهنگی‌ها داریم.

وزیر اقتصاد ادامه داد: مصوبه جدید هیات وزیر مبنی بر طرح تامین مالی زیرساخت هم وزن بیشتری به وزارت اقتصاد می‌دهد و برای اجرای این دست از ابزار‌ها به هماهنگی بیشتری نیاز داریم. در حال حاضر نیاز به خلق مفاهیم جدیدی نداریم بلکه این ابزار‌ها باید با جدیت توسعه پیدا کنند.

خاندوزی تاکید کرد: اقتصاد ایران برای تامین مالی باید به تدریج از تک روشی به یک جعبه ابزار متنوعی دسترسی پیدا کند هرچند که این ابزار‌ها هم تاثیر بلند مدت خواهند داشت.

وی افزود: سهم این ابزار‌های جدید در تامین مالی در کشور‌های دیگر بسیار بالاتر و ضمانت‌ها بسیار گره گشا هستند، اما در ایران چنین جایگاه و سهمی ندارند و این نشان می‌دهد که در این موضوع و افزایش سهم ابزار‌های جدید در تامین مالی‌ها مجال و فرصت بسیار زیادی وجود دارد.

وزیر اقتصاد گفت: هر بانکی که در تامین مالی‌ها بیشتر از ابزار‌های جدید استفاده کند مشمول مشوق‌ها خواهد شد.

خاندوزی همچنین درباره افزایش سرمایه بانک‌های دولتی اظهار داشت: در حالی که میزان افزایش سرمایه در سال ١۴٠٠ حدود ۴٧ همت بود این عدد در سال ١۴٠١ و ١۴٠٢ به ترتیب به ٩٨ همت و ١٣٠ همت رسید و بانک‌های دولتی مجموعا ٢۵٧ همت افزایش سرمایه داشتند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv