دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در گزارشی خواستار تحقیقات بینالمللی در خصوص احتمال استفاده اسرائیل از سلاحهای «گرمافشاری» (ترموباریک) در غزه شد؛ بمبهای که موجب تبخیر یا ذوب شدن پیکر افراد میشود.
به گزارش فارس، این نهاد حقوق بشری گفت که احتمال استفاده ارتش اسرائیل از سلاحهای گرمافشاری در غزه وجود دارد.
دیدهبان اروپا-مدیترانه افزود: «شهادت مستند شاهدان و اطلاعات اولیه جمعآوریشده جنبه پنهانی از سطوح هولناک کشتار اسرائیل در نوار غزه را آشکار میکند که مربوط به تبخیر یا ذوب اجساد قربانیان در نتیجه بمباران خانههای مسکونی است».
طبق این گزارش، حملات عامدانه اسرائیل با هدف ویرانی گسترده در محلههای مسکونی و کشته شدن تعدادی زیادی از مردم غزه، نگرانیها از احتمال استفاده از «سلاحهای حرارتی» یا آنچه به عنوان «بمب خلأ» شناخته میشود را افزایش داده است.
بمب خلاء با استفاده از اکسیژن موجود در هوا، یک ابر انفجاری قدرتمند ایجاد میکند و با این کار در مقایسه با بمبهای معمولی، انرژی تخریبی خود را در طول زمان بیشتری آزاد میکند. بنابراین، هنگامی که این بمبها در فضای سرپوشیده منفجر شوند، بسیار مخربتر هستند. به همین خاطر برای پاکسازی استحکامات، سنگرها و تونلها مورد استفاده قرار میگیرند.
در ادامه این گزارش آمده است: «ما چندین مورد از قربانیانی را که در حملات ویرانگر اسرائیل به ساختمانهای مسکونی جان خود را از دست دادهاند، ثبت کردیم و هنگام تلاش برای بازیابی اجساد آنها مشخص شد که برخی از اجزا ناپدید شدهاند یا ممکن است تبدیل به خاکستر شده باشند که این امر باعث ایجاد علامت سوال در مورد نوع بمبهای مورد استفاده در این حملات میشود».
دیدهبان اروپا -مدیترانه در گزارش خود گفت که هزاران قربانی همچنان جزو مفقودشدگان هستند، بخشی از آنها زیر آور ساختمانها ماندهاند؛ پیکر بخشی پیدا نشده و پیکر برخی نیز به دست ارتش اسرائیل به سرقت رفته است.
این نهاد غیر دولتی بینالمللی در پایان تأکید کرد که ارتش اسرائیل از انواع مختلف سلاحهایی ممنوعه علیه غیرنظامیان استفاده میبرد.
استفاده از بمبهای حرارتی طبق کنوانسیون ۱۸۹۹ و ۱۹۰۷ لاهه و کنواسیون ۱۹۴۹ ژنو علیه مناطق غیرنظامی ممنوع اعلام شده است.
امروز همچنین سازمان امدادرسانی غزه نیز در بیانیهای گفت: «برآورد ما این است که بیش از ۱۰۰۰۰ مفقودی وجود داشته باشند که از ابتدای تجاوز تا امروز زیر آوار صدها ساختمان تخریب شده باقی مانده و گروههای امدادی متخصص نتوانستهاند آنها را بیابند، بنابراین آمار این شهدا در بیمارستانها و گزارشهای وزارت بهداشت ثبت نشده است؛ بدین ترتیب تعداد شهدا از ۴۴ هزار نفر فراتر رفته است».