اعتراضات دانشجویان امریکایی علیه اسرائیل قطعا به معنای رشد افکار عمومی حامی غزه است. اینکه مردم آمریکا از حمایت از اسرائیل خسته شده اند.
اما این اعتراضات و ایجاد گروهای فشار تا چه اندازه میتواند باعث کم شدن حمایت امریکا از اسرائیل شود؟ قطعا با بالا رفتن این اعتراضات چهرههایی با هدف پیدا کردن محبوبیت بیشتر از اعتراضات حمایت خواهند کرد و راهی که امریکا برای اسرائیل باز کرده میتواند تبدیل به دالان فشار بر دولت نتانیاهو شود.
بایدن اخیرا با سفر به ایالتهای مختلف قصد آرام کردن این جو را دارد و اگاه شده است که برخورد بیشتر با معترضین آتش اعتراضات را گستردهتر خواهد کرد.
این اعتراضات را میتوانیم با اعتراضات مردم امریکا در دورهی جنگ ویتنام مقایسه کنیم؛ در برههای که خواستار بازگشت سربازان و خاتمه دادن به جنگ بودند و گرچه در خاتمهی جنگ نقش داشتند، اما مانع بمباران ویتنام نشدند.
آیا اعتراضات میتواند در سرنوشت جنگ غزه تاثیرگذار باشد؟ به نظر من تا زمانی که نتانیاهو در راس قدرت اسرائیل باشد خیر؛ نتانیاهو با اعمال و سخنانش نشان داده که اعتراضات و افکار عمومی چه در خوده اسرائیل چه در هر نقطهی دیگری برایش مهم نیست و امروز از خود چهرهای دیکتاتور به جهان نشان داده است.
امروز این اعتراضات نشان دهندهی همدلی و هماهنگی مسلمانان است و همینطور رسیده شدن صدای مردم فلسطین به جهان اول ولیکن باید در نظر داشت که گستردگی اعتراضات میتواند ان را به سمت خشونت بکشاند و اعتراضاتی که همراه با خشونت و تخریب اثار و اموال عمومی باشد قادر است موج راست گرایی و مهاجر ستیزی را در غرب به راه بیندازد.
خب بحث اینجا تمام نمیشود دانشگاههای آمریکایی با شرکتها و کمپانیهای اسرائیلی رابطه و همکاری تنگاتنگی دارند. همین باعث شده تا دانشگاههای آمریکا برای حمایت از فلسطین و قطع همکاریهای خود با این کمپانیها به پا خیزند و تظاهرات گستردهای رقم بزنند. در این اعتراضات تاکنون ۲۰۰۰دانشجو و استاد بازداشت شوند. در حالی که آمریکا شعار دموکراسی میدهد وارد دانشگاهها شده و با دانشجویان و اساتید با شدت و خشونت برخورد کنند. این نشان دهنده لابی گسترده یهود و صهیونیسم درجهان است؛ و در این جا باید از حرفهای هیتلر درس بگیریم؛ و بر روی تقویت قدرت ملی خود تمرکز کنیم.
رهبر ایران نیز بارها در سخنان خود مقامات غربی را کت وشلواریهای غیرمتمدن و جنایتکار دانسته که بسیار حرف درستی است؛ و حتی بارها در صحبتهای خود گفته که به آنها نمیشود اعتماد کرد حتی هنری کیسینجر هم میگوید دشمنی با آمریکا خطرناک، اما دوستی با آمریکا خطرناکتر است. همه اینها را اگر در کنار هم بگذاریم تصویری درستی از غرب بدست میآوریم که در واقع نشان دهنده حقیقت وجود آنهاست.
نویسندگان: محمدحسین واحدی و سیما کامل