bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۴۲۹۴۱

جنگ در خطرناک‌ترین مرحله؛ پوتین تپانچه هسته‌ای را روی شقیقه اروپا می‌چکاند؟

جنگ در خطرناک‌ترین مرحله؛ پوتین تپانچه هسته‌ای را روی شقیقه اروپا می‌چکاند؟

پوتین در نشست عمومی مجمع بین‌المللی اقتصاد سن پترزبورگ، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا روسیه باید «تپانچه هسته‌ای را روی شقیقه» غرب نگه دارد، گفت که شرایط استفاده از چنین سلاح‌هایی را نمی‌بیند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۸ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۳

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه گفت این کشور برای تضمین پیروزی در اوکراین نیازی به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای ندارد.

به گزارش اکوایران به نقل از رویترز، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت این کشور برای تضمین پیروزی در اوکراین نیازی به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای ندارد.

از زمانی که پوتین در فوریه ۲۰۲۲ دستور اعزام نیرو به اوکراین را صادر کرد، بار‌ها گفته است که روسیه در صورت لزوم از چنین تسلیحاتی برای دفاع از خود استفاده می‌کند، نظراتی که غرب می‌گوید قدرت‌نمایی هسته‌ای است.

پوتین در نشست عمومی مجمع بین‌المللی اقتصاد سن پترزبورگ، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا روسیه باید «تپانچه هسته‌ای را روی شقیقه» غرب نگه دارد، گفت که شرایط استفاده از چنین سلاح‌هایی را نمی‌بیند.

پوتین گفت: «استفاده از سلاح هسته‌ای در یک مورد استثنایی امکان پذیر است، در صورت تهدید حاکمیت و تمامیت ارضی کشور. من فکر نمی‌کنم چنین شرایطی پیش آمده باشد.»

با این حال، رئیس جمهور روسیه با هشدار به کشور‌های اروپایی برای همکاری بیشتر با اوکراین، این کشور‌ها را تلویحا به حمله اتمی تهدید کرد و آن‌ها را در برابر تسلیحات اتمی روسیه «بی‌دفاع» دانست. او با تایید احتمال تغییر دکترین هسته‌ای روسیه گفت: «ما اسلحه‌های هسته‌ای تاکتیکی بسیار بیشتری از قاره اروپا داریم، ولی اروپا سیستم هشدار اولیه توسعه‌یافته‌ای ندارد و از این نظر آن‌ها کم و بیش بی‌دفاع هستند.»

مسکو کریمه را - که در سال ۲۰۱۴ تصرف کرد - و چهار منطقه دیگر اوکراین را اکنون به عنوان بخش‌های جدایی‌ناپذیر قلمرو خود در نظر می‌گیرد و این امر احتمال حمله هسته‌ای را در صورتی که کیف آماده بازپس‌گیری آن‌ها باشد، افزایش می‌دهد.

اوکراین حملات پهپادی و موشکی به اهداف روسیه از جمله در کریمه را تشدید کرده و متعهد شده که نیرو‌های روسیه را از خاک خود بیرون کند.

پوتین در عین حال با اشاره به این‌که دکترین هسته‌ای روسیه شرایط استفاده از چنین سلاح‌هایی را تعیین می‌کند گفت «تغییر در این دکترین بعید نیست و در صورت لزوم، روسیه می‌تواند یک سلاح هسته‌ای آزمایش کند، اگرچه در حال حاضر نیازی به این کار نمی‌بیند.»

به نظر می‌رسد که بحث عمومی درباره حملات هسته‌ای در مجمع اقتصادی برتر روسیه، تلاش کرملین برای کاهش نگرانی‌های هسته‌ای، درست در زمانی باشد که جنگ اوکراین به سمت آنچه دیپلمات‌های روسی و آمریکایی خطرناک‌ترین مرحله می‌نامند، پیش می‌رود.

روسیه و ایالات متحده نزدیک به ۹۰ درصد از سلاح‌های هسته‌ای جهان را در اختیار دارند.

گرداننده مجمع اقتصادی بین‌المللی سن‌پترزبورگ که درباره استفاده از سلاح هسته‌ای از پوتین سوال پرسید، سال گذشته، به دولت روسیه پیشنهاد داده بود به یکی از اعضای ناتو در اروپا حمله هسته‌ای محدودی انجام شود تا غرب برای جلوگیری از جنگ جهانی سوم ناچار شود از دخالت در جنگ اوکراین عقب بنشیند.

روز جمعه کاراگانف به داستان کتاب مقدس اشاره کرد که چگونه خداوند شهر‌های سدوم و گومورا را به دلیل شرارت آن‌ها ویران کرد.

پوتین با بیان اینکه دعا می‌کند جهان هرگز شاهد یک رویارویی هسته‌ای نباشد، افزود: «ما چنین چیزی نیازی نداریم، زیرا نیرو‌های مسلح ما نه تنها در حال کسب تجربه هستند، بلکه کارایی خود را افزایش می‌دهند.»

پوتین گفت که نیرو‌های روسی در امتداد خط مقدم در اوکراین پیشروی می‌کنند و افزود که از ابتدای سال ۸۸۰ کیلومتر مربع از خاک اوکراین شامل ۴۷ روستا و شهرک را تصرف کرده‌اند.

او گفت روسیه تولید مهمات را بیش از ۲۰ برابر افزایش داده است و در یک سری اقدامات از اوکراین و غرب پیشی گرفته است.

دکترین هسته‌ای منتشر شده روسیه در سال ۲۰۲۰ شرایطی را مشخص می‌کند که تحت آن رئیس‌جمهور روسیه استفاده از سلاح هسته‌ای را در نظر می‌گیرد: «به طور کلی به عنوان پاسخی به حمله با استفاده از سلاح‌های هسته‌ای یا سایر سلاح‌های کشتار جمعی، یا به استفاده از سلاح‌های متعارف علیه روسیه در صورتی که موجودیت دولت در معرض تهدید قرار گرفته باشد.»

به گفته پوتین این دکترین یک متن زنده است و روسیه آنچه در جهان اطرافش می‌گذرد را رصد می‌کند و «تغییرات در این دکترین را رد نمی‌کنیم. این تغییرات به آزمایش سلاح‌های هسته‌ای هم مربوط می‌شود.»

او افزود: «در صورت نیاز آزمایشات را انجام خواهیم داد. تاکنون نیازی به این کار نیز نبوده است.»

جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، برخی از محدودیت‌های استفاده اوکراین از تسلیحات ایالات متحده در داخل روسیه را کاهش داده است، که باعث هشدار مسکو در مورد تشدید بالقوه خطرناک در جنگی شده است که اکنون در سومین سال خود قرار دارد.

پوتین روز چهارشنبه گفت در صورتی که به اوکراین اجازه دهند با تسلیحات دوربرد غربی به روسیه حمله کند، می‌تواند موشک‌های خود را در فاصله‌ای نزدیک از ایالات متحده و متحدان اروپایی‌اش مستقر کند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv